Widget Recent Post No.

NEA απο τον Έλατο 18 Ιουνίου 2020!!!



Καλησπέρα σε όλους τους μελισσοκόμους!
Σήμερα είχαμε αύξηση της θερμοκρασίας, αρκετά μεγάλη, και τα μελίσσια φαίνεται να μη δούλεψαν όπως χθές. Αυτό που βλέπω καθημερινά είναι η κατανάλωση το βράδυ να ειναι αυξημένη.
Το συνολικό της ημέρας είναι +250 γραμμάρια. Τα μελίσσια φανερά δεν δούλεψαν σήμερα.
Αν και με τα χθεσινά νέα μας φουσκώσαν λίγο τα μυαλά, τελικά δεν φαίνεται να έχει πολύ συνέχεια. Κάθε χρόνο ο έλατος κάνει ένα μεγάλο ανέβασμα και ένα μικρό. Το χθεσινό μύνημα ηταν εκπληξη για μένα, εφόσον καμία άλλη χρονιά δεν έχει κάνει τέτοιο σκαμπανεύασμα.

Όσοι μελισσοκόμοι είναι στο θυμάρι φέτος, πιστεύω είναι τυχεροί μιας και οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλύτερες απο ποτέ. Έχει ανοίξει και φαίνεται να πηγαίνει αρκετά καλά.

Επίσης υπάρχουν ευχάριστα νέα απο βελανιδιά και πεύκο...
Εδώ και κάποιες μέρες το πεύκο στη Σιθωνία και τη Κασσανδρα δουλεύει αρκετά καλά σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, αλλά και γενικότερα λόγω έντονης παρουσίας εργάτη φέτος. Τωρα τα πράγματα είναι αρκετά νωρίς για το πεύκο, όμως είναι ένας προάγγελος για το θα συμβεί το Σεπτέμβρη Οκτώμβρη....

ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
Όταν ένα μελίσσι έχει αρκετό μέλι, και το τρυγήσουμε αρχίζει να συλλέγει και πάλι με όρεξη. Αν υπάρχουν περιοχές που έδωσε ο έλατος καλό είναι να τρυγηθούν τα μελίσσια, για να αρχήσουν να δουλεύουν με περισσότερη όρεξη.

Όσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει κηρήθρες με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr




ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ







































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια