Widget Recent Post No.

Θεραπεία με HIVE CLEAN, οξαλικό οξύ ή ταινίες: Η βέλτιστη θεραπεία συνδυάζοντας τα!Ήθελα να σας ρωτήσω για το HIVE CLEAN επειδή  το έχετε δουλέψει.
Άρχισα σήμερα την πρώτη θεραπεία, και θα κάνω άλλες δύο διότι έχω γόνους.
Είναι αρκετή αυτή η θεραπεία η μόλις τελειώσει πρέπει να κάνω και άλλη με άλλο σκεύασμα? (πχ - οξαλικό με γλυκερίνη )

Απάντηση...
Κατά τη γνώμη μου ΌΧΙ δεν είναι αρκετή. Ο καλύτερος τρόπος να πολεμήσουμε την βαρρόα ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, είναι να εφαρμόζουμε επαναλήψεις στις θεραπείες που κάνουμε. Απο έρευνες το hiveclean έχει δείξει ότι με 3 επαναλήψεις με παρουσία γόνου φτάνει πάνω απο 97% αποτελεσματικότητα. Εγώ όμως σήμερα θέλω να σας προτείνω κάτι πολύ πιο αποτελεσματικό. Κάνουμε λοιπόν 2 επαναλήψεις με HIVE CLEAN, και στην 3η εφαρμογή κάνουμε με άλλο σκεύασμα πχ ταινίες, έτσι ώστε να πετύχουμε μέγιστη αποτελεσματικότητα. Το hiveclean ειναι βιολογικό προϊόν, έχει πολύ καλή αποτελεσματικότητα, όμως κανένα φάρμακο δε μπορεί να σκοτώσει 100% τη βαρρόα. Σκοπός μας είναι να μείνει όσο λιγότερη βαρρόα γίνετε... Ειδικά τώρα το χειμώνα που όλα θα παιχτούν για την ερχόμενη περίοδο!Οι επαναλαμβανόμενες θεραπείες, είναι το μυστικό της επιτυχίας, και τώρα το Χειμώνα πρέπει να δράσουμε με πολύ καλή στρατηγική! Το hiveclean όπως και το οξαλικό (μέθοδος ενστάλλαξης) δρούν με την επαφή, αλλά και με την κατάποση. Με παρουσία γόνου τα πράγματα δυσκολεύουν, διότι όπως γνωρίζουμε, η μέθοδος της ενστάλλαξης σκοτώνει βαρρόα μόνο για λίγες ημέρες. Άρα όποια μέθοδο και αν εφαρμόσουμε τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα.

Για παράδειγμα: Έχουμε 1000 βαρρόα σε μια κυψέλη. Κάνουμε τη πρώτη θεραπεία και σκοτώνουμε το 90% (είναι ένα φυσιολογικό νούμερο κατά μέσο όρο, που μένει στη κυψέλη μετά τη 1η θεραπεία, ειδικά με το οξαλικό οξύ με τη μέθοδο της ενστάλλαξης). Αμα στη 1η θεραπεία έχουν επιβιώσει 100 βαρρόα, χρειαζόμαστε και μια δεύτερη. Πχ εφαρμόζουμε ταινίες με φλουμεθρίνη, με αποτελεσματικότητα 95%. Τώρα πλέον ζούν μόνο 100 βαρρόα, και αν πεθάνει το 95% θα ζήσουν μόνο 5 βαρρόα!Άλλο ένα παράδειγμα: Εφαρμόζουμε υποκαπνισμό και σκοτώνουμε απο τα 1000 βαρρόα τα 700. Επαναλαμβάνουμε τη θεραπεία και σκοτώνουμε άλλα 250. Εφαρμόζουμε άλλη μια, και τέλος επιβιώνουν γύρω στα 10. Θέλω λέγοντας όλα αυτά να τονίσω πόσο σημαντική είναι η εναλλαγή σκευασμάτων και η επανάληψη! Κανένα σκεύασμα δε θα σας σώσει 100% απο τη βαρρόα. Σκοπός μας όμως είναι να σκοτώσουμε όσες περισσότερες μπορούμε...

