Widget Recent Post No.

Μια σοκαριστική περίπτωση κλοπής μελισσιών. Έπαιρνε τα πλαίσια, και του έβαζε δικά του...


Γράφει ο μελισσοκόμος Γιάννης Πασχάλης, καταγγέλοντας μια υπόθεση μελισσοκλοπής, η οποία του κόστισε τουλάχιστον 10.000 ευρώ. Ο κλέφτης, αλβανικής καταγωγής, όπως ισχυρίζεται ο μελισσοκόμος Γιάννης, αφαίρεσε, και έκλεψε απο τα μελίσσια του πάνω από 700 πλαίσια, με μέλι και γόνο, με αποτέλεσμα η ζημιά να είναι τεράστια, και ταυτόχρονα απίστευτη. Στην Ορεινή Μέλισσα έχουν αναφερθεί πολλά τέτοια περιστατικά, όπου μελισσοκόμοι χάνουν πλαίσια με μέλι, γόνους κάθε χρόνο. Μην ξεχνάμε ότι ακόμη και ο μανιακός της παύλιανης που έκαιγε τα μελίσσια, πρώτα έκλεβε το μέλι, και μετά έκαιγε τις κυψέλες. Όπως βλέπουμε η κλοπή πλαισίων είναι ο νέος τρόπος για να μην αφήνονται ίχνη πίσω...

Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Γιάννης ισχυρίζεται ότι ο κλέφτης όχι μόνο έκλεβε πλαίσια απο τα μελίσσια του, αλλά τα αντικαθιστούσε με καινούργια (δικά του) έτσι ώστε η κλοπή να μην γίνει αντιληπτή από τον ίδιο. Η κλοπή αυτή πρέπει να πήρε μεγάλο διάστημα εφόσον χάθηκαν πάνω απο 700 πλαίσια σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς του μελισσοκόμου.

Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, που να αποδεικνύει ότι όλα αυτά είναι και η πραγματικότητα, γι αυτό και ο μελισσοκόμος θα καταφύγει στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που επέστησε η μελισσοκομική του μονάδα.
\
Γράφει ο Γιάννης στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook...
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ανακαλύψαμε ποιος ειναι ο ανθρωπος που έκλεβε μέλια και γόνους από τα μελίσσια μας.Εδω και καιρό διαπιστώσαμε ότι στα μελίσσια μας υπάρχουν τελάρα με κερήθρες τα οποία δεν ειναι δικά μας! Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά στο δέσιμο των τελαρων.



Στο μεσαίο τελάρο (ειναι κ πιο σκούρο ) το δέσιμο του σύρματος (το σύρμα χρησιμοποιείται για να κρατάει την κερυθρα σταθερή στο τελάρο) ειναι τελείως διαφορετικό απο το δέσιμο που κάνουμε εμείς στα δικά μας τελάρα .Ειναι τόσο ιδιαίτερος τρόπος δεσίματος που 15 χρονια που ασκώ το επάγγελμα τις μελισσοκομίας δεν έχω ξαναδεί!! Επίσης τα συγκεκριμένα τελάρα φέρανε στίγματα μπογιάς τα οποία το χρωμα τους ειναι ίδιο με το χρωμα τον κυψελών του.Μετα απο έλεγχο που κάναμε στα δικά του μελίσσια ,(με την παρουσία του βέβαια )διαπιστώσαμε οτι ολα τα τελάρα του ειναι δεμένα κατα αυτόν τον τροπο που σας περιέγραψα .Τα ίδια τελάρα έχουν βρεθεί και σε άλλους δυο μελισσοκόμους στα μελίσσια τους!!Σύντομα θα Κατατεθούν τρεις μηνυτήριες ,ταυτόχρονες αναφορές και ο Αλβανικής καταγωγής δράστης θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης .

Η νομοθεσία στην μελισσοκομία ειναι πολυ αυστηρή. Μεχρι στιγμής υπολογίζουμε οτι έχουν κλαπεί περίπου 700 τελάρα μέλι τα οποία η αξία τους υπολογίζεται πάνω από 10000 ευρώ !!Πρεπει να τσεκάρουμε γύρω στα 8000 πλαίσια για να βρούμε το ακριβή αριθμό και αυτο θέλει πολύ κόπο κ χρόνο ..Σιγά σιγά όμως ψάχνοντας ,θα ξέρουμε τον ακριβή αριθμό τις ζημιάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια