Widget Recent Post No.

Τρομερό περιστατικό σε μελισσοκόμο. Απο ένα μικρό λάθος, θα πάθαινε τη μεγαλύτερη ζημιά... Προλάβετε το πρίν συμβεί!!!


Ένα τραγικό περιστατικό έρχεται στο φώς σήμερα, με ένα συμβάν που παραλίγο να κοστίσει ζωές! Ένας μελισσοκόμος αποφάσισε να μεταφέρει τα μελίσσια του για την ανθοφορία του θυμαριού. Όμως για κακή του τύχη όταν άφησε το καπνηστήρι, ήταν απρόσεχτος, και προκάλεσε φωτιά εξ αμελείας. Η φωτιά πέρασε μέσα απο τα δικά του μελίσσια και προκάλεσε μικρή καταστροφή και απώλειες. Ευτυχώς δεν πρόλαβε να επεκταθεί στη γύρω περιοχή χάρη στις άμεσες κινητοποιήσεις.
Αυτή την αναρτηση τη δημοσιεύουμε για να καταλάβει ο κάθε μελισσοκόμος, τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει, και πόσο άσχημα μπορεί να μπλέξει, απο μια μικρή αμέλεια. Το καπνηστήρι τώρα το Καλοκαίρι αποτελεί ένα "καταστροφικό οπλο" που μπορεί να κάψει δάση, σπίτια και να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Η νομοθεσία επιβάλλει σε όλους τους μελισσοκόμους να έχουν μια δεξαμενή με νερό κάπου κοντά στα μελίσσια τους, και να προσέχουν πάρα πολύ σε περιοχές με εύθλεκτα δάση ειδικά τη καλοκαιρινή περίοδο. Μάλιστα για ορισμένες περιόδους απαγορεύεται το άναψουμε το καπνηστήρι, σύμφωνα πάντα με τη νομοθεσία



Το πρόβλημα όμως είναι ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να ελένχει όλους εμάς τους μελισσοκόμους. Πρέπει απο μόνοι μας να αποκτήσουμε παιδεία, και να σεβαστούμε πρώτα το περιβάλλον και μετά τον ίδιο μας τον εαυτό. Σκεφτείτε ότι απο τη φωτιά, ο πρώτος που θα ζημειωθεί είναι ο ίδιος ο μελισσοκόμος, εφόσον θα καούν τα μελίσσια... Αλλά αυτό είναι το λιγότερο...

Η λύση στο πρόβλημα είναι να έχουμε πάντα νερό για να σβήνουμε το καπνηστήρι. Και να έχουμε και ένα τενεκέ στον οποίο θα το τοποθετούμε έτσι ώστε να μην έρθει ποτέ σε επαφή με έδαφος ή ξερά χόρτα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολο είναι να ανάψει μια φωτιά τώρα το Καλοκαίρι...



Για παράδειγμα... Φτάνουμε στα μελίσσια. Ανάβουμε προσεκτικά το καπνιστήρι. Εφόσον είμαστε απομακρυσμένοι απο ξερά χόρτα, πχ στη καρότσα του αμαξιού. Η στο δρόμο. Στη συνέχεια αφού ανέψει δεν το αφήνουμε ποτέ κάτω στα χόρτα, το στηρίζουμε πάντα πάνω στις κυψέλες μας. Και όταν φτάσουμε στο τέλος. Ρίχνουμε νερό μέσα και αδείαζουμε το περιεχόμενο σε ασφαλές μέρος. Έπειτα τοποθετούμε το καπνηστήρι στη θέση του, πχ στη καρότσα του αμαξιού. Πολλοί μελισσοκόμοι έχουν ένα τενεκέ και βάζουν κατευθείαν το καπνηστήρι μέσα μετά τις επιθεωρήσεις. Κλείνοντας το καπάκι, το καπνηστήρι σβήνει αμέσως... Καλό όμως για σιγουριά να ρίξουμε λίγο νερό πρώτα.

Το μεγαλύτερο λάθος...
Το μεγαλύτερο λάθος είναι να αδειάσουμε τα απομεινάρια απο το καπνηστήρι κάτω. Είναι οτι πιο επικίνδυνο μπορούμε να κάνουμε. Και θα βλάψουμε πρώτα τη δική μας περιουσία. Σκεφτείτε ένας μελισσοκόμος με 200 μελίσσια, να κάνει ένα τέτοιο τραγικό λάθος, και να κάψει όλα τα μελίσσια και το δάσος.... Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν κάτι τέτοιο.

Δείτε τι μας έγραψε φίλος, για ένα τρομερό περιστατικό που βίωσε ο ίδιος...
Καλησπερα!!! Επικοινωνώ για να εφιστησω την προσοχή λόγο υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων. Ο συναδελφος μετακινησε τα μελισσια του πριν λίγες μέρες σε περιοχή της Ερέτρια. Προφανώς για τη νομή του θυμαριού. Αλλά δυστυχώς την πλήρωσαν οι ελιές μου τα πεύκα και παρολίγον τα δικά μου Μελίσσια.







Αλλα κ εγώ τι φταίω να τρέχω να σώσω το σπίτι την περιουσία μου και τα πράγματα που αγαπώ και εχω κοπιάσει γι αυτά
Η φωτιά ξεκίνησε πίσω από τα καμένα πεύκα
Αν είχε ένα μπουκάλι με νερό δεν θα είχε γίνει τίποτα.
Επικοινώνησα όχι για χάριν εντυπωσιασμού, απλα για παραδειγματισμό και πρόληψη εγώ τα πέρασα και τα έσωσα ...






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Προσφορά δανείου μεταξύ ιδιωτών Ελλάδα
    Τους χαιρετισμούς μας, οι πιο εκλεκτοί πολίτες της Ελλάδας.
    Είμαστε μια εταιρεία που χορηγεί δάνεια σε όποιον έχει ανάγκη με επιτόκιο 3%.
    Οι προσφορές μας κυμαίνονται από 5000,00 ευρώ έως 500000,00 ευρώ.
    Για να επωφεληθείτε από τις προσφορές μας, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση: vasilikhpalaiologou@gmail.com.
    Θέλουμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ειλικρινείς και πολύ σοβαρούς των οποίων όλα τα προσωπικά στοιχεία είναι έγκυρα.
    Ευχαριστώ και καλό Ιούλιο σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!