Widget Recent Post No.

Μελίσσια μέσα σε κατοικημένη περιοχή: Όλη η πραγματική νομοθεσία και η δική μου εμπειρία...



Γράφει μελισσοκόμος στη σελίδα μας...
Είμαι 4 χρόνια μελισσοκόμος, και διατηρούσα αρκετά μελισσάκια. Στο σπίτι είχα αρκετές κυψέλες άδειες, όπως όλοι οι μελισσοκόμοι. Το σπίτι μου ήταν λίγο έξω απο το κέντρο της πόλης. Όμως σε πυκνοκατοικημένη περιοχή με πολυκατοικίες. Κάποια μέρα λοιπόν, Μάιο μήνα, άκουσα βουητό απο μέλισσες. Παραξενεύτηκα. Μα πως γίνετε να ακούγετε τόσο έντονο το βουητό τέτοια ώρα (μεσημέρι). Έμεινα άφωνος μόλις είδα τι είχε γίνει. Ένας αφεσμός ήρθε στο σπίτι μου και εγκαταστάθηκε μέσα στη κυψέλη μου. Βουητό μέλισσες σα σύννεφο μπήκαν μέσα. Έτσι λοιπόν πήρα αυτό το μελισσάκι και το έβαλα στο μπαλκόνι μου, και για τα μέτρα ασφαλείας που ορίζει ο νόμος, πήρα και έβαλα πλέγμα 2 μέτρων γύρω γύρω. Αργότερα έβαλα και κάποια άλλα μικρά μελισσάκια, άλλα απο παραφυάδες και άλλα απο αφεσμούς που είχα πιάσει.

Να σας αναφέρω ότι ο νόμος γράφει τα εξής για το νόμο περι τοποθέτησης μελισσιών:
ΦΕΚ B 1501 - 30.07.2008
Άρθρο 5
Απαγορεύεται η τοποθέτηση κυψελών μελισσών σε απόσταση μικρότερη των είκοσι πέντε (25) μέτρων από αγροτικούς δρόμους και οδούς και σε απόσταση μικρότερη των πενήντα (50) μέτρων από κατοικημένες οικίες, εκτός εάν περιφράξουν αυτές με ειδικό πλέγμα ύψους δυο μέτρων τουλάχιστον.
Αυτός είναι ο νόμος που ισχύει για τα μελίσσια.



Μέσα σε λίγους μήνες, λοιπόν εγώ είχα τοποθετήσει τα μελισσάκια στο μπαλκόνι, μονοκατοικίας, η οποία έχει κήπο και πορτοκαλιές μέσα. Αν και πυκνοκατοικημένη περιοχή, εμείς εχουμε αρκετό χώρο πίσω για τέτοιες δουλειές. Δεν άργησε όμως να συμβεί το κακό...

Ένας γείτονας, ο οποίος έχοντας άγνοια για τις μέλισσες, άρχισε να φοβάται ότι κινδυνεύουν τα παιδιά του απο τα τσιμπήματα των μελισσών. Ήταν αδύνατο να καταλάβει, τι συμβαίνει πραγματικά. Ωστόσο τα μελίσσια μου ήταν πλήρως νόμιμα, με το πλέγμα τους γύρω γύρω, και ήξερα ότι ότι και να γίνει δε πρόκειται να πειράξει κανένας. Αλλά η λογική αυτού του γείτονα δεν έστεκε, γιατί τα μελισσάκια, ήταν σε μεριά που δεν είχαν καμία σχέση με το σπίτι του. Ούτε μπαλκόνι τα έβλεπε όυτε τίποτα. Και μάλιστα περιφραγμένα τόσο καλά.



Μέσα σε λίγες ημέρες ήρθε η αστυνομία στο σπίτι... Θα σας τα πω όσο πιο σύντομα γίνετε, για να καταλάβετε τι συμβαίνει με αυτό το κράτος και τη γραφειοκρατεία του.

Με καλεί ο αξιωματικός υπηρεσίας για την υπόθεση. Πηγαίνω στην αστυνομία, και μου είπε επι λέξη, είδα ότι τα μελίσσια είναι πλήρως νόμιμα με το πλέγμα τους, όμως οι αστυνομικοί έγραψαν ότι η μια πίσω πλευρά δεν είχε σωστά το πλέγμα. Εμείς την υπόθεση την περνάμε στο αρχείο και παραγράφετε, εφόσον τα μελισσια βρέθηκαν εντάξει.

Ο γείτονας συνεχίζει όμως τις καταγγελίες... 
Έρχεται πάλι η αστυνομία μετά απο 7 μέρες. Ρωτάμε τι έγραψαν στην αναφορά τους, κα μου λένε επι λέξη: Η περίφραξη δεν είναι εντάξει. Τα μελίσσια είναι στο μπαλκόνι 1 μέτρο υπερυψωμένα. Η περίφραξη είναι 2 μέτρα μπροστά, άρα λείπει 1 μέτρο.

