Widget Recent Post No.

Φτιάξε βάμμα πρόπολης με πανεύκολο τρόπο: Φάρμακο για όλες τις παθήσεις και τα μικρόβια



Έφτιαξα βάμμα πρόπολης και ήταν έτοιμο σε μια εβδομάδα!
Πρόσφατα πειραματίστηκα να φτιάξω βάμμα πρόπολης. Και τα κατάφερα! Μέσα από την εμπειρία μου θέλω σήμερα να σας δώσω αναλυτικά οδηγίες πως θα φτιάξετε και εσείς βάμμα πρόπολης πολύ εύκολα. Θα γίνει το απόλυτο φάρμακο για τις πληγές σας, τα εγκαύματα, τις μολύνσεις και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Έχω ακούσει από μελισσοκόμους διάφορες πολύπλοκες μέθοδους όπου το μείγμα κάνει να ωριμάσει έως και 40 ημέρες. Η να ψάξουν να βρουν οινόπνευμα ποτοποιίας και άλλα τέτοια δύσκολα. Σήμερα έχω βρει λύσεις για όλα και θα δείτε πόσο εύκολο ήταν όλα!

Αρχικά πρέπει να προμηθευτούμε την πρόπολη. Αν δεν είμαστε μελισσοκόμοι μπορούμε να την αγοράσουμε από κάποιον παραγωγό και κάνει περίπου 60 ευρώ το κιλό. Φυσικά εμείς δεν θα χρειαστούμε τόση ποσότητα άλλα περίπου 200 γραμμάρια δηλαδή περίπου 12 ευρώ. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βάζο γυάλινο και θα χρειαστούμε δύο μόνο υλικά. Καθαρό οινόπνευμα 95 βαθμούς και πρόπολη. Το καθαρό οινόπνευμα κοστίζει 8 ευρώ τα 200ml και είναι αρκετά ακριβό, λόγω ότι έχει περάσει στα είδη πολυτελείας. Η φορολογία του είναι που το κάνει τόσο μα τόσο ακριβό. Γενικά δύο λύσεις υπάρχουν. Η τέτοιο οινόπνευμα, ή καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας, αλλά το δεύτερο είναι πολύ δυσκολο να το βρούμε.

Πρώτο βήμα για να φτιάξουμε το βάμμα είναι να τρίψουμε τη πρόπολη. Πέρνουμε τη πρόπολη όπως την έχει συλλέξει ο μελισσοκόμος και την βάζουμε στη κατάψυξη για 3-4 ώρες. Η πρόπολη έχει την ιδιότητα όταν μπαίνει στη κατάψυξη να γίνετε σα "κρύσταλλος" που σπάει πανεύκολα. Στην συνέχεια πέρνουμε τη πρόπολη έτσι παγωμένη που είναι και τη ρίχνουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε για 1 λεπτό. Θέλουμε η πρόπολη απο σβολάκια που ήταν να μετατραπεί σε πούδρα σκόνη. Έχω τραβήξει φωτογραφίες με όλη τη διαδικασία...









Αφού η πρόπολη μετατράπηκε σε πούδρα μπορούμε να τη διαλύσουμε στο οινόπνευμα πανεύκολα. Και φυσικά δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε 40 μέρες άλλα το πολύ 10 ημέρες.

Συνεχίζοντας τη διαδικασία πέρνουμε 1 γυάλινο βάζο του κιλού, και ρίχνουμε πρόπολη στο 1/3 του βάζου. Γεμίζουμε μέχρι επάνω οινόπνευμα και με ένα πιρουνάκι ανακατευουμε για να διαλυθεί η πρόπολη με το οινόπνευμα. Αφού ολοκληρώσουμε το ανακάτεμα μετά πρέπει να τοποθετήσουμε το βάζο σε μέρος όπου να έχει υψηλή θερμοκρασία πάνω απο 40 βαθμούς. Ιδανικά θα ήταν δίπλα σε τζάκι σόμπα η οτιδήποτε παράγει θέρμανση. Για να λιώσει η πρόπολη στο οινόπνευμα πρέπει το βάζο μας να ζεσταθεί πάρα πολύ, δηλαδή να το πιάνουμε και να είναι πολύ ζεστό. Καθώς είναι ζεστό χτυπάμε κιόλας πάνω κάτω το μείγμα για να απορροφηθούν οι ρητίνες μέσα στο οινόπνευμα.

