Σήμερα βρισκόμαστε στα μελίσσια και επιθεωρούμε ένα μικρό μελίσσι το οποίο όπως μας δείχνει έχει απίστευτη όρεξη για ανάπτυξη. Πιστεύω με 1000 ότι πρέπει να σώζουμε αυτά τα μελισσάκια, γιατι όπως έχω δει με την εμπειρία μου, στο τέλος μπορούμε να πάρουμε αρκετά μελάκια απο αυτά. Μπορεί να είναι λιγάκι αργοπορημένα, όμως την ώρα της σμηνουργίας είναι αυτά που μας ταλαιπορούν πολύ λίγο, και στη συνέχεια μόλις η φύση δίνει το μέλι, αυτά είναι έτοιμα να το συλλέξουν...
Όσον αφορά την τροφή που δείχνουμε στο βίντεο...
http://www.beenectar.com/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD/q-extra-power/
1 Σχόλια
Το μελίσσι ξεκίνησε, πήρε μπρος. Κρίνω πως είναι σωστότερο ο πλαισιοτροφοδότης να μπει πλάι στο πλαίσιο και μετά το μονωτικό φελιζόλ. Η σειρά που προτείνω εγώ είναι: Μονωτικό, πλασιοτροφοδότης, γόνος, γόνος και το νέο κτισμένο πλαίσιο. Σε λίγο θα χρειαστεί και άλλο πλαίσιο κτισμένο στη θέση του πλαισιοτροφοδότη όμως. Ο πλαισιοτροφοδότης παίζει και αυτός ρόλο θερμομονωτικό. Σε τόσο μακρυνή απόσταση δυσκολεύεται το μελίσσι να πάρει το συρόπι. Καθυστερεί πολύ. Επί πλέον στη θέση των τεμαχίων φελιζόλ βάζουμε πλωτήρα ξύλινο στις σιαστάσεις μήκους και πλάτους του ανοίγματος του τροφοδότη, με μικρή μόνο διαφορά για να μπορούν εύκολα να παίρνουν το συρόπι οι μέλισσες. Στη βάση του τροφοδότη, στα άκρα του, βάζουμε 2 πετραδάκια, ώστε οι μέλισσες να παίρνουν άνετα και το συρόπι που είναι κάτω από τον πλωτήρα. Έτσι δεν βρήσκω ποτέ ούτε μια μέλισσα πνιγμένη στον τροφοδότη. Ευχαριστώ για την φιλοξενία και συγγνώμη αν οι απόψεις είναι λάθος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!