Widget Recent Post No.

Να πως χάνονται μελίσσια


Αυτή τη στιγμή διανύουμε μια σοβαρότατη περίοδο, όπου ο μελισσοκόμος μπορεί να χάσει σημαντικό πλυθησμό από τα μελίσσια του χωρίς να το καταλάβει. Και απο τι μπορεί να συμβεί αυτό; Από τα χελιδόνια φυσικά! Ποιός θα φανταζόταν ότι αυτά τα τόσο όμορφα και οφέλιμα πτηνά μπορούν να κάνουν ζημειά στα μελισσάκια μας. Αλλά όπως και να έχει σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα πειράξουμε, αλλά να φροντίσουμε να προστατεύσουμε εμείς οι ίδιοι την περιουσία μας.

Ένας μελισσοκόμος μου έλεγε πριν χρόνια για τα χελιδόνια που αποδειμούσαν το φθινόπωρο, και επειδή είχαν πέρασμα πάνω απο το μελισσοκομείου του, θέριζαν τα μελίσσια! Τα χελιδόνια πετούσαν κατα χιλιάδες, και οι μέλισσες φοβόταν να πετάξουν. Μάλιστα όπως μου είχε πεί, οι φρουροί ήταν στην είσοδο, και δεν πέταγε φύλλο! Τα χελιδόνια πέρναγαν σαν στούκας μέσα απο τις κυψέλες για να αρπάξουν ότι προλάβουν πρίν το μεγάλο ταξίδι τους στην Αφρική. Δηλαδή για να καταλάβετε. Τα χελιδόνια πριν φύγουν απο την Ελλάδα προσπαθούν να φάνε και να δημιουργήσουν λίπος στην κοιλιά τους. Έτσι λοιπόν βάζουν χέρι και στις μελισσούλες, που εκ φύσεως δεν είναι το ιδανικό γεύμα! Όμως έτσι είναι η φύση...

Οπότε αν δείτε πάνω απο τα μελίσσια σας κανένα σμήνος απο χελιδόνια, και μυρηστείτε ότι πράγματι κατι τέτοιο συμβαίνει, μετακινήστε τα μελίσσια, διότι θα χάσουν σημαντικούς για την εποχή πλυθησμούς. Όπως μου είχε πεί ο μελισσοκόμος που βίωσε αυτό το πρόβλημα, πήγε διόροφα μελίσσια, και στο τέλος έμειναν κάτι μικρά μελισσάκια που πολλά ήταν λιγότερο απο 5 πλαίσια!





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια