Widget Recent Post No.

Να αγοράσω πλαστικές ή ξύλινες κυψέλες; Τι γίνετε με την υγρασία; Κάνουν για το Χειμώνα;


Καλημέρα σε όλους, είμαι καινούριος μελισσοκόμος και έχω ξεκινήσει με λίγα μελίσσια. Θέλω να τα αυξήσω και δεν ξέρω τι να κάνω με τις κυψέλες, να πάρω ξύλινες ή πλαστικές; Με αρκετά άτομα που έχω μιλήσει μου λένε ότι οι πλαστικές είναι επικίνδυνες το χειμώνα γιατί δεν αναπνέουν όπως το ξύλο  με αποτέλεσμα να δημιουργούν πάρα πολύ υγρασία εσωτερικά.  Έχει κάποιος χρησιμοποιήσει πλαστικές όλο το χρόνο και τι έχει να προτείνει; Ευχαριστώ!

Απάντηση...
Καλησπέρα φίλε. Τα ίδια άκουγα και εγώ από μερικούς μελισσοκόμους πριν δοκιμάσω τις πλαστικές κυψέλες, πριν 3.5 χρόνια τώρα! Ωστόσο μόλις έκανα το μεγάλο βήμα και πήρα τις πρώτες μου πλαστικές από την εταιρία ANEL, διαπίστωσα ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ίσχυε! Οι κυψέλες αποδείχτηκαν άψογες και οι μελισσοκόμοι που διέδιδαν αυτές τις φήμες λάθος! Σίγουρα ότι λένε ακόμα αυτοί οι μελισσοκόμοι, εξηγείτε εφόσον δεν έχουν κάνει τον κόπο ούτε να τις δοκιμάσουν. Εγώ προσωπικά δοκιμάζοντας τις πλαστικές τόσα χρόνια τώρα, χειμώνα και καλοκαίρι, είδα το ακριβώς αντίθετο, ότι έχουν λιγότερη υγρασία από τις ξύλινες!

Αυτό που διαπίστωσα εγώ είναι ότι όσα μελίσσια έχω σε πλαστικές πηγαίνουν πολύ καλύτερα απο τις ξύλινες! Αναπτύσσονται καλύτερα, ξεχειμωνιάζουν με περισσότερη επιτυχία, καταναλώνουν λιγότερες τροφές το χειμώνα, η θεραπεία για βαρρόα γίνεται πολύ πιο αποτελεσματικά λόγω του αεριζόμενου πάτου, νωρίς την Άνοιξη αυξάνουν γόνους σχεδόν με διπλό ρυθμό, η συλλογή της γύρης είναι πολύ πιο εύκολη, η συλλογή μελιού μεγαλύτερη λόγω μεγαλύτερων μελισσιών, η μεταφορά των μελισσιών ευκολότερη εφόσον οι κυψέλες είναι πιο ελαφριές, στιβαρές με ειδικά χερούλια μεταφοράς και πολλά άλλα πλεονεκτήματα που τις διακρίνουν σε άριστες κυψέλες!

Εγώ λοιπόν φίλε μου  τα χρόνια που τις χρησιμοποιώ τις πλαστικές κυψέλες της ANEL είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, και σου προτείνω να τις δοκιμάσεις, για να διαπιστώσεις και μόνος σου όλα αυτά τα πλεονεκτήματα. Βάλε πλαστικές κυψέλες, και δίπλα ξύλινες και θα δείς γρήγορα τις διαφορές στα μελίσσια!



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Μιλάμε για πλαστικές ή για ANEL. Δηλαδή της Technoset επίσης πλαστικές, δεν είναι καλές ??? Παρακαλώ, θα ήθελα την απάντησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!