Ο Μελισσοκόμος Γιώργος στέλνει τη δική του πατέντα ξεχειμωνιάσματος στην Ορεινή Μέλισσα. Όπως θα δούμε, τύλιξε τις κυψέλες με φίλμ συσκευασιας μαύρου χρώματος, και όπως γνωρίζουμε το μαύρο χρώμα έχει μέγιστα αποτελέσματα στο να απορροφά την θερμότητα. Οι κυψέλες απο τον λίγο ήλιο που βγαίνει αυτές τις μέρες, ζεσταίνονται περισσότερο.
Αυτό που θα πρέπει να προβληματίζει τους περισσότερους μελισσοκόμους, είναι απο θέμα υγρασίας τι γίνετε; Αν οι κυψέλες έχουν κλειστό πάτο, κλειστές θήρες απο που αναπνέει το μελίσσι και απο που θα φεύγει η υγρασία; Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται απο τη τοποθεσία. Όσο πιο πολύ κρύο κάνει τόσο πιο μεγάλη και επιτακτική είναι η ανάγκη καλής μόνωσης του μελισσιού. Ωστόσο στη πραγματικότητα τα μελίσσια αυτά αν δεν αερίζονται απο πουθενά, θα έχουν σίγουρα πρόβλημα! Και θα σας εξηγήσω αμέσως το λόγο...
Θυμάστε την πατέντα ενός επαγγελματία μελισσοκόμου απο τον Έβρο, που χρησιμοποιούσε φοάμ ξεχειμωνιάσματος; Ήταν μια εξαιρετική πατέντα, με μια μόνο διαφορά. Η μόνωση έμπαινε μέσα στο μελίσσι, και άφηνε ένα μικρό ανοιγμα δύο πόντους στο πίσω μέρος για την υγρασία. Το σπίτι του μελισσιού δεν είναι η κυψέλη, αλλά οι κηρήθρες του. Οπότε αυτές πρέπει να μονώσουμε για να έχουμε μέγιστα αποτελέσματα.
Αυτή τη πατέντα μπορείτε να τη δείτε εδώ
Οφείλω να ομολογήσω όμως ότι αυτή η πατέντα παρακάτω είναι αρκετά αποτελεσματική, αν τα μελίσσια έχουν αεριζόμενο πάτο. Δείτε τη λοιπόν...
0 Σχόλια
Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!