Τρελάθηκα μόλις το έμαθα αυτό!!!
Αμέσως πήρα δεύτερο πλέγμα, και ύψωσα όλη τη περίφραξη άλλα τόσο, δηλαδή συνολικά ύψος 3 μέτρα περίπου βγήκε ο φράκτης!

Την 3η φορά που ήρθε η αστυνομία...
Ζήτησαν μεζούρα για να υπολογίσουν ακριβώς πόσο ύψος έχει ο φράκτης και αν λείπετε κανένα εκατοστό, ωστόσο αυτό ήταν γελοίο εφόσον ο φράκτης και μόνο οπτικά, φαινόταν πάρα πολύ ψηλός. 3 μέτρα δεν είναι και λίγα. Εδώ τελειώνουν οι καταγγελίες με την αστυνομία...

Μέσα σε 1 μήνα...
Έρχεται η διεύθυνση Γεωργίας στο σπίτι μου. Η αστυνομία παραπέμπει όλες αυτές τις υποθέσεις στην Διεύθυνση Γεωργίας αν πρόκειται για πόλη, και στο δασαρχείο αν πρόκειται για δάσος. Η διεύθυνση γεωργίας Βεβαιώνει ότι η υπόθεση είναι λήξαν, και ότι ο φράκτης είναι εντάξει όπως ορίζει ο νόμος, σύμφωνα με την αυτοψία που έγινε.

Μέσα σε 1 μήνα και 10 μέρες...
Έρχεται το δασαρχείο στο σπίτι. Ναι φίλες και φίλοι, παρέλαση όλες οι υπηρεσίες! Μα δασαρχείο μέσα στη πόλη; Ναι το είδα και αυτό! Ήρθε το δασαρχείο, αυτοί είπαν ότι τα μελίσσια δεν επιτρέπονται μέσα στη πόλη, και ότι δε γνωρίζουν κανένα νόμο. Αντιθέτως, μόλις πήρα στα κεντρικά τους γραφεία, εκεί οι υπάλληλοι ήξεραν το νόμο περί μελισσιών, και βεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν υπάρχει πλέγμα. Το θέατρό του παραλόγου.

Για να μη τα πολυλογώ λοιπόν!
300 Υπηρεσίες ήρθαν στο σπίτι. Άλλοι γνώριζαν τον νόμο και άλλοι όχι!

Πλέον θα βγάλω φωτοτυπίες τη νομοθεσία, και θα τους δίνω ένα αντίγραφο για να μη με ενοχλούν τσάμπα. Να ξέρετε ότι εφόσον περιφράξετε γύρω γύρω τα μελίσσια με πλέγμα 2 μέτρων είσαστε καλυμμένοι νομικά. Και όσο αντίρρηση και να φέρουν οι υπάλλοιλοι του κράτους, δώστε τους τον νόμο γιατί δεν τον γνωρίζουν. Όσο και να ακούγετε τρελό...

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τη νομοθεσία απο την εφημερίδα της κυβερνήσεως. Βγάλτε το φωτοτυπίες για να έχετε να το δείχνετε
εδώ

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Εννοείται πως η μέλισσα είναι το σημαντικότερο πλάσμα στον πλανήτη. Κοντά στο μαγαζί μου σε αποσταση περίπου 30 μέτρα εχει τοποθετηθεί μελίσσι με όλα αυτά τα πλέγματα είναι και ανάμεσα σε αρκετά δέντρα παρ' όλα αυτά αν για κάποιο λόγο οι μέλισσες αγριεύουν τρέχω να σωθώ με πολλά τσιμπήματα ακόμα και στα 50 μέτρα απόσταση οπότε ποιός Νόμος καλύπτει εμένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό κ εγώ μπορώ νόμιμα να βγάλω ηχεία κάτω από το μπαλκόνι με τα Μελίσσια σου κ να φωνάζω καρέκλες τραπέζια έλα πάρε πάρε πάρε μέχρι να πεις τον δεσπότη Παναγιώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΣΗΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ. ΑΛΙΩΣ ΕΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΤΕΡΜΑ Η ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σε είχα περάσει από όλες τις υπηρεσίες μέχρι να τα πας στο φυσικό τους περιβάλλον που είναι το δάσος και όχι το αστικό περιβάλλον δεν πα να μου φέρεις όλη τη νομική βιβλιοθήκη. Αν θες μπορείς να μετακομίσεις και εσύ στο δάσος μαζί τους να τα προσέχεις και να τα φροντίζεις και να μην το παίζεις μπαλκονάτος μελισσοκόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι ένας απαράδεκτος ελληναράς. Δεν ντρέπεσαι που διαμαρτύρεσαι κιόλας; ταλαιπωρείς το μελίσσι τους γείτονους και ως περιγράφεις και τον εαυτό σου από εγωισμό και πείσμα. Επίσης όσοι σου κάνουν καταγγελίες προσφεύγουν σε νόμιμα μέσα. Ενώ ξέρεις καλά ότι θα μπορούσαν να το έχουν λύσει το ζήτημα σε 5 λεπτά. Μόνο ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!