Widget Recent Post No.

Πατέντα: Η λύση για πάμφθηνες κυψέλες, πως θα φτιάξουμε πολλές παραφυάδες...

 



Έρχεται η Άνοιξη και ανοίγει η καρδιά των μελισσοκόμων! Ένα απο τα βασικά που έχει ο καθένας στο μυαλό του, είναι η αύξηση των μελισσιών του και πως θα μπορέσει κάποιος να κάνει πολλές παραφυάδες, να στήσει ένα πραγματικό στόλο απο κυψέλες. Το όνειρο κάθε μελισσοκόμου! Ωστόσο υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια, που εμποδίζει όλα αυτά τα όνειρα, και είναι το κόστος! Τα χρήματα. Ένας μελισσοκόμος δεν μπορεί να αγοράσει τόσες πολλές κυψέλες, που να μπορεί να φτιάξει πολλά μελίσσια σε μια χρονιά. Τα χρήματα πιστεύω είναι που εμποδίζουν τους περισσότερους μελισσοκόμους να φτιάξουν περισσότερα μελίσσια.
Έτσι λοιπόν πρέπει όλοι να ξέρετε όλοι ότι υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις. Μα δεν έχετε ακούσει η σκεφτεί, ότι μπορείτε να φτιάξετε κυψέλες απο φελιζόλ, πάνφθηνα εύκολα και γρήγορα; Πολλοί επαγγελματίες έχουν ένα μεγάλο αριθμό απο φελιζολάκια κυψέλες, τα οποία χρησιμοποιούν για να κόβουν παραφυάδες νέα μελίσσια κάθε χρόνο. Πολλοί μάλιστα απο αυτούς ξεχειμωνιάζουν μέσα σε αυτά, και απο όσο μαθαίνω τα πάνε αρκετά καλά, αν και συγκρατούν λίγο παραπάνω υγρασία απο τις ξύλινες κυψέλες.

Οι κυψέλες απο φελιζόλ έχουν ένα βασικό μειωνέκτημα. Φθείρονται και χαλάνε εύκολα. Είναι ευαίσθητες και συνίσταται μόνο για στατική μελισσοκομία. Πως κάποιος άλλωστε θα μετέφερε μια τόσο ευαίσθητη κυψέλη μέσα στο φορτηγό με τόσα χτυπήματα δεσίματα κλπ; Μάλιστα, κάτι που μου έκανε εντύπωση ήταν το εξής. Ένας μελισσοκόμος με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις, χρησιμοποιούσε για τις παραφυάδες κυψέλες απο φελιζόλ. Είχε μεγάλη επιτυχία όταν έφτιαχνε μελίσσια μέσα σε αυτές, όμως υπήρχε ένα πρόβλημα. Οι κυψέλες ξεκόλλαγαν, δεν επιδέχοταν δύσκολες κινήσεις. Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν ότι όσες κυψέλες ήταν άβαφτες, τις έτρωγαν έντομα όπως μυρμίγκια και ακρίδες. Ακόμα και περιστατικά με άλλα ζώα που μάσησαν το φελιζόλ. Αυτό το πρόβλημα λύνετε με βάψημο των κυψελών. Όσον αφορά την υγρασία, πλέον βγαίνουν και έτοιμες κυψέλες φελιζόλ με αεριζόμενο πάτο. Οπότε λύνετε και αυτό το πρόβλημα.

Δείτε μια πατέντα μελισσοκόμου που έφτιαξε κυψέλες απο φελιζόλ μόνος του...









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια