Widget Recent Post No.

Πρακτική στην κυψέλη: H Τοποθέτηση του δεύτερου ορόφου στην κυψέλη βήμα βήμα (ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ)



Δείτε με απλά βήματα και εικόνες πως θα τοποθετήσετε στα μελίσσια σας το δεύτερο πάτωμα. Τόσο απλά δεν το έχετε ξανά δει! Πρακτική στην κυψέλη για να μαθαίνουν όλοι την τέχνη της μελισσοκομίας και να έχουν δυνατά μελίσσια!





Επιθεωρούμε την κυψέλη και ψάχνουμε για δύο σφραγισμένους γόνους. Μόλις τους βρούμε τους αντικαθιστούμε με δύο άκτιστα πλαίσια











Γεμίζουμε το πάτωμα με άκτιστα πλαίσια. Οι μέλισσες μόλις περάσουν 24-48 ώρες θα έχουν χτίσει τα πλαίσια που βάλαμε κάτω αλλά και τις δύο πλευρές που κοιτάνε τον γόνο πάνω. Σιγά σιγά θα αρχίσουν να χτίζουν και τα υπόλοιπα πλαίσια.



Η βασίλισσα θα αποκτήσει και πάλι χώρο για να συνεχίσει τη γέννα της!

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. " Οι μέλισσες μόλις περάσουν 24-48 ώρες θα έχουν χτίσει τα πλαίσια που βάλαμε κάτω αλλά και τις δύο πλευρές που κοιτάνε τον γόνο πάνω "


    ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παντως εγω τόσα χρόνια στα μελίσσια μου δεν εχω δει μεσα 24-48 ώρες να κτίζουν 4 πλαίσια και μαλιστα με τον τρόπο που λές να τα βάλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχες μελισσια σε ελεοκαμβη θα έβλεπες 10χτισμένα σε 3 ημέρες

      Διαγραφή
    2. Αν είχες μελισσια σε ελεοκαμβη θα έβλεπες 10χτισμένα σε 3 ημέρες

      Διαγραφή
  3. akyro....se 48 wres 4 plesia, se 96 wres 8 plesia kai se mia bdomada kamia katosth!!!! xi xi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά αμα δουλεύουν τα μελίσσια και έχουν πλυθησμό όλα γίνονται πολύ γρήγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχτιστο ανάμεσα σε γόνους κάτω;;;; πλάκα κανεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι δεν κάνει πλάκα...Άχτιστο μέσα στο γόνο,την άνοιξη δεν υπάρχει πρόβλημα.

    Επίσης,αν υπάρχει καλή νεκταροέκκριση έξω και το μελίσσι είναι δυνατό,τα 2 πλαίσια κάτω τα χτίζει 100% σε 48 ώρες και είναι και γεννημένα...Για τα επάνω,είναι ανάλογα το μελίσσι!Αν έχει όντως τόσο πολύ ανάγκη τον χώρο τότε ναι θα έχει χτίσει και τα επάνω...

    Το φθινόπωρο που μας πέρασε,όταν ήμουν στο πεύκο βρήκα ένα μελίσσι που δεν δούλευε σχεδόν καθόλου ενώ τα άλλα δεν σταματούσαν.Λέω να το ανοίξω,και τι να δω...Δεν υπήρχε ούτε ένα κελί ελεύθερο...Του πήρα 2 τελάρα,του έβαλα 2 κεριά (θέσεις 3 και 8) και μετά από 6 ώρες που το ξανάνοιξα από περιέργεια είχε μισοχτίσει και τα 2 και είχαν μέσα σταγόνες μελιού!Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι δυνατότητες του μελισσιού είναι τεράστιες,το θέμα είναι πώς θα το χειριστούμε εμείς και πόσο πολύ θα το πιέσουμε!!

    Στάθης Μυστακόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!