Widget Recent Post No.

Μετάγγιση μελισσιού απο ελιά: Το μελίσσι σώθηκε απο βέβαιο θάνατο!



Μια νέα ανάρτηση αυτή τη φορά με αφαίρεση σμήνους απο κορμό ελιάς στη Σκιάθο! Δείτε την αφαίρεση του σμήνους αλλά και τις κηρήθρες που έχτισε στο εσωτερικό του κορμού (κάτω απο το χώμα)! Ο μελισσοκόμος φρόντισε να μην τραυματίσει πολύ το δέντρο και να κάνει την δουλειά όσο καλύτερα μπορούσε!

Η μετάγγιση του μελισσιού έγινε τον Απρίλιο και η δυναμικότητα του ήταν 4 πλαίσια τότε! Αυτή τη στιγμή μετά απο δύο μήνες έχει πάρει πάτωμα και είναι 12 πλαίσια! Τα μελίσσια που αφαιρούμε απο κορμούς δέντρων τα σώζουμε απο βέβαιο θάνατο, μιας και η βαρρόα δεν αφήνει κανένα σμήνος να ζήσει ελεύθερο στη φύση πάνω απο 2-3 χρόνια. Δείτε τις φωτογραφίες...

Για περισσότερες πληοροφορίες όσον αφορά την διαδικασία αφαίρεσης του σμήνους μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Αφαίρεση αφεσμού από ελιά: Μετάγγιση με επιτυχία χωρίς να κόψουμε το δέντρο!








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Δεν νομιζω να υσχειει οτι δεν ζουν τα μελισσια μονα τους στη φυση, μερικες φορες τα καταφερνουν καλυτερα χωρις τη παρεμβαση του ανθρωπου. Κοντα στο σπιτι μου ενα σμηνος εχει πιασει μεσα σε ενα κουφιο τοιχο και ειναι εκει τουλαχιστον 5 χρονια και ειναι παντα και πολυ δυνατο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!