Widget Recent Post No.

Παρασκευή γυρεόπιτας για αύξηση του γόνου: Ζύμωμα, υλικά, τοποθέτηση και μερικά μυστικά από τον παλιό μελισσοκόμο Κώστα Παναγιωτίδη (video)



Η γυρεόπιτα είναι μια απαραίτητη τροφή όταν τα μελίσσια έχουν έλλειψη σε γύρη. Τέτοιο φαινόμενο παρατηρούμε κυρίως το Καλοκαίρι, το φθινόπωρο ακόμη και νωρίς την Άνοιξη. Η τροφοδοσία με σιρόπι και τέτοιου είδους πρωτεϊνική τροφή μπορεί να επιφέρει σημαντική ανάπτυξη στα μελίσσια, και να γεννηθούν δυνατές μέλισσες για να θρέψουν σωστά τον γόνο, να συλλέξουν μέλι να ξεχειμωνιάσουν κλπ. Ο παλιός μελισσοκόμος Κώστας Παναγιωτίδης απο την melissokomiakozanis.com μας μεταφέρει μια δική του συνταγή με πολλά πολλά μυστικά που προήλθαν μετά απο πολλές δοκιμές και χρόνια εμπειρίας...



Διευκρίνιση: Αυτός ο μικρός αναδευτήρας αντί να συντομεύσει την ανάδευση την καθυστέρησε περισσότερο. Η συντόμευση γίνεται στον μεγάλο αναδευτήρα. Ρίχνουμε την γύρη και την άχνη στο μεγάλο δοχείο που δείχνω, τα αναδεύουμε καλά για 2 λεπτά και καθώς συνεχίζουμε την ανάδευση ένα δεύτερο άτομο τρίβει τη μαγιά ρίχνοντας την λίγή λίγη ενώ συνεχίζεται η ανάδευση. Η μαγιά μπύρας υγροποιεί την άχνη δεν επιδιώκουμε μεγάλη υγροποίηση, αν μας ξεφύγει ρίχνουμε λίγη άχνη. Το υλικό ενώ φαίνεται σαν στεγνό έχει υγροποιηθεί, αν όχι ψεκάζουμε σταγονίδια μέλι. Όλη η διαδικασία διαρκεί 5 λεπτά. Τοποθετούμε όλες τις σακούλες μέσα σε καπάκια κυψέλης για τη μεταφορά και την ώρα της τοποθέτησης αφαιρούμε με ξυραφάκι το περίσσευμα του νάιλον της σακούλας. Καλή επιτυχία.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Με προβληματίζει που ένα πολύ δυνατό μελίσσι, διώροφο, δεν τελείωσε ακόμα 1 κιλό γυρεόπιτα που του έβαλα πριν 3 τρεις μήνες περίπου, στις 15 Δεκεμβρίου του 2019, του εμπορίου. Τα άλλα μελίσσια το πήραν το 1 ένα κιλό, σε διαφορετικό χρόνο βέβαια το καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!