Αφού λοιπόν παραμείνει ζεστό το οινόπνευμα για αρκετές ώρες και ανακινούμε κάθε λίγη ώρα, θα αρχίσει να γίνετε πρώτη δουλειά. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία και την επόμενη ημέρα. Αφού λοιπόν ολοκληρώσουμε το ζέσταμα, αφήνουμε το μείγμα μας να ηρεμήσει και να κάτσει η πρόπολη στον πάτο του βάζου. Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας πως μέσα σε λίγες ημέρες θα διαχωρίζετε το βάμμα από τη πρόπολη. Εγώ ετοίμασα το μείγμα μου με αυτό τον τρόπο και δοκίμασα πάνω σε πληγές. Κάνει θαύματα. Και όχι μόνο αυτό. Θεραπεύει και απο μολύνδεις στο δέρμα μύκητες στα νύχια αλλά και εγκαύματα.


Εγώ έβαλα παραπάνω πρόπολη από το 1/3 του βάζου. Συγκεκριμένα έβαλα μέχρι τη μέση. Γι αυτό μετά την πρώτη απόσταξη βάμματος πρόσθεσα πάλι οινόπνευμα. Δείτε τι χρώμα πρέπει να πάρει όταν είναι έτοιμο...



Μόλις ρίξουμε λίγο από το βάμμα πάνω στη πληγή δημιουργείτε μια αδιαπέραστη επιφάνεια που σκοτώνει μικρόβια μύκητες και ότι άλλο μολύνει την πληγή. Το βάμμα εκτός από χρήση στο δέρμα είναι και πόσιμο - αν χρησιμοποιήσαμε καθαρό οινόπνευμα στην παρασκευή του. Η πόση γίνεται με λίγες σταγόνες 4-5 στο νερό κάθε ημέρα. Είναι ότι πρέπει για το έλκος και άλλες παθήσεις...

Το βάμμα είναι ένα πραγματικό φάρμακο για τον οργανισμό μας. Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό αντιμικροβιακό χωρίς να αφήνει καμία παρενέργεια. Οι μέλισσες με αυτό απολυμαίνουν τη κυψέλη τους και σκοτώνουν τις ασθένειες και τα μικρόβια. Θεωρείτε λοιπόν ένα βιολογικό φάρμακο που παρόμοιο δεν μπορεί να υπάρξει στην φύση. Πως άλλωστε θα μπορούσαν να μετατραπούν οι ριτίνες απο τόσα πολλα διαφορετικά φυτά σε βάμμα για το δέρμα μας και τον οργανισμό μας;

Ο λόγος που προτιμούμε να το αγοράζουμε και όχι να το φτιάχνουμε μόνοι μας, είναι επειδή η πρόπολη είναι ένα υλικό που παράγετε με μεγάλη δυσκολία, και σε μικρές ποσότητες ανα μελίσσι. Το κόστο της αν είναι 100% βιολογική, μπορεί να φτάσει και τα 200 ευρώ, μπορεί και παραπάνω καμιά φορά.




Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Καλησπέρα έφτιαξα βάμμα εχθές το βράδυ έβαλα μέσα σε ένα βάζω 100 γραμμάρια πρόπολη και 300ml οινόπνευμα το έκανα καλό την πρόπολη δεν την έκανα στο μίξερ όμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό είναι τέτοια πράγματα να μην τα φτιάχνουμε με το "μάτι". Δε γίνεται να φτιάχνεις βάμμα και να γεμίζεις ένα βάζο κατά προσέγγιση ή να μη γνωρίζεις ακριβώς πόσο οινόπνευμα να προσθέσεις, ειδικά όταν αυτό προορίζεται για χρήση από το στόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!