Widget Recent Post No.

Η πηγή όλου του κακού στα μελίσσια: Δείτε τι βρήκα στα μελίσσια σήμερα



Σήμερα είδα κάτι πρωτόγνωρο καθώς τάιζα τα μελίσσια σιρόπι. Κάθε εβδομάδα πηγαίνω στα μελίσσια, και τους βάζω λίγο σιρόπι, προκειμένου να συνεχίσουν να αναπτύσσονται με τους ίδιους ρυθμούς και να γίνουν διόροφα τριόροφα! Ωστόσο η σημερινή ημέρα είχε μια πολύ ιδιαίτερη επίσκεψη. Καθώς πλησιάζω στο "δοχείο με το σιρόπι" βλέπω κάτι να κιτρινίζει μέσα, και φαινόταν σαν μεγάλο σερσέκι. Ωστόσο μόλις κοίταξα προσεκτικά, είδα το εντυπωσιακό. Μια βασίλισσα σφήκας πνιγόταν. Σφήκα απο αυτές που ριμάζουν τα μελίσσια κάθε Καλοκαίρι.

Ξέρετε οι σφήκες δεν ξεχειμωνιάζουν όπως οι μέλισσες. Το χειμώνα διαλύουν τη σφηκο-φωλιά τους, και γεννάνε βασίλισσες-σφήκες, οι οποίες φεύγουν εντελώς μόνες τους και ξεχειμωνιάζουν. Την άνοιξη που ξυπνάνε απο τον ύπνο δημιουργούν απο το μηδέν τη φωλιά τους, σε υπόγειες στοές - κάτω απο το χώμα - και δημιουργούν τεράστιες φωλιές με δεκάδες σφήκες, και οι πίττες γόνου που φτιάχνουν, μπορεί να φτάσουν ακόμη και μισό μέτρο. Την Άνοιξη είναι λοιπόν το πιο ευάλωτο στάδιο που περνάνε. Διότι οι βασίλισσες τους είναι μόνες τους και αβοήθητες ψάχνοντας για τροφή. Μόλις όμως γεννηθούν οι πρώτες συλλέκτριες σφήκες, οι βασίλισσες παύουν να βγαίνουν έξω, και η συνέχεια είναι δισάρεστη. Οι σφήκες το καλοκαίρι καταφέρνουν να φτιάξουν τεράστιες φωλιές, και έρχονται αντιμέτωπες με τις εργατικές μελισσούλες, οι οποίες παλεύουν με την ίδια τους τη ζωή για να σώσουν το μέλι τους.

Βρήκα λοιπόν μια βασίλισσα σφήκα... Η οποία σε μέγεθος ήταν 3 φορές πιο μεγάλη απο μια κανονική σφήκα, με πολύ μεγάλη κοιλιά, η οποία έδειχνε φανερά ότι επρόκειτο πολύ καλοταισμένη. Πιθανολογώ ότι αν άφηνα να ζήσει τη συγκεκριμένη βασίλισσα, αυτή θα φώλιαζε κάπου κοντά και θα έκανε κοινωνία με χιλιάδες σφήκες. Σοβαρό πρόβλημα δηλαδή. Μόλις σύνθλιψα με το χέρι μου τη βασίλισσα αυτή ακούστηκε πραγματικά λές και έσπασα ξύλο, τόσο δυνατή ήταν... Πραγματικά λυπήθηκα που το έκανα, όπως θα λυπόμουν και για μια βασίλισσα μέλισσα. Δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε στη φύση, αλλά μερικά πράγματα δυστυχώς είναι αναπόφευκτα. Δείτε εικόνες




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια