Πριν αρκετές ημέρες είχαμε μιλήσει για την χρησιμότητα του κηρόπανου και την συμβολή του στην ευζωία των μελισσών μας. Σήμερα θα σας δώσω οδηγίες για το πως θα το φτιάξετε , και τι υλικά μπορείτε να επιλέξετε.
Αρχικά πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας οτι υλικά όπως νάιλον ή συνθετικά υφάσματα καλό ειναι να μην τα προτιμάμε διότι δημιουργούν ακατάλληλες συνθήκες στις μέλισσες μας. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι η υγρασία μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα.
Έτσι λοιπόν το ασφαλέστερο και ιδανικότερο υλικό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άφοβα στις μέλισσες μας είναι ένα βαμβακερό ύφασμα το οποίο θα απορροφά την υγρασία (αναπνοή) του σμήνους , αλλά επιπροσθέτως θα συγκρατεί όλη την παραγόμενη θερμότητα με το καλύτερο δυνατό τρόπο.
Και όταν λέμε βαμβακερό ύφασμα? Τζίν , σεντόνι εως και ψιλό κουβερτάκι. Δεν παίζει ρόλο το χρώμα , το σχέδιο η οτιδήποτε άλλο παρα μόνο να είναι απο 100% καθαρό βαμβάκι.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν έτοιμα βαμβακερά κηρόπανα , αλλα κατα την δική μου άποψη οποιος τα αγοράζει σπαταλάει άσκοπα τα χρήματα του μιας και μπορεί ευκολα και απλά χωρις έξοδα να τα φτιάξει μόνος του.
Τώρα πως το κατασκευάζουμε!!!
Ψαλιδάκι , και δουλειά.....
Οσον αφορά τις διαστάσεις που θα το κόψουμε , προσέχουμε μόνο να αφήσουμε περιμετρικά κάποιους πόντους κενούς , ετσι ώστε να αναπνέει καλά το σμήνος μας.
Αυτο μπορούμε να το πετύχουμε εύκολα αν καθώς κόβουμε τα κηρόπανα μας , έχουμε και έναν όροφο με πλαίσια ετσι ώστε να πέρνουμε τα μέτρα κάθε φορά...
Επίσης για την δική μας διευκόλυνση μπορούμε να κάνουμε μια μικρή τρυπούλα στο κέντρο του καλύμματος , ετσι ωστε να τροφοδοτούμε - ταΐζουμε πιο γρήγορα τα μελισσάκια μας.
Αυτά για σήμερα , την καλησπέρα μου!!!
Ορεινή Μέλισσα
1 Σχόλια
καλο θα ειναι να ειναι μεγαλυτερο ετσι ώστε οταν αφαιρεθεί ενα πλαίσιο να μπορεί να //αγκαλιάσει// τα πλαίσια μέχρι κάτω προσφέροντας και πλευρική προστασία
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!