Widget Recent Post No.

Πλαίσια γύρης που «γυαλίζουν» : Τι συμβαίνει άραγε; Το ΑΠΟΛΥΤΟ μυστικό των μελισσών!



Το φαινόμενο αυτό παρατηρείτε κυρίως την Άνοιξη με αρκετούς νέους μελισσοκόμους να μην ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει. Ένα μυστηριώδες φαινόμενο όπου τα πλαίσια με τη γύρη λαμποκοπάνε και γυαλίζουν σε όλη τους την επιφάνεια. Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε το μεγάλο μυστικό των μελισσών! Τι κάνουν στην γύρη και παίρνει αυτή τη μορφή;

Την εμβαπτίζουν - επικαλύπτουν με μέλι! Ένα στρώμα απο κατάγλυκο μελάκι λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό για την φρέσκια νωπή γύρη. Πρώτιστος σκοπός η υγιεινή και η καθαριότητα. Θα γνωρίζουμε οτι η γύρη ανήκει στα ευπαθή προϊόντα. Σε φυσιολογικές συνθήκες αντέχει μόνο στη κατάψηξη! Οι μέλισσες το γνωρίζουν αυτό , έτσι αλλάζουν την σύνθεση της!

Αρχικά με τα ένζυμα που έχει ο οργανισμός τους, επεξεργάζονται τα σβολάκια με την γύρη και στην συνέχεια την αποθηκεύουν στις κηρήθρες. Αν κρίνουν ότι κινδυνεύει να προσβληθεί από βακτήρια - μύκητες , την εμποτίζουν με μέλι! Δεν είναι καθόλου απίθανο να την σφραγίσουν κιόλας! Και την κάνουν αθάνατη!

Έτσι η γύρη διατηρείτε , και δεν χαλά μέσα στην κυψέλη! Και το αποτέλεσμα είναι αυτά τα λαμπερά πλαίσια!



Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι πολλή κουραστικό να κοροϊδεύετε μερικοί....αυτό δηλώνει ότι είστε απλά κακοπροαιρετοι,, λυπάμαι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τη γυρη δε την σφραγιζουν οι μελισσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια που ειρωνεύονται συναδέλφους ή είναι ιβριστικά θα διαγράφονται από την σελίδα. Δεν έχουν θέση εδώ!

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλήθεια είναι πως το παρατήρησα φέτος (είμαι σχετικά νέος μελισσοκόμος) αλλά δεν μου φάνηκε ως κάτι κακό. Είπα : για να το κάνουν αυτό οι κυρίες κάτι θα ξέρουν. Μου λύσατε την απορία δηλαδή θέλω να πω με αυτή την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ξέρω αλλά εγώ όταν συναντάω πλαίσια γύρης που γυαλίζουν με πιάνει κρύος ιδρώτας, ότι κάτι τρέχει με το μελίσσι και τις περισσότερες φορές το μελίσσι δεν έχει φρέσκο γόνο είναι ορφανό. Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι αυτό πράγματι φίλε μου κάποιες φορές συνδέεται με την ορφάνια. Όταν υπάρχει γόνος η γύρη καταναλώνεται πολύ γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω αυτό το φαινόμενο σε 6 κ 7 πλαιςια μελίσσια με 2 κ 3 πλαιςια γύρες με την διαφορά ότι σε πολλά κελιά με γύρες έχει θρυμματιστεί και κρυσταλωνει , να τα αφαιρέσω η ειναι ακίνδυνο; , αυτό συμβαίνει τώρα δηλαδή 15 /12/15 !!!!
    Ευχαριστω εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για την όμορφη και δωρεάν γνώση που προσφέρεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!