Widget Recent Post No.

Η σπουδαιότερη επέμβαση στα μελίσσσια, ΠΑΤΕΝΤΑ για να αντέξουν τη ζέστη...



Όπως γνωρίζουμε η ζέστες έχουν βαρέσει κόκκινο, και τα μελίσσια μας έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Το μελίσσι έχει πολύ καλούς μηχανισμούς άμυνας στις υψηλές θερμοκρασίες αρκεί να υπάρχει πηγή νερού κοντά αλλά το σπουδαιότερο να έχει ισορροπία πληθυσμιακή. Αυτά είναι δύο απο τα βασικότερα, για να ανταπεξέλθει το μελίσσι, όση ζέστη και αν έχει έξω. Σήμερα λοιπόν θα σας πω εν συντομία λίγα πράγματα για να καταφέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!

Νερό - Το σημαντικότερο πράγμα στα μελίσσια
Είναι το βασικότερο, όχι μόνο για να μείνουν δροσερά τα μελίσσια, αλλα και για να ταίσουν τον γόνο. Καθημερινά τα μελίσσια συλλέγουν μεγάλες ποσότητες νερού, το οποίο ταίζουν τον γόνο, περιχήνουν τις κηρήθρες για να μένουν δροσερές, και πολλές άλλες ανάγκες. Μάλιστα το μελίσσι έχει ειδικά συλλέκτριες που κάνουν αυτή τη δουλειά. Δηλαδή ψάχνουν για πηγές νερού, και συλλέγουν ασταμάτητα. Και εδώ είναι το μυστικό μας... Όσο πιο κοντά είναι η πηγή του νερού, τόσο λιγότερες συλλέκτριες χρειάζονται, και τόσο πιο γρήγορα και άμεσα γίνεται η δουλειά. Τα μελίσσια που έχουν πρόσβαση σε νερό δίπλα τους .

Για να σας δώσω να καταλάβετε, αν έχετε περίπου 10 μελίσσια, χρειάζονται τουλάχιστον 5 λίτρα (σε δική μας ποτίστρα) νερό τη μέρα. Και όσο μεγαλώνει η ζέστη και η ξηρασία τοσο περισσότερο πίνουν. Το πιο βολικό για να βολέψουμε τα μελισσάκια μας, είναι να βάλουμε μια μεγάλη ποτίστρα, πχ βαρέλι, και να πέφτει το νερό με μια πατέντα πιο αργά... Αν έχουμε λίγα μελισσάκια, πάλι η ποτίστρα μας είναι απαραίτητη. Και συγκεκριμένα απο τον Απρίλιο έως και τον Οκτώμβριο, που οι μέλισσες πίνουν αρκετό νερό...

Για λίγα μελίσσια πχ έως 20-30 μελίσσια μπορούμε να φτιάξουμε απλές ποτίστρες, στις οποίες μπορούμε να ρυθμίζουμε να στάζει λίγο νερό σταγόνες.... πχ δείτε μια πατέντα...



Βαζουμε μέσα κομμάτις φελιζόλ για να μην πνίγονται μέλισσες. Γενικά μια τέτοια ποτίστρα αδειάζει σε μια ημέρα ανα 20 μελίσσια. Χρειάζεται ένα μεγάλο βαρέλι για να μην αδειάζει ποτέ η ποτίστρα... Το ιδανικό είναι να βάλουμε ένα φλοτέρ, δείτε μια πατέντα... Τα εργαλεία αυτά τα προμηθευόμαστε σε μαγαζιά με υδραυλικά είδη, και με μια πατέντα μπορουμε να τα κάνουμε εύκολα, με σχετικά λίγες γνώσεις...