Εγώ προσωπικά είμαι της άποψης ότι ο συνδιασμός διαφόρων μεθόδων καταπολέμησης θα μας σώσει απο το πρόβλημα. Όχι μια θεραπεία το χειμώνα και τέλος! Εναλλαγή σκευασμάτων για μέγιστη αποτελεσματικότητα. Πχ οξαλικό οξύ με ενστάλλαξη, και μετά απο 10 μέρες χρήση ταινιών. Η άλλο ένα παράδειγμα: Χρήση ταινιών σήμερα, και μετά απο 10 μέρες δύο επαναλήψεις με hiveclean. Το πλεονέκτημα με το hiveclean είναι ότι ρίχνουμε 15ml ανα μελίσσι, πολύ μικρότερη δόση απο το οξαλικό οξύ, και πετυχαίνουμε τη μέγιστη δυνατή καταπολέμηση, με αυτού του είδους τη θεραπεία (δηλαδή τη μέθοδο της ενστάλλαξης).Μπορούμε να κάνουμε καταπολέμηση με HIVECLEAN και μετά απο 10 μέρες (στο καπάκι) ΟΞΑΛΙΚΟ με ενστάλλαξη ή ταινίες;
ΟΧΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Εννοείτε πως μετά απο θεραπεία με HIVECLEAN δε μπορούμε να εφαρμόσουμε οποιαδήποτε θεραπεία περιέχει οξέα. Πχ hiveclean 2-3 επαναλήψεις, και μετά απο 10 μέρες οξαλικό με ενστάλλαξη. Δε θα το έκανα ποτέ και για κανένα λόγο στα μελίσσια μου. Όλοι ξέρουμε πόσο επιβαρύνει το οξαλικό οξύ τα μελίσσια μας, και καλό είναι να μην κάνουμε αυτή τη θεραπεία, αν έχει χρησιμοποιηθεί κάποιου είδους οξύ τη προηγούμενη περίοδο. Το hiveclean είναι πολύ πιο ελαφρύ, χωρίς προβλήματα, όμως δε παύει να είναι οξύ, και πρέπει να προσέχουμε.
Κάνει μετά απο το hiveclean να χρησιμοποιήσουμε ταινίες με οξαλικό οξύ -γλυκερίνη;
Καλό είναι όχι. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε οξέα, στις ίδιες μέλισσες. Οι ταινίες δεν έχουν καμία σχέση με τη μέθοδο της ενστάλλαξης, όμως καλό είναι να μην εφαρμόσουμε αυτή τη μέθοδο, ενώ έχουμε επαναλάβει κάποιο άλλο οξύ τους προηγούμενους 2 μήνες. Το ίδιο ισχύει και με την ενστάλλαξη. Πχ δε μπορούμε να κάνουμε ενστάλλαξη με οξαλικό, και μετά απο 1 μήνα να βάλουμε οξαλικό οξύ με γλυκερίνη. Δεν είναι σίγουρο αυτό που σας λέω, όμως εγώ προσωπικά δε θα το δοκίμαζα. Θα έβρισκα μια άλλη λύση...

Η βέλτιστη λύση...
Θα σας πω τι θα έκανα εγώ στα μελίσσια μου, για να απαλλαγώ απο τη βαρρόα με πολύ καλά αποτελέσματα. Πρώτα θα χρησιμοποιούσα το hiveclean με 2 επαναλήψεις 1 εβδομάδα διαφορά μεταξύ τους. Και την 3η εβδομάδα θα έβαζα απο 2 ταινίες ανα 5άρι μελίσσι. Οι ταινίες που θα επέλεγα θα ήταν είτε με δραστική ουσία αμιτράζ, είτε με φλουμεθρίνη. Για να πω την αλήθεια θα προτιμούσα με φλουμεθρίνη περισσότοερο, μιας και έχει καλύτερη αποτελεσματικότητα. Με φλουμεθρίνη κυκλοφορούν στην αγορά εγκεκριμένες ταινίες bayvarol, (πολύ αποτελεσματικές ταινίες, αλλά ακριβές). Επίσης κυκλοφορούν και άλλες ταινίες απο άλλες χώρες, στα καταστήματα, με την ίδια δραστική ουσία και χαμηλότερες τιμές, αλλά δε μπορούμε να σας δώσουμε τέτοιες πληροφορίες.

Να ξέρετε πως το HIVECLEAN είναι ένα πολύ δυνατό όπλο, εγώ προσωπικά το θεωρώ σαν τη καλύτερη λύση που έχω βρεί, ειδικά περιόδους με γόνους, και σε μελίσσια που πρέπει να γίνει τρύγος το αμέσως επόμενο διάστημα, και δε θέλουμε υπολλείματα φαρμάκων.

Αυτές είναι οι σημερινές συμβουλές, και είναι καθαρά η άποψη μας χωρίς να θέλουμε να θίξουμε κανένα απο τα προιόντα που αναφέρονται. Οι απόψεις αυτές δεν αποτελούν αποτέλεσμα κάποιας έρευνας, αλλά προσωπικής εμπειρίας και μόνο. Είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε όλες τις απόψεις, και όπου υπάρχει κάποιο λάθος, να το δοκιμάσουμε και να αλλάξουμε γνώμη αν δούμε αντίθετα αποτελέσματα.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

 1. Καλημέρα, εκανα θεραπεία με Ο.Ο. με ενστάλαξη στις 15 Δεκ 2017. Σε τι χρονικό διάστημα μπορώ να εφαρμόσω την άλλη θεραπεία με άλλο φάρμακο; Σας ευχαριστώ. Πέτρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπορείς τώρα. Ίσα που προλαβαινεις πριν ρίξουν γονους τα μελισσια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φθιωτιδα εχουν γονους τα μελισσια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εχω να σας πω μην επαναπαυεσται με το hiveclean επειδη το εβαλα το σεπτεμβιο 3 φορες και τωρα ειμαι φουλ βαρροα.
  τωρα εβαλα οξαλικο με γλυκερυνη και νερο σε πετσετες λοριδες αναμεσα στα πλαισια και καθε μερα πεφτουν περιπου 50 βαρροα με ελενχο καθημερινο ,τωρα και 2 βδομαδες.παρα πολυ καλη θερπεια.
  Ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!