Widget Recent Post No.

Έτοιμες βασίλισσες για να φτιάξετε πολλά μελίσσια γρήγορα: Τεράστια ανάπτυξη και γέννα. Δείτε από ποιο βασιλοτρόφο...Δεν πέρασε λίγος καιρός από τότε έκοψα τις πρώτες παραφυάδες με έτοιμες βασίλισσες που προμηθεύτηκα από τον βασιλοτρόφο Γιάννη Λεπίδα. Μιλώντας με τον ίδιο τον βασιλοτρόφο, μου είπε επί λέξη ότι οι μάνες θα γαζώσουν και αυτό θα το δεις μέσα σε μικρό διάστημα αφού τις βάλεις στα μελίσσια. Ειλικρινά δεν περίμενα τόσο μεγάλη έκρηξη πληθυσμού. Τα μελίσσια από 3 πλαίσια (που ήταν τότε) αυξήθηκαν απίστευτα, και κάθε πλαίσιο γέμησε με γόνο. Γόνο, όχι όμως αστεία, από άκρη σε άκρη, πραγματικά εντυπωσιακό!


Βλέπωντας τον γόνο  μπορώ να αξιολογήσω πλέον ότι η δουλειά που έχει κάνει ο βασιλοτρόφος είναι πραγματικά αξιέπαινη! Οι μάνες είναι πραγματικά απίστευτες, και του χρόνου θα με γεμίσουν μελάκια!!! Πάρτε μια γεύση από τις βασίλισσες και τα μελίσσια.... Η ανάπτυξη ήταν τόσο μεγάλη που τις παραφυάδες τώρα τις ξανά έκοψα και ετοιμάζω νέα παρτίδα με παραφυάδες...


Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:
 6977249090  


Γονιμοποιημένες βασίλισσες για να φτιάξετε τις καλύτερες παραφυάδες: Ο Βασιλοτρόφος Γιάννης Λεπίδας ξεκίνησε να βγάζει μάνες πολύ δυναμικά!Σήμερα προμηθεύτηκα 12 γονιμοποιημένες μάνες από τον Βασιλοτρόφο Γιάννη Λεπίδα ο οποίος ξεκίνησε τη παραγωγή βασιλισσών πολύ δυναμικά και φέτος! Το δέμα έφτασε μέσα σε 3 ώρες στο Αγρίνιο μέσω Κτελ, κατευθείαν από το βασιλοτροφείο του κ. Γιάννη Λεπίδα που βρίσκεται στη Νέα Μανολάδα του Νομού Ηλείας! Μόλις παρέλαβα τις μάνες η συσκευασία τους ήταν άψογη. Οι βασίλισσες ζωηρές και καλοθρεμμένες, τα κλουβάκια τους απόλυτα στερεωμένα στο κουτί, και αύθονες τρύπες για να παίρνουν καθαρό αέρα κατα τη διαδρομή. Άψογη δουλειά θα έλεγα και νομίζω ένα μπράβο είναι λίγο για αυτόν τον εξαίρετο επαγγελματία που σέβεται τις βασίλισσες και φροντίζει να φτάνουν στον αποστολέα λές και βγήκαν εκείνο το λεπτό απο το μελίσσι!

Για τον κ Γιάννη Λεπίδα ακούσαμε τα καλύτερα λόγια, για τη δουλειά που κάνει και τις βασίλισσες που βγάζει όλα αυτά τα χρόνια ατελείωτης δουλειάς. Όταν μίλησα με τον ίδιο για να μου πει τα "μυστικά" παραγωγής τόσο καλών βασιλισσών η απάντηση που έλαβα ήταν:

"Κάνουμε μακροχρόνια και επιμελή προσπάθεια να είναι οι μάνες παραγωγικές, να μην έχουν τάση να σμηνουργούν, να γεννούν πολλές δυνατές και εργατικές μέλισσες ανθεκτικές στις ασθένειες.Από την πλευρά των εργατριών κοιτάμε να μην είναι επιθετικές, να μαζεύουν γύρη, να μη γεμίζουν την κυψέλη με πρόπολη, να μην "κόβουν" και να μη "μπλοκάρουν" τη μάνα με μέλι στη γονοφωλιά και γενικότερα να έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που θέλει ένας μελισσοκόμος από το μελίσσι του".

Μόλης πήρα το κουτί με τις βασίλισσες έγινα καπνός για να φτάσω στο μελισσοκομείο μου και να κόψω τις παραφυάδες. Όλες τις παραφυάδες που έκοψα τις έκανα με 3 πλαίσια πλυθησμό, απο τα οποία οι δύο γόνοι και ένα μέλι γύρη. Μόλις οι βασίλισσες μπήκαν στο μελίσσι οι μέλισσες τις "τύλιξαν", και όπως καταλαβαίνετε η διαδοση της φερομόνης τους ξεκίνησε. Σε 2-3 ημέρες θα απελεθερώσω τις βασίλισσες και σε μια εβδομάδα θα δούμε την κατάσταση των νέων αυτών μελισσιών!

Για να παραγγείλετε έτοιμες μάνες από τον Βασιλοτρόφο Γιάννη Λεπίδα μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 6977249090

Αναλυτικά φωτογραφίες από τα μελίσσια...


Οι βασίλισσες ήταν τοποθετημένες σε 12άδα όλες μαζί στη γωνία του κουτσιού. Απο τις τρύπες ανέπνεαν και δεν ταλαιπωρήθηκαν καθόλου κατά τη διαδρομή


Όλα τα κλουβάκια ηταν τελείως στερεωμένα και το υπόλοιπο κουτί γεμισμένο με εφημερίδα για να μην μπορούν να κουνηθούν τα κλουβάκια και χτυπήσουν οι βασίλισσες.

Έτοιμες οι μάνες για να μπούν στις παραφυάδες!!


Στις 12 κυψέλες, στις δύο πρώτες σειρές δημιουργήθηκαν τα νέα μελισσάκια με τις βασίλισσες του Γιάννη Λεπίδα. Οι κυψέλες είναι πλαστικές από την εταιρία ANEL

Βάλαμε μπόλικους γόνους και οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να εκκολαφθούν
Οι μάνες ζωηρές και έτοιμες να τις υποδεχτούν τα νέα μελισσάκια


Τοποθετούμε το κλουβάκι μέσα στο κηρηθροφορέα για γρήγορη διάδοση της φερομόνης και προφύλαξη απο τυχών αυξημένες θερμοκρασίες.


Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:
6977249090

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια