Widget Recent Post No.

Πατέντα για καταπολέμηση βαρρόα με μυρμηκικό οξύ απο επαγγελματία μελισσοκόμο



Επαγγελματίας, μας δείχνει σήμερα μια καινούργια πατέντα, για καταπολέμηση βαρρόα με μυρμηκικό οξύ. Το τελευταίο διάστημα πειραματίζονται πολλοί μελισσοκόμοι πάνω στο μυρμηκικό, το οποίο όπως υποστηρίζουν και οι ερευνητές μελισσοκόμοι της Ελλάδος, είναι το μέλλον της μελισσοκομίας στη καταπολέμηση της βαρρόα. Ένας μελισσοκόμος λοιπόν ανακάλυψε ένα καινούργιο τρόπο, για να εξατμίζεται αργά το υγρό, και ταυτόχρονα να μην το πειράζουν οι μέλισσες πχ φάγωμα κόψιμο κλπ, όπως γινόταν με τα προηγούμενα απορροφητικά υλικά που έβαζε.

Η μέθοδος έχει ως εξής. Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο γλάστρας, σε μέγεθος όπως θα δούμε στη φωτογραφία. Και στο εσωτερικό του πιάτου αυτού βάζουμε ένα μικρότερο πιάτο ανάποδα (το ένα μέσα στο άλλο) έτσι ώστε ανάμεσα να δημιουργείτε ένα μικρό κενό. Ανάμεσα απο τα δύο πιατάκια βάζουμε ένα βετέξ, εμποτισμένο πλήρες με μυρμικικό οξύ, και αφήνουμε το βετέξ να προεξέχει γύρω γύρω, για να εξατμίζεται το υγρό μας.



Το μυρμικικό οξύ έχει σαν κακό να εξατμίζεται πολύ γρήγορα, ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες. Ενώ εμείς θέλουμε να εξατμίζεται πιο αργά και να μη σκοτώνει τις μέλισσες παρά μόνο τα βαρρόα. Γι αυτό βάζοντας το βετέξ μέσα στα δύο πιατάκια, εμποδίζουμε την γρήγορη εξάτμιση της ουσίας, και αυξάνουμε την αποτελεσματικότητα απέναντι στη βαρρόα.

Η ποσότητα που βάζουμε στο βετέξ είναι όσα ml απορροφήσει το βετέξ, και αφήνουμε να δράσει κατά της βαρρόα. Διάφοροι πειραματισμοί, ίσως αποκαλύψουν ότι το μυρμικικό οξύ είναι μια απο τις πιο αποτελεσματικές βιολογικές θεραπείες.

Δείτε τι γράφει και το πανεπιστήμιο για το μυρμικικό οξύ...

 το α.π.θ. λεει για το μυρμηγκικο: Η επιτυχία εξαρτάται από την σωστή εξάτμιση γι΄αυτό προτείνεται