Widget Recent Post No.

Για άλλο έψαχνε, και ανακάλυψε ένα μελίσσι. Δείτε που το βρήκε

 


Τι ωραίο συναίσθημα να ανακαλύπτεις ένα μελίσσι σε ένα τόσο εύκολο μέρος. Ξέρετε όταν πετύχουμε ένα σμήνος, η χαρά είναι απερίγραπτή, όμως υπάρχει και ένα πρόβλημα. Δεν είναι πάντα εύκολο η μετάγγιση του σμήνους απο το μέρος που ζεί στη κυψέλη. Αν για παράδειγμα πετύχουμε μελίσσι μέσα σε κουφάλα δέντρου, η αφαίρεση του είναι σχεδόν αδύνατη έως ακατόρθωτη. Ο μελισσοκόμος μπορεί να παλέβει ώρες με καπνούς να βγάλει το μελίσσι έξω, και στο τέλος να μη καταφέρει να πάρει τη βασίλισσα. Οι κηρήθρες και ο γόνος φυσικά θα μείνουν πίσω.

Όμως όταν βρούμε το σμήνος σε μια εύκολη μεριά, όπου μπορούμε να την ανοίξουμε, να κόψουμε τις κηρήθρες και να πάρουμε το σμήνος άθικτο, τότε ναι, η χαρά και η συγκίνηση είναι μεγάλη. Έτσι έγινε και με αυτό το μελισσσοκόμο. Περπάταγε, και στο δρόμο του είδε μέλισσες να μπαινοβγαίνουν μέσα σε αυτά τα μπλέ λάστιχα, μόλις πλησίασε είδε το όνειρο του να γίνετε πραγματικότητα! Ήταν ένα μελίσσι, και μάλιστα καλό μελίσσι. Αμέσως πήρε κυψέλη, και επειδή ήταν πολύ εύκολη η μετάγγιση το πήρε πολύ εύκολα.

Η καλύτερη εποχή για τέτοιες εργασίες είναι η Άνοιξη και αποφεύγονται τέτοιοι χειρισμοί περιόδους όπως ο χειμώνας. Δείτε λοιπόν φωτογραφίες που βρήκε το μελίσσι...





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια