Widget Recent Post No.

Πως κάνουμε γρήγορα δεκάρια τα μελίσσια



Για να αποκτήσουμε γρήγορα πολύ πληθυσμό μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποιους πολύ "εξυπνους" χειρισμούς. Έχω γράψει αρκετές φορές τρόπους και μυστικά για ανάπτυξη το τελευταίο καιρό, σήμερα θέλω να σας πω ένα "ρεζουμε" όλων των προηγούμενων αναρτήσεων. Οταν ο μελισσοκόμος καταφέρει και μεγαλώσει τα μελίσσια του πρώιμα έχει πολλά πλεονεκτήματα όπως για παράδειγμα να κόψει περισσότερες παραφυάδες νωρίς την Άνοιξη ή να προλάβει πρώιμες ανθοφορίες όπως της πορτοκαλιάς η των ανθέων για μεγάλη πιο αυξημένη παραγωγή πλυθησμού.

Το τελευταίο καιρό έχουν δημοσιευτεί στο blog μας αρκετές αναρτήσεις απο ένα επαγγελματία μελισσοκόμο. Πρόκειται για έναν εξαίρετο επαγγελματία που παράγει τόνους μελιού από πολύ νωρίς την Άνοιξη. Ένα "πουλάκι" μου είχε πει παλαιότερα ότι όταν εκείνος ο μελισσοκόμος  παράγει μέλι οι άλλοι μελισσοκόμοι βρίσκονται χιλιόμετρα πίσω. Μιλάμε για μεγάλες ποσότητες μελιού, έτσι μου είχαν πει. Ξέρω οτι ακούγεται υποτιμητικό, όμως όταν ένας κάποιος δουλεύει στα μελίσσια και κάνει όλους τους απαραίτητους χειρισμούς στην ώρα τους, είναι φυσικό να παίρνει και μια μεγάλη παραγωγή μελιού σαν ανταμοιβή.

Σαν βασικός χειρισμός αυτού του μελισσοκόμου για να αναπτύξει μεγάλα μελίσσια και να γίνονται δεκάρια απο πολύ νωρίς, είναι η μόνωση πάνω από κάθε μελίσσι. Εφαρμόζει μια τέλεια πατέντα που εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια στο μέγιστο το χειμώνα - είναι σα κηρόπανο. Ο ίδιος μελισσοκόμος μου είχε πει ότι με αυτό τον τρόπο φτιάχνει δυνατά μελίσσια που αναπτύσσονται γρήγορα, και διατηρούνται ξεσφαίρωτα και ζεστά όλο το χειμώνα - θα σας δώσω σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης. Φυσικά για να αναπτύξουμε τα μελίσσια μας δεν παίζει ρόλο μόνο η μόνωση. Εξαρτάται και από την ποσότητα και την ποιότητα της τροφής που θα δώσουμε. Ένα καλό ζαχαροζύμαρο δύο κιλών κάθε δύο εβδομάδες είναι πολύ καλά πιστεύω για ένα μέτριο μελίσσι αυτή τη περίοδο. Αλλά χωρίς μόνωση δε κάνουμε δουλειά.

Αυτό που θέλω να καταλήξω και να δώσω σε όλους τους μελισσοκόμους να καταλάβουν, είναι ότι πριν έρθει η Άνοιξη πρέπει να δώσουμε όλη την ώθηση και τις προμήθειες στα μελίσσια μας. Μόνωση και τροφή! Ξέρω ότι οι περισσότεροι μελισσοκόμοι δεν δίνουν πολύ σημασία στα μελίσσια το φεβρουάριο, νομίζουν οτι είναι νεκρή περίοδος. Όμως κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Τώρα ξεκινάει η αρχή μιας μεγάλης ανάπτυξης! Και αν δε δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται με πολύ τροφή και καλή θερμομόνωση δεν θα έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε!!!

Διαβάστε επίσης:
Πατέντα με μεγάλη μόνωση στο ξεχειμώνιασμα και ανάπτυξη με πολύ μικρό κόστος. Επανάσταση!!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Το πρόβλημα στα μελίσσια δεν είναι πώς θα τα κάνουμε εικοσάρια και τριαντάρια, αλλά πώς θα τα συγκρατήσουμε να μη πάνε στα βουνά. Όταν ο αριθμός των μελισσιών είναι μεγάλος έρχεται στιγμή που χάνουμε τον έλεγχο. Πάνω σ' αυτό αν έχετε να πείτε κάτι το δέχομαι. Πρόβλημα μεγάλο είναι η αντιμετώπηση της σμηνουργίας και όχι το πώς θα κάνουμε δυνατά μελίσσια. Τα μελίσσια γίνονται από μόνα τους μεγάλα, χωρίς πολλές φροντίδες. Αν εφαρμόσουμε το ένα και άλλα δύο, τότε θέλουμε εκατοντάδες κυψέλες. Και εκτός αυτού δεν θα μείνουν στο ένα και άλλα δύο αλλά θα πάμε στο ένα και άλλα δέκα. Αν γνωρίζετε σαφή μέθοδο πρόληψης της σμηνουργίας, τότε θα σας παραδεχτώ. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!