Widget Recent Post No.

Μέθοδος παλιού για καταπολέμηση βαρρόα με άχνη ζάχαρη όλες τις εποχές: Χρόνια τώρα χωρίς ίχνος βαρρόα...



Ο μελισσοκόμος Δημήτρης μοιράζεται μαζί μας τη μέθοδο του, για τη καταπολέμηση της βαρρόα 100% βιολογικά και χωρίς χρήση κανενός φαρμάκου μόνο με χρήση άχνης ζάχαρης. Όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο χρόνια τώρα, και δεν βρίσκεται ίχνος βαρρόα στις κυψέλες του. Βρίσκεται στην Αμερική όπου και έχει αναπτύξει αυτή τη τεχνική. Η μέθοδος του Δημήτρη δημοσιεύτηκε αρχικά στη σελίδα μας στο facebook, την οποία παρακολουθούν χιλιάδες μελισσοκόμοι απ όλο τον κόσμο. Διαβάστε να μαθαίνετε λοιπόν...
Γράφει ο μελισσοκόμος Δημήτρης...
Όταν γίνεται το σφίξιμο για το ξεχειμώνιασμα, και κάνω μονώροφές τις κυψέλες, περνώ ένα σουρωτήρι συνήθως αυτό που στραγγίζω το μέλι (ξέρετε εννοεί αυτό με τη ψιλή σίτα που σουρώνουμε το μέλι όταν βγαίνει από το μελιτοεξαγωγέα) το γεμίζω με άχνη ζάχαρη και το ανακατεύω με ένα κουτάλι πάνω από τα πλαίσια, και ανάμεσα οι μέλισσες γίνονται άσπρες σαν νυφούλες και καθαρίζονται μόνες τους. Αν επαναλάβω την τεχνική ότι "υπαρχει" σε βαρρόα επάνω στις μέλισσες πέφτει κάτω στον πάτο. Έχω βέβαια κυψέλες με ανοιχτό αεριζόμενο πάτο, αλλά τοποθετώ και χαρτόνι ούτως ώστε να δω αν όντως έχει βαρρόα.
Μικρή παρατήρηση: Η άχνη ζάχαρη που θα βάλουμε δεν πειράζει αμα είναι του εμπορίου. Δεν προορίζεται για κατανάλωση αλλά για πασπάλισμα. Οπότε το άμυλο που περιέχει δεν επηρεάζει καθόλου τις μέλισσες.

Σε πληροφορώ ότι από τότε που άρχισα αυτήν την θεραπεία την οποία μου σύστησε ένας παλιός παλιός μελισσοκόμος, εδώ και πέντε χρόνια δεν υπάρχει κενά ίχνος απο βαρρόα. Αυτό το κάνω 2 φορες τον χρόνο λόγω καιρού ( είμαι California USA) τέλη Οκτωβρίου. Σε καθαρό ζεστό καιρό τον Φλεβάρη ανοίγω και εξετάζω τις κυψέλες μου κάνω πάλι το ίδιο.
Μικρή παρατήρηση: Στην Ελλάδα οι καλύτερες περίοδοι να γίνει μια τέτοια θεραπεία είναι το φθινόπωρο απο - 20 Αυγούσου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου - και το Χειμώνα απο 25 Δεκεμρβρίου μέχρι 10 Ιανουαρίου. Για να έχουμε μεγάλη αποτελεσματικότητα πρέπει τα μελίσσια να είναι ξεγονιασμένα. Δηλαδή όσα βαρρόα υπάρχουν να είναι στις μέλισσες και όχι μέσα στον γόνο. Ειδάλλως δεν θα έχει καθόλου αποτέλεσμα η μέθοδος.

Μετά απο  1 - 1.5 μήνα, στα μέσα Μαρτίου βάζω το βασιλικό διάφραγμα και τον δεύτερο όροφο με δέκα πλαίσια. τρυγάω 2 φορες τον χρόνο τέλη Ιουνίου μέσα Ιουλίου και τέλος Οκτωβρίου. Δεν τις ταΐζω ΚΑΘΟΛΟΥ. Βάζω photo να δεις τα αποτελέσματα .....
Μικρή Παρατήρηση: Η μέθοδος με την άχνη ζάχαρη μπορεί να εφαρμοστεί και πρίν τον τρύγο. Δεν επηρεάζει καθόλου την ποιότητα του μελιού.





Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Πού να τις βρούμε τις κυψέλες με ανοιχτό αεριζόμενο πάτο. Είναι εύκολο να αλλάξουμε την υπάρχουσα υποδομή; Δεν υπάρχει τρόπος να κάνουμε θεραπεία με την άχνη χωρίς τους αεριζόμενους πάτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι πρέπει να βάλεις στο χαρτόνι στο πάτο και να το έχεις αλειψει με λάδι ή βαζελίνη χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.αυτο το χαρτόνι το βγάζεις μετά από 48 ώρες το αργότερο γιατι μετά από λίγο ξεκόλλα ε τα τσίπουρα και πάνε πίσω. Χρονοβόρο βέβαια αν έχει πολλά Μελίσσια. Αυτό το κάνουμε και για να ελέγξουμε πόσα βαρροα είχαμε και στις υπόλοιπες θεραπείες πχ με οξαλικο οξυ.

      Διαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!