Widget Recent Post No.

Κόβουμε παραφυάδες: Πότε κάνουμε τη πρώτη επιθεώρηση; Πόση τροφή βάζουμε; Χειρισμοί για μεγάλη επιτυχία και ανάπτυξη μαζί

Σήμερα θα μάθουμε κάποια πολύ πρακτικά πράγματα για τις παραφυάδες που κόβουμε και τους χειρισμούς που πρέπει αν κάνουμε για να έχουμε μεγάλη επιτυχία. Επειδή πολλοί μελισσοκόμοι κόβουν παραφυάδες αυτή τη περίοδο θας σα πω με τον πιο απλό τρόπο τα πιο χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε.

Καταρχήν οι καλύτερες παραφυάδες γίνονται την Άνοιξη και συγκεκριμένα από τον Μαρτίο, τον Απρίλιο αλλά και τον Μάιο. Ο ιδανικότερος μήνας κατά την εμπειρία αλλά και την γνώση των μεγάλων μελισσοκόμων είναι ο Απρίλιος όπου οι ανθοφορίες βρίσκονται στο μέγιστο, και οι βασίλισσες είναι οι πιο ποιοτικές. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τον Απρίλιο τα πουλιά δεν έχουν ακόμα εκκολάψει τους νεοσσούς τους. Και όταν οι φωλιές δεν έχουν πεινασμένα μικρά, οι βασίλισσες που πετάνε για να γονιμοποιηθούν έχουν πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Τα πουλιά πιάνουν τις βασίλισσες στον αέρα, και ταΐζουν τα μικρά. Η βασίλισσα αποτελεί εκλεκτό μεζέ!

Επίσης την Άνοιξη έχουμε ιδανικές θερμοκρασίες για να επωαστούν σωστά οι βασίλισσες, και όταν συμβαίνει αυτό απορροφούν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά του βασιλικού πολτού, εκκολάπτονται πιο γρήγορα, γονιμοποιούνται πιο γρήγορα, γεννάνε πιο γρήγορα. Η βασίλισσα απο τη στιγμή που εκκολάπτεται ταίζεται απο τις παραμάνες, και ετοιμάζεται για την γαμήλια πτήση. Την Άνοιξη όταν είναι έτοιμη, βγαίνει με τη μία και γονιμοποιείτε τη σωστή στιγμή. Εδώ θέλω να πώ ένα μικρό μυστικό. Πριν αλλά και λίγες ημέρες μετά την γονιμοποιήση της μάνας παίζει σημαντικότατο ρόλο η διατροφή της. Είναι λάθος ότι η βασίλισσα αναπτύσσεται μέχρι την εκκόλαψη. Η βασίλισσα αναπτύσσει τη κοιλιά της μέρες μετά την εκκόλαψη, και όσο περισσότερο και θρεπτικό βασιλικό πολτό τρώει τόσο μεγαλύτερη γίνετε και τόσο περισσότερο γόνο θα μπορεί να κάνει στο μέλλον.

Απο τη στιγμή που θα κόψουμε τις παραφυάδες δεν πρέπει να ανοίγουμε το καπάκι και να καπνίζουμε για κανένα λόγω. Η πρώτη επιθεώρηση που θα κάνουμε πρέπει να είναι μετά απο 28-30 ημέρες. Τυχών νωρίτερη επέμβαση μπορεί να οδηγήσει σε θανάτωση της παρθένας βασίλισσας. Ξέρετε οι μέλισσες είναι πολύ καχύποπτες με τις νεαρές βασίλισσες. Όταν κάνουμε μια επέμβαση και πέσει απότομα ήλιος, κραδασμοί φοβίζουν την νεαρή παρθένα βασίλισσα και τρέχει γρήγορα πάνω στο πλαίσιο. Οι μέλισσες νομίζουν οτι τρέχει για άλλο λόγω, την τυλίγουν και τη σκοτώνουν. Η μόνη περίπτωση που οι μέλισσες δεν επιτίθονται στη παρθένα βασίλισσα είναι όταν σκούζει, τραγουδάει. Ο ήχος αυτός σύμφωνα με έρευνες ηρεμεί τις μέλισσες, και γίνετε κυρίως κατα τη σμηνουργία που η βασίλισσα θέλει να διατηρήσει τις άλλες βασίλισσες μέσα στα κελιά τους.

Συνεπώς όταν κόψουμε τις παραφυάδες μας πρέπει να περιμένουμε ένα μήνα περίπου για να ξανα ανοίξουμε. Αν για κάποιο λόγο η επέμβαση είναι υποχρεωτική πχ για τροφή, δεν καπνίζουμε καθόλου το μελίσσι, κάνουμε ήρεμες κινήσεις και σε καμία περίπτωση δεν βγάζουμε πλαίσιο έξω.

Η τροφή είναι απαραίτητη στις νέες μας παραφυάδες! Η τροφή πρέπει να μπει την ώρα που φτιάχνονται τα κελιά, και αφού η βασίλισσα ξεκινά να γεννά. Συγκεκριμένα είναι απολύτως αναγκαία για την εκτροφή του γόνου, λόγω του ότι το μελίσσι έχει τρομερή κατανάλωση και πολύ λίγες συλλέκτριες για να φέρουν απο έξω τροφή. Συγκεκριμένα θα έλεγα ότι μια δίκιλη τροφή είναι απαραίτητη όταν η παραφυάδα ξεκινήσει γόνο. Δηλαδή πάνω στον μήνα της.

Να ξέρετε ότι μια νεαρή βασίλισσα μπορεί να μην έχει τις δυνάμεις να κάνει 20άρι ή 30άρι μελίσσι, αλλά το δεκάρι το πιάνει πολύ γρήγορα. Οταν είναι καλή η βασίλισσα φυσικά. Γι αυτό μελισσοκόμοι όσο περιποιηθείτε τις παραφυάδες τόσο θα σας το ανταποδώσουν. Η τροφή δεν χρειάζεται μόνο όταν τα μελίσσια μας βρίσκονται σε καλή ανθοφορία και αυτή δίνει πολύ καλά.Παραφυάδα του Απριλίου. Η βασίλισσα έχει γονιμοποιηθεί όμως δεν άρχισε ακόμα να γεννά. Είναι 20 μέρες μετά τον εμβολιασμό. 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

 1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447915601531 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Ένα δάνειο από μια αξιόπιστη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

  * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
  * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
  * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
  Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp: +447915601531

  Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!