Widget Recent Post No.

Μια βασίλισσα νεκρή για φέτος - Το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ



Πρίν λίγες μέρες σας μίλησα για ένα μελισσάκι , το οποίο κάτω άπο άγνωστες (μέχρι τώρα) συνθήκες έχασε όλο του τον πληθυσμό! Έλαβα πολλά μηνύματα από συναδέλφους που είχαν παρόμοια περιστατικά , όπου μεγάλα παραγωγικά μελίσσια απλώς χάθηκαν. Στην δική μου περίπτωση όμως , έφταιξε η θεραπεία οξαλικού οξέος σε συνδυασμό με μια βεβαρημένη προσβολή άπο βαρρόα. Βρήκα στον πάτο στρώμα τα νεκρά βαρρόα , που πιθανόν αποδυνάμωσαν σε μεγάλο βαθμό τον πληθυσμό του μελισσιού.


Η βασίλισσα σήμερα βρέθηκε νεκρή στον πάτο της κυψέλης....






Εδώ λίγο καιρό πρίν....







Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Εύχομαι να είναι το τελευταίο φίλε μου, αν και πάντα θα υπάρχουν απώλειες. Το δυσάρεστο είναι αυτές οι απώλειες να προέρχονται από ανεπίτρεπτα , προς κυκλοφορία, σκευάσματα.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΟΞΑΛΙΚΟ ΟΞΥ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ ΣΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΟΞΑΛΙΚΟ ΟΞΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΡΙΝ ΧΑΘΟΥΝ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασιλική πριν 20 μέρες έγινε η θεραπεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kριμα αλλα όλα στο παιχνίδι είναι. Τροφές είχε κοντα στη μελισσοσφαιρα? Απ το οξαλικό δεν νομίζω να χάθηκε.Εκτος αν είναι αυτο που ονομαζουν σύνδρομο κατάρευσης το οποίο οφείλεται σε πολλα αίτια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κριμα.Σιγουρα δεν εφαρμοσες την ,πως την λετε,ολιστικη αφαρμακη μελισσοκομια.Ας προσεχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!