Κατά τη διάρκεια της ζέστης τα μελίσσια πρέπει να έχουν ισορροπημένο πλυθησμό, και όσο γίνετε ευρύχωρη τη κυψέλη. Κυψέλες με αεριζόμενο πάτο βοηθάνε πάρα πολύ, όπως επίσης και όταν τα μελίσσια έχουν το πάτωμα τους επάνω, ας μην έχει πλυθησμό. Πχ ένα 10άρι μελίσσι τον Ιούλιο, δεν μας πηράζει να έχει τον όροφο στο πάνω μέρος, χωρίς πλυθησμό. Βοηθάει πολύ για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

Ένα επίσης σημαντικό πράγμα αυτή τη περίοδο, είναι τα μελίσσια να βρίσκονται σε μέρος που να έχει και λίγο ίσκιο. Το ιδανικό είναι να είναι κάτω απο ίσκιο, αλλά και λίγα δεντράκια γύρω γύρω κάνουν εξαιρετικά καλή δουλειά...



Αυτά είχαμε να πούμε για σήμερα. Το συμπέρασμα απο τη σημερινή ανάρτηση που πρέπει να κρατήσουν όλοι οι μελισσοκόμοι, είναι ότι αν τα μελίσσια έχουν πρόσβαση σε νερό κοντά τους, δεν έχουν ανάγκη απο τίποτα... Θα τα καταφέρουν ακόμα και αν ο καύσωνας πάει πάνω απο 40. και αυτή ειναι η μαγεία στο κόσμο των μελισσών....


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Γεια σας κυρίες και κύριοι. Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο μέσα σε 24 έως 48 ώρες; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να κάνετε αίτηση για δάνειο με τη Novelty Finance.

    Ονομάζομαι Davina Claire, είμαι χρηματοοικονομικός μεσίτης και είμαι επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος. Έλαβα υπόψη μου ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται τόσο πολύ να λάβουν δάνειο είτε από Τράπεζες είτε από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού επιτοκίου, ανεπαρκών εξασφαλίσεων, αναλογίας χρέους προς εισόδημα, χαμηλής πιστωτικής βαθμολογίας ή οποιωνδήποτε άλλων λόγων. Είμαι εδώ για να συστήσω σε όποιον αναζητά δάνειο να επικοινωνήσει με την Novelty Finance για δάνειο με επιδοτούμενο επιτόκιο 3%. Είναι μια αξιόπιστη και αξιόπιστη εταιρεία δανείων και μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί τους. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email: | noveltyfinances@gmail.com | Ή στείλτε ένα μήνυμα στο WhatsApp μέσω +447915601531 για περισσότερες πληροφορίες.

    Η NOVELTY FINANCE παρέχει λύσεις χρηματοδότησης. Προσφέρουν κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό δάνειο, Επιχειρηματικό δάνειο και πολλές άλλες). Προσφέρουν ευέλικτες και πολλαπλές επιλογές δανείου, συμπεριλαμβανομένων εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων δανείων, μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων που είναι προσαρμοσμένα στις οικονομικές σας ανάγκες.

    Λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε με την Novelty Finance για δάνειο:
    • Ευκολία - Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
    • Άμεση πρόσβαση στα κεφάλαιά σας μετά την έγκριση.
    • Επιδοτούμενο επιτόκιο (3% ετησίως)
    • Ευέλικτοι όροι αποπληρωμής
    • Δεν θα βιαστείτε να αποπληρώσετε το δάνειο, θα σας δοθεί χρόνος για να ξεκινήσετε την αποπληρωμή του δανείου.
    • Χωρίς κρυφές χρεώσεις
    • Θα καθοδηγηθείτε σε όλη τη διαδικασία


    Πώς να εφαρμόσει:
    Η αίτηση για δάνειο είναι γρήγορη και εύκολη!
    Εάν ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο με τη Novelty Finance και χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, θα πρέπει να ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΝΑ EMAIL στο (noveltyfinances@gmail.com) Ή να στείλετε ένα μήνυμα στο WhatsApp μέσω +447915601531 για περισσότερες πληροφορίες και προφορικές ενημερώσεις. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!