Widget Recent Post No.

ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝ ΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ

 


Βαρύς χειμώνας και η κατανάλωση μελιού. Γιατί μερικά μελίσσια πεινάνε τόσο γρήγορα...
Μια τόσο σημαντική ανάρτηση, που επείγει για να μη χαθούν μελίσσια εντελώς ξαφνικά. Πολλοί μελισσοκόμοι, χάνουν αυτή τη περίοδο μελίσσια απο λιμοκτονία, και αυτός είναι ο λόγος που γίνετε επιπροσθέτως άλλη μια ανάρτηση πάνω σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. Δυστυχώς αρκετοί μελισσοκόμοι βρίσκονται σε περιοχές που τα μελίσσια δεν δουλεύουν κάτι αξιόλογο έξω, και το το αποτέλεσμα είναι να τρώνε τη τροφή τους πιο γρήγορα.

Σε γενικές γραμμές τα δικά μας μελίσσια αυτή τη περίοδο καταναλώνουν 100γαμμάρια μέλι τη μέρα. Αν φυσικά κάνει καλό καιρό μπορεί να καταναλώσουν και 30γραμμάρια. Είναι γεγονός ότι τα πιο αδύναμα μελίσσια καταναλώνουν περισσότερο μέλι, λόγω ότι δεν έχουν συλλέκτριες να μαζεύουν το μέλι. Πως ένα μελίσσι μένει χωρίς τροφή, και δε το παίρνουμε χαμπάρι; Αν έχουμε μελίσσια που δεν έχουν πολλές προμήθειες μέσα, γρήγορα μπορούν να μείνουν χωρίς τροφή. Μικρά μελίσσια είναι πιο επιρρεπή. Επίσης μπορεί για άγνωστο λόγο μερικα μελίσσια ενώ τα ταίσαμε να μείνουν χωρίς τροφή, η να πετρώσει η βανίλια στο πάνω μέρος. Γι αυτό καλό είναι να κάνουμε πάντα ένα γρήγορο έλεγχο.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟ


Είναι γεγονός ότι οι διαφορές απο περιοχή σε περιοχή είναι τεράστιος. Πχ στο ένα μελισσοκομείο μπορεί τα μελίσσια να δουλεύουν λίγο πεύκο, λίγο κουμαριά, λίγο μουσμουλιά ή κάποια άλλη ανθοφορία, και να μη χρειάζονται τροφή. Αντιθέτως σε μια άλλη μεριά οι θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν να βγούν οι μέλισσες έξω, και συνεχώς τρώνε απο τις έτοιμες προμήθειες. Συνεπώς άλλους χειρισμούς θα κάνουμε στα πρώτα μελίσσια, και άλλους στα υπόλοιπα. Μάλιστα καμιά φορά βλέπουμε μεγάλες διαφορές και μέσα στο ίδιο το μελισσοκομείο. Εκεί βέβαια είναι τα γονίδια του κάθε μελισσιού και η παραγωγικότητα του που παίζουν το πρωταρχικό ρόλο.

ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΥΡΗ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ


Πολλές φορές ακόμα και μέσα στο Χειμώνα τα μελίσσια φέρνουν γύρη, και νέκταρ. Αυτό είναι πολύ καλό για να κρατιούνται υγιή και δυνατά.

ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝ ΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ





Ένα τραγικό περιστατικό, μελίσσι έχασε τη ζωή του απο πείνα. Όπως βλέπουμε υπήρχε ένα πλαίσιο με γόνο μέσα στο Χειμώνα, και του τελείωσε η τροφή. Οι μέλισσες στην απόγνωση τους να βρούν τροφή, έβαλαν όλο τους το σώμα μέσα στα κελιά της κηρήθρας, όμως δυστυχώς εκεί έχασαν και τη ζωή τους. Είναι το χειρότερο έγκλημα να χάνονται μελίσσια απο πείνα, και αμέλεια του μελισσοκόμου. Όταν ένα μελίσσι χάνεται απο πείνα, δεν υπάρχει σταγόνα μέλι στη κυψέλη, και η εικόνα είναι όπως ακριβώς και στις πάνω φωτογραφίες

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια