Widget Recent Post No.

Απο ένα μελίσσι πολλές παραφυάδες... Το μυστικό της επιτυχίας!


Αύριο θα δημοσιευτεί αναλυτικό βιντεάκι πάνω στο θέμα
Απο ένα μελίσσι πολλές παραφυάδες... Το μυστικό της επιτυχίας!
Το μυστικό της επιτυχίας για να καταφέρουμε να πολλαπλασιάσουμε με μεγάλη επιτυχία τα μελίσσια μας, είναι να ωθήσουμε τη βασίλισσα να γεννήσει πολλά πλαίσια με γόνο, και να την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο! Τι εννοούμε με αυτό; Όταν μια βασίλισσα έχει 8 πλαίσια γόνο την Άνοιξη, είναι φυσικό ότι φτάνει στο απόγειο της, και γεννάει πάνω απο 1000 αυγά τη μέρα. Εμείς θέλουμε να συνεχήσει το μελίσσι να γεννάει, σε αυτούς τους ρυθμούς, και μόλις είναι πολύ ανεπτηγμένο θα κόψουμε τις παραφυάδες που θέλουμε, και θα είναι πολλές, αν έχουμε ένα καλό μελίσσι!
Η βασίλισσα αυτή την εποχή μπορεί να γεννήσει 1 πλαίσιο ολόκληρο σε 2 μέρες περίπου, και αυτό σημαίνει ότι 1 μελίσσι μας μπορεί να αυξάνεται 1 πλαίσιο σε πλυθησμό περίπου κάθε μέρα. Οι υπολογισμοί είναι στη καλύτερη δυνατή περίπτωση, και εμείς πρέπει να το γνωρίζουμε αυτό. Το μυστικό λοιπόν για αυτή την εποχή, είναι να ΜΗ κόψουμε παραφυάδες, αλλά να κρατήσουμε δυνατά τα μελίσσια, και μόλις γίνουν 20άρια μπορούμε να κόψουμε άνετα πολλές παραφυάδες, με πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα. Διατηρώντας τους ρυθμούς της γέννας στο μέγιστο, καταφέρνουμε να έχουμε στρατούς απο μέλισσες αργότερα, οι οποίοι θα μας δημιουργήσουν πολλά νέα μελίσσια.

Η τροφοδοσία είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ
Για μελίσσια που προορίζουμε για παραφυάδες, χρειάζεται να τα τροφοδοτήσουμε με μεγάλες ποσότητες και όσο πιο τακτικά μπορούμε. Να ξέρετε ότι στη βασιλοτροφία, αλλά και στη δημιουργία παραφυάδων είναι απαραίτητη η τροφοδοσία. Στα μελίσσια που προορίζονται για παραγωγή μελιού, δίνουμε πιο μικρές ποσότητες, και 40 ημέρες πριν την ανθοφορία σταματάμε κάθε επέμβαση με τάισμα.

Εφαρμόζουμε χειρισμούς δίνοντας συνεχώς χώρο στη βασίλισσα...
Εκμεταλλευόμαστη τη γέννα της βασίλισσας, δίνοντας χτισμένα ή άχτιστα πλαίσια. Πλέον στα δυνατά μελίσσια μπορούμε να δίνουμε σφήνες με χτισμένα πλαίσια μέσα στο γόνο, ενώ στα μελίσσια που έχουμε αμφιβολίες δίνουμε άδεια πλαίσια στο τέλος του γόνου δίπλα στη γύρη.

Στην τελική όταν καταφέρουμε να φτιάξουμε διόροφα καλά μελίσσια, μπορούμε να κόψουμε πολλές παραφυάδες. Πάνω σε όλα αυτά θα αναφερθούμε με αναλυτικό βίντεο το οποίο θα δημοσιευτεί αύριο στο κανάλι μας. Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να το δείτε πρώτοι, και θα δημοσιευτεί αύριο...

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Τα 200 περίπου μελίσσια που έχουμε μπορούμε άνετα να τα κάνουμε χίλια και περισσότερα. Μπορείς να μας στείλεις πελάτες να πουλήσουμε τα 800; Να στραφούμε δηλαδή σε άλλη μελισσοκομική δραστηριότητα και να μη μας ενδιαφέρι η παραγωγή μελιού, στην οποία είμαστε προσκολλημένοι επαγκελματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!