Widget Recent Post No.

Αποθήκευση πλαισίων - Τσακ μπαμ Πατέντα για το κηρόσκορο, για όσους δεν έχουν μεγάλους καταψύκτες....

 


Γράφει ο μελισσοκόμος Βασίλης, δείχνοντας μας και φωτογραφίες απο την μέθοδο του...
Αυτό το έκανα αφού τα πέρασα από κατάψυξη και πέρασα φλόγιστρο πατώματα για αποθήκευση. Όπως είναι τώρα θα μείνουν έξω. Για συναδέλφους που δεν έχουν μεγάλους καταψύκτες ή ψυκτικούς θαλάμους και κλειστούς χώρους για αποθήκευση...




Ήθελα να το μοιραστώ γιατί για μένα τουλάχιστον ήταν ένα θέμα πως θα διατηρήσω τις κερηθρες ανέπαφες μέχρι την άνοιξη. Περισυ τις κρέμασα σε ένα σκεπαστό που αερίζεται αλλά γέμισα αράχνη φέτος που είχα περισσότερες με έτρωγε πως θα τις ξεχειμωνιασω.
Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να τις έχεις οπουδήποτε χωρίς κανένα φόβο.



Ένα πάτωμα δοκιμαστικά το τύλιξα άμεσα και σήμερα το άνοιξα και όλα κομπλέ (χωρίς κατάψυξη). Αλλά γενικά τα αφήνω να φύγει η υγρασία και μετά.
Το κάθε πάτωμα χωριστά με stretch ταινία.
Να διευκρινίσω ότι εδώ Κεφαλονιά δεν έχουμε βαρύ χειμώνα και όλα δουλεύουν ολοχρονικα.
Ακόμα και ο κηροσκορος

Άλλη μια πατέντα...
Ο μελισσοκόμος Ηλίας εφαρμόζει επίσης την ίδια ακριβώς μέθοδο, όμως χρησιμοποιεί για προληπτικούς λόγους και φύλλα από δέντρο καρυδιάς, το οποίο έχει προληπτική δράση απένταντι στις πεταλούδες και τον κηρόσκορο... Φυσικά οι κηρήθρες πάντα πρώτα απο κατάψυξη....



Την υγρασία για να φύγει απο τις κηρήθρες μπορούμε να τις τοποθετήσουμε, μια ώρα που να έχει λίγη ζέστη, και να έχει νερά. Πχ το μεσημέρι με ήλιο τοποθέτηση πατωμάτων, με την ελάχιστη υγρασία. Εννοείτε πως αν εφαρμόσουμε κάποια άλλη μέθοδο, πχ διαβροχή με βάκιλο, πρέπει να περιμένουμε να στεγνώσουν καλά, αλλιώς θα μουχλιάσουν τα πάντα μέσα στο πάτωμα.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Καθόλου ασφαλής μέθοδος. Μια τρυπιτσα να ανοίξει στην μεμβράνη τέλος όλο το πατωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!