Widget Recent Post No.

Πως αποθηκεύουμε τις κηρήθρες το χειμώνα, πότε αρχίζει το πρόβλημα με το κηρόσκορο

 



Το Χειμώνα μέχρι να μπει η Άνοιξη οι κηρήθρες δεν έχουν πρόβλημα και μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε όπου εμείς θέλουμε. Ο κηρόσκορος λόγω τον χαμηλών θερμοκρασιών και τη συνεχής "ψυχρής" περιόδου εξαφανίζεται. Συνεπώς μπορούμε να αφήσουμε κηρήθρες με μέλι πατώματα, μέσα στο μελισσοκομείο μας, αρκεί να έχουμε κλειστά τα πορτάκια για να μην μπορούν να μπουν μέλισσες μέσα. Μπορεί να μην υπάρχει κηρόσκορος αλλά δεν θέλουμε να προκύψει καμιά λεηλασία.

Αν οι κηρήθρες είναι άδειες μπορούμε να αφήσουμε ανοιχτά τα πορτάκια διότι δεν έχουν λόγο να έρθουν οι μέλισσες. Η περίοδος με έλλειψη κηρόσκορου είναι αρκετά παρατεταμένη και σε ορισμένες περιοχές στη βόρεια Ελλάδα εκτείνεται μέχρι τον Μάιο. Η περίοδος αυτή εξαρτάται πόσο κρύο έχει η περιοχή, και το κυριότερο πόσο πέφτει η θερμοκρασία το βράδυ. Τα αυγά του κηροσκόρου αν πέσει πολύ η θερμοκρασία καταστρέφονται για αυτό μάλιστα σε ορεινές περιοχές ο Κηροσκόρος εμφανίζεται ακόμη και τον Ιούλιο, αφού στα δάση το βράδυ πέφτει ο υδράργυρος.

Συνεπώς στο μελισσοκομείο μας πριν τον ερχομό της Άνοιξης μπορούμε να δουλεύουμε ανενόχλητοι, και να αφήνουμε τα κηρήθρες απροστάτευτες χωρίς κατάψυξη. Κηρόσκορος δεν υπάρχει οπότε τα πράγματα γίνονται πολύ εύκολα για εμάς. Για τις περιόδους που έχουμε κηροσκόρο και θέλουμε να αποθηκεύσουμε κηρήθρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλα καρυδιάς ανάμεσα απο κάθε πάτωμα και να τα κλείσουμε αεροστεγώς!

Διαβάστε επίσης:
Κηροσκόρος: Τα πάντα για τον θανάσιμο εχθρό των κηρηθρών μας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια