Widget Recent Post No.

Παραλίγο ατύχημα. Δείτε τι κρυβόταν κάτω απο τη κυψέλη, όταν μετέφερε τα μελίσσια...



Είναι απίστευτο, αλλά ακόμα και αυτή την εποχή, ο μελισσοκόμος μπορεί να συναντήσει ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο. Η μεταφορά των μελισσιών, είναι μια επίπονη εργασία, όχι μόνο σε ιδρώτα, αλλά ελλοχεύει και κινδύνους. Και δεν εννούμε φυσικά τις μέλισσες, αλλά τους "επισκέπτες" που κρύβονται κάτω απο αυτές....
Πολλές φορές η κυψέλη λόγω της σταθερής θερμοκρασίας που κρατάει το μελίσσι, γίνεται "άσυλο" για διάφορα έντομα, αρθρόποδα, ακόμα και ερπετά. Και όταν ακούμε τη λέξη "ερπετά" ένα πράγμα πάει το μυαλό μας... Τα φίδια! Όσο και να φαίνεται παράξενο ο μελισσοκόμος μπορεί να συναντήσει φίδια σκορπιούς, και άλλα δηλητηριώδη ζώα, τα οποία φωλιάζουν κάτω απο τη κυψέλη, για να ξεχειμωνιάσουν, ακόμα και να ξεκουραστούν το βράδυ. Μάλιστα πολλές φορές κάνουν απόπειρες να μπούν και μέσα στη κυψέλη, με αποτέλεσμα να δέχονται επίθεση απο τις μέλισσες, και ο μελισσοκόμος να τα βρίσκει "



Όπως αναφέρει και η σελίδα Melirio bee products...
Στη μελισσοκομία ένας από τους πιο ύπουλους κινδύνους, είναι τα φίδια...
Κρυμμένα συχνά σε σημεία που δεν τα περιμένεις, ενδέχεται να δαγκώσουν αν νιώσουν κίνδυνο.
Σεβόμαστε την ύπαρξη τους και συνεχίζουμε τη δουλειά μας: νυχτερινή μεταφορά μελισσοσμηνών για ξεχειμώνιασμα στην έδρα τους!






Όπως αναφέρεται απο γνώστες του είδους το συγκεκριμένο φίδι είναι ακίνδυνο, και συγκερκριμένα είναι λιμνόφιδο. Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι μελισσοκόμοι έχουν βρεί δηλητηριώδη φίδια, όπως πχ η οχιά που είναι το πιο επικύνδινο φίδι στην Ελλάδα.

Αν και χειμώνας οι μελισσοκόμοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και πάντα να φορούν γάντια και γαλότσες, και ένα σκληρό τζίν, η τη μελισσοκομική στολή, έτσι ώστε τα πόδια και τα χέρια να είναι καλλημένα σε περίπτωση ατυχήματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια