Widget Recent Post No.

Κόλπα να τρώμε περισσότερο μέλι: Συνταγή για κρέπες με ταχίνι και μέλι για ένα πλήρες πρωινό, και λίγες θερμίδες...



Σήμερα ξεκινάμε μια νέα σειρά αναρτήσεων, όπου θα σας δείχνω τις πιο πετυχημένες συνταγές με μέλι, με χαμηλά λιπαρά, λίγους υδατάνθακες, αλλά πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά! Προσωπικά είμαι μελισσοκόμος, και όλα αυτά τα χρόνια έκοψα τη ζάχαρη, προσπαθώντας να βάλω το μέλι στη διατροφή μου, όσο περισσότερο γίνετε. Όλοι ξέρουμε πόσες ευεργετικές ιδιότητες έχει, που όχι μόνο του δίνει την πιο καθαρή ενέργεια, αλλά προλαμβάνει και πάρα πολλές ασθένειες.



Σήμερα θα σας δείξω κρέπες με μέλι και ταχίνι, ένας απίστευτος γευστικός συνδιασμός, που όταν το τρώς, το στόμα σου γεμίζει με τη γεύση του "ταχινιού", και την γλυκάδα του μελιού με τα εξαιρετικά του αρώματα. Η αίσθηση είναι απίστευτη, μιας και το μέλι περιέχει γλυκόζη, η κύρια ουσία που γεμίζει ο οργανισμός μας με ενέργεια! Πάμε λοιπόν να δούμε πως το φτιάχνουμε...

Αρχικά θα χρειαστούμε για τις κρέπες...
Υλικά:
  • 80γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100ml γάλα light
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2%
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/3 κουταλιά του γλυκού ανθόμελο
Εγώ υπολογίζω τα 80 γραμμάρια βάζοντας δύο τέτοια σκούπ. 

2 χωριάτικα αυγά

Χτυπάμε τα υλικά, βάζουμε στο τηγάνι....

Και για τη γέμηση...
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλιές του γλυκού ταχίνι


Μυστικά για να πετύχει η συνταγή μας...
Αρχικά χτυπάμε όλα τα παρακάτω υλικά μαζί...
80γρ αλεύρι ολικής άλεσης
100ml γάλα light
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2%
1 πρέζα αλάτι
1/3 κουταλιά του γλυκού ανθόμελο
Αφού το μείγμα γίνει αρκετά ρευστό (για να απλώνει στο τηγάνι. Αν το μείγμα δεν είναι πολύ ρευστό, τότε προσθέτουμε λιγάκι γάλα), το αφήνουμε λιγάκι να ξεκουραστεί, και ανάβουμε το τηγάνι να ζεσταθεί. Χρειαζόμαστε αντικολλητικό τηγάνι, ουτοσώστε να φτιάξουμε τις κρέπες μας χωρίς να χρησιμοποιήσουμε λάδι. Μην ανησυχείτε όλα θα γίνουν μια χαρά. Το λάδι προσθέτει θερμίδες που δεν τις χρειαζόμαστε. 
Αφού το τηγάνι μας ζεσταθεί, ρίχνουμε τη ζύμη μέσα, σε 3-4 δόσεις περίπου. Δηλαδή θα γίνουν 3-4 κρέπες απο τα υλικά που βάλαμε. Αφού ρίξουμε τη ζύμη στο τηγάνι, μέσα σε 2 λεπτά περίπου αφού πάρει χρώμα στο κάτω μέρος γυρίζουμε, και αφήνουμε λίγα λεπτά και απο την άλλη μεριά. Οι κρέπες μας είναι έτοιμες!



Σερβίρουμε με μέλι και ταχίνι, είτε απο πάνω, είτε εσωτερικά. Εγώ προτιμώ απο πάνω γιατί δίνει ακόμα πιο ωραία γεύση στο μέλι και στο ταχίνι! 

Πως αδυνατίζει κάποιος τρώγωντας μέλι και ταχίνι;
Το μέλι δίνει την πιο άμεση και καθαρή ενέργεια στον οργανισμό, ενώ το ταχίνι προσθέτει ωφέλιμα λιπαρά που χρειάζεται ο οργανισμός. Το αλεύρι ολικής άλεσης, απορροφάται λόγω την φυτικών ινών του πιο αργά απο τον οργανισμό, επομένως μπορούμε να νιώθουμε χορτάτοι και πλήρεις για 3 ώρες μετά απο αυτό το γεύμα. Μπορούμε αντί για αλεύρι ολικής άλεσης σίτου, να χρησιμοποιήσουμε και αλεύρι ολικής άλεσης απο βρώμη, που κυκλοφορεί στα σούπερ μάρκετ. Η συνταγή γίνετε και πάλι πεντανόστιμη. Τα υλικά είναι όλα υψηλής βιολογικής αξίας, και είναι ότι πρέπει για μια υγιεινή διατροφή. Καλή σας όρεξη!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια