Widget Recent Post No.

Ανοιχτός πάτος, παράθυρα διαγώνια ανοιχτά το χειμώνα, πόσες θεραπείες για βαρρόα;



Γεια σου  Χάρη, πολύ καλή η δουλειά σου και χρήσιμη για τους νέους μελισσοκόμους. Έχω 4 μελισσάκια  μόνιμα κοντά σε ένα μικρό πευκοδάσος σε  αστική περιοχή(ποικιλία ανθοφορίας)  στα Γιάννενα.. Ως νέος μελισσοκόμος ερασιτέχνης θα ήθελα να  ρωτήσω :
-ανοιχτός πάτος, γνώμη;
-τις παγερές μέρες κλείνουμε διαγώνια  τον εξαερισμό;
-πόσες θεραπείες , με ποια σκευάσματα και ποια εποχή
-στο πεύκο εφοδιάζουμε τα μελίσσια μόνιμα με γυρεόπιτα;
- μπορούμε να τρυγήσουμε μετά τη χρήση ταινιών οξαλικού;
-ποια τροφοδοσία προτιμούμε το χειμώνα;


Καλησπέρα φίλε μου.
Όσον αφορά τον ανοιχτό πάτο δουλεύει άψογα σε Νότια και Βόρεια Ελλάδα. Εγώ δεν κλείνω ποτέ τους εξαερισμούς. Τώρα αν ήταν μια περίπτωση μελισσιού με ανοιχτό πάτο, μικρό πλυθησμό, ίσως έκλεινα διαγώνια που λές, αλλά συνήθως δεν χρειάζεται. Μια καλή μόνωση και ειναι κομπλέ το μελίσσι. Έρευνες έχουν δείξει ότι το μελίσσι ρυθμίζει τη θερμοκρασία μέσα στις κηρήθρες και όχι της κυψέλης, οπότε εστιάζουμε στο μελισσάκι να μονωθεί σωστά...

2 Βασικές θεραπείες: Χειμώνα και Αύγουστο στα ξεγονιάσματα. Αν δεν γίνει κάτι σωστά το χειμώνα και έχουμε αμφιβολίες, και μια νωρίς την Άνοιξη

Στο 1ο βάρεμα είναι που έχουν τεράστια ανάγκη απο γύρη, εφόσον λόγω ζέστης τα μελίσσια δε βρίσκουν. Απο μέσα Σεπτέμβρη έχουν λιγότερο ανάγκη, αλλά εγω προσωπικά θα έβαζα, γιατι τα μελισσακια καταπονουνται.... Υπάρχουν μέρη στο πεύκο με καλές γυρεοδοτικές ανθοφορίες, σε μια τέτοια περίπτωση δε χρειάζεται γυρεόπιτα.

Ναι μπορούμε, αλλά εγώ σε συμβουλεύω να μην το κάνεις. Γενικά γνωρίζουμε ότι τα λιγοστά υπολλείματα που αφήνει επιτρέπονται απο τη νομοθεσία.

Το χειμώνα δίνουμε στερεές τροφές και όχι σιρόπια. Γενικά ούτε τροφές θα έπρεπε να δίνουμε εφόσον βάζουμε το μελίσσι να διασπά σάκχαρα σε περίοδο που έχει πολύ χαμηλό μεταβολισμό. Το καλύτερο είναι τάισμα με πολλά κιλά τροφής στα μέσα του φθινοπώρου, για να φτιάξουν προμήθειες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια