Widget Recent Post No.

Βιολογικές θεραπείες για τη βαρρόα: Η εμπειρία ενός μελισσοκόμου. Έχασα τα μελίσσια μου...

 



Διαβάζουμε συνεχώς για βιολογικές θεραπείες βαρρόα, με άχνη ζάχαρη, με θυμόλη, με ακονιζιά, με φύλλα ευκαλύπτου (κάπνισμα),  και πολλές άλλες παρόμοιες μεθόδους. Επειδή έχουν γίνει αρκετές τέτοιες αναρτήσεις και στην Ορεινή Μέλισσα θα ήθελα σήμερα να μπούμε λίγο πιο βαθειά και να σας πω μερικές αλήθειες. Υπάρχουν πολλές θεραπείες, τις οποίες μεν μοιραζόμαστε εδώ, αλλά αυτό που προσφέρουν στα μελίσσια είναι ένα καλό ξελάφρωμα και όχι κανονική θεραπεία. Για παράδειγμα το οξαλικό οξύ το χειμώνα κάνει θεραπεία περίπου 60-70% και όχι 90-100% όπως νομίζουν μερικοί (αναφερόμαστε στη μέθοδο ενστάλλαξης). Και αυτό μου το έχουν πεί εκτός απο τους μελισσοκόμους, οι ερευνητές αλλά και η δική μου η εμπειρία.


Σήμερα μιλώντας με μεγάλο επαγγελματία μελισσοκόμο, μου είπε ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στα βιολογικά φάρμακα και τα χημικά. Τα οργανικά οξέα, οξ. οξύ, θυμόλη μυρμικικό οξύ, δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα σε όλα τα μελίσσια. Δηλαδή αν κάνουμε μια θεραπεία σε 50 μελίσσια, άλλο μπορεί να θεραπευτεί πλήρως, άλλο να μην γίνει δουλειά, άλλο να χάσει τη βασίλισσα, άλλο να ψωφήσουν μέλισσες. Αυτό συμβαίνει για τον λόγο ότι το μικροκλίμα της κάθε κυψέλης είναι διαφορετικό. Άρα έχουμε διαφορετική δράση, σε κάθε μέλισσι, και δεν πρέπει να καταναπαυόμαστε ποτέ αφήνοντας τα μελίσσια στην τύχη τους. Αν πάλι βάλουμε ταινίες, ξέρουμε ότι θα έχουμε μια (x) αποτελεσματικότητα σε όλα τα μελίσσια, και αυτό εξαρτάται πόσο ανθεκτικά θα είναι τα βαρρόα στο φάρμακο.

Γράφει ένας αναγνώστης μελισσοκόμος για τις θεραπείες με βιολογικά φάρμακα...
Άλλο είναι να αγαπούμε τις μέλισσες και άλλο να τους δίνουμε για την βροχοπνευμονία μόνο τσάι του βουνού. Αυτό ακριβώς είναι η άχνη και η θυμόλη ενάντια στη βαρρόα. Και τις μέλισσες σου παιδεύεις με μια βασανιστική ζωή και με ένα οδυνηρό θάνατο και των γειτόνων. Είμαστε αιθεροβάμονες όσοι πιστεύουμε ότι χωρίς φάρμακο θα επιζήσουν και θα γίνουν παραγωγικά, έχασα πολλά μελίσσια στην αρχή, και όσα ζούσαν αν και τριόροφα δεν έδιναν μέλι. Τώρα δεν χάνω κανένα και πήρα μέλι και απο 15άρη, ορθολογική χρήση του περισσότερο αποτελεσματικού και συντομότερα διασπόμενου συνθετικού χημικού , διάβασε σχετική μελέτη νεοζηλανδικού κρατικού φορέα για τις προτεινόμενες λύσεις αντιμετώπισης του βαρρόα....με μηδέν κατάλοιπα στο μέλι και στο κερί.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Αυθαίρετα συμπεράσματα.Το άκαρι βαρρόα έχει αναπτύξει ανθεκτικότητα στα περισσότερα χημικά σκευάσματα.Δεν έχει αναπτύξει ακόμη στα οργανικά οξέα και στα αιθέρια έλαια.Αυτό οφείλεται στο ότι,ειδικά τα αιθέρια έλαια δρούν σε πολλά μοριακά επίπεδα και όχι σε ένα όπου δρούν τα χημικά.
      Η σωστή και ολοκληρωμένη χρήση των αιθερίων ελαίων προσφέρει άριστη αντι-βαρρόα θεραπεία χωρίς τις παρενέργειες των χημικών.

      Διαγραφή
  2. Δώσε μας το link της μελέτης τουλαχιστον...ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ μου φίλε, ανεβάζεις ένα άρθρο, καθόμαστε να το διαβάσουμε και στο τέλος... τίποτα! Ποιό είναι το σκεύασμα που αναφέρεις???Ποια είναι η μελέτη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα άρθρο χωρίς πηγές, χωρίς επιχειρηματολογία με ουσία στο λόγο του, χωρίς παράδειγμα.... γιατί πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν και γιατί πρέπει να δημοσιευτεί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!