Τον ασφόδελο τον συναντάμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας, σε ελαιώνες, σε άκρες δρόμων και γενικά παντού. Όταν βγαίνει ήλιος και ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία τα άνθη του γεμίζουν απο πεινασμένες μέλισσες οι οποίες ρουφούν το νέκταρ και τη γύρη σα τρελές. Ο ασφόδελος εκτός απο μέλισσες λόγω οτι έχει γλυκό νέκταρ ελκύει και άλλα έντομα όπως βομβίνους άγριες μέλισσες κλπ.
Όταν ένας μελισσοκόμος θέλει να μάθει αν άνοιξε ο ασφόδελος και αν συλλέγουν απο αυτόν οι μέλισσες δεν χρειάζεται να ψάξει τη γύρω περιοχή η να επιθεωρήσει τα μελίσσια. Αρκεί να κοιτάξει στην είσοδο καθώς έρχονται οι μέλισσες αν τα καλαθάκια εκεί που κουβαλούν αν η γύρη είναι πορτοκαλί - κόκκινη. Μπορεί κάποιος αν θέλει να δεί πόσο καλά πήγε ο ασφόδελος να κοιτάξει τα αποθέματα γύρης μέσα στις κηρήθρες. Τα πορτοκαλί κόκκινα σημάδια είναι όλα δικά του. Την εποχή φεβρουάριο μάρτιο δεν υπάρχει άλλο φυτό με τέτοιο χρώμα γύρη οπότε το καταλαβαίνουμε.
Η παρουσία του ασφόδελου και της πλούσιας γύρης του ταυτόχρονα με τη διεγερτική τροφοδοσία έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στην ανάπτυξη των μελισσιών. Ξέρετε η γύρη είναι απαραίτητο δομικό συστατικό της τροφής του γόνου και όταν αυτή είναι πολύ θρεπτική τότε έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη. Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες...
0 Σχόλια
Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!