Επιμέλεια κειμένου:
Alex PapadakisΠηγή
galifabee.blogspot.grΕίναι πολύ σημαντικό και ειδικότερα τώρα που μπαίνουμε στο χειμώνα να μπορούμε να διατηρήσουμε τα μελίσσια μας ζεστά και σφικτά μειώνοντας τους τον ζωτικό τους χώρο ,τόσο όσο για να ξεχειμωνιάζουν με ασφάλεια, όσο και για να κάνουμε πιο ορθολογική χρήση της ενέργειας που παράγει ένα μελίσσι για να ζεσταθεί, με αποτέλεσμα λιγότερες απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο ,λιγότερες τροφές , πιο υγιή και δυνατά μελίσσια για ένα καλό και ελπιδοφόρο νέο ξεκίνημα την άνοιξη.
Ξέρουμε λοιπόν ότι τον χειμώνα η βασίλισσα σταματάει η μειώνει αρκετά την γέννα της ο πληθυσμός του μελισσιού κατά συνέπεια μειώνετε αρκετά και αρχίζει να πέφτει κάτω από τα 10 πλαίσια που χωράει μια κυψέλη , ο μελισσοκόμος πρέπει λοιπόν να αφαιρέσει τα πλαίσια που δεν καλύπτονται από μέλισσες, αφήνοντας ένα μεγάλο χώρο μέσα στην κυψέλη κενό , καλό λοιπόν είναι να βάλουμε κάτι ώστε να διαχωρίσουμε τον χώρο των μελισσών από τον κενό χώρο ώστε να βελτιώσουμε τις βιοκλιματικές συνθήκες των μελισσιών μας , ένας πολύ απλός τρόπος που έχω καταλήξει εγώ είναι αυτός που σας περιγράφω παρακάτω.
Παίρνουμε λοιπόν ένα πλαίσιο, αν είναι ραγισμένο ή λίγο σπασμένο ακόμα καλύτερα , προσαρμόζουμε μια μεμβράνη η συγκεκριμένη είναι διαπνεόμενη ,που σημαίνει από την μια μεριά ενώ είναι αδιάβροχη από την άλλη δεν είναι, αυτό είναι πολύ σημαντικό πιστεύω, γιατί ίσως βοηθάει να μειώσει τα επίπεδα υγρασίας μέσα στην κυψέλη ,που αυτό είναι πολύ θετικό για τα μελίσσια μας και ειδικότερα τον χειμώνα .
Αφού την στερεώσουμε από την μια πλευρά στα ενδιάμεσα βάζουμε ένα μονωτικό υλικό εδώ είναι foam .
Στη συνέχεια προσθέτουμε ανακλαστική μεμβράνη που εκτός από την μόνωση που προσφέρει, επιστέφει πίσω μέσο της ανάκλασης ένα μέρος από την θερμότητα που παράγει το μελίσσι.
Εφαρμόζουμε την διαπνεόμενη μεμβράνη και από την άλλη μεριά του πλαισίου χωρίς να την κόψουμε απλά αγκαλιάζουμε το πλαίσιο στην κάτω του μεριά και το τεντώνουμε όσο μπορούμε.
Το στερεώνουμε πάνω στο ξύλο με ένα καρφωτικό και είναι έτοιμο ,
για να τοποθετηθεί στο μελίσσι μας.
Επιμέλεια κειμένου: Alex Papadakis
Πηγή
galifabee.blogspot.gr
0 Σχόλια
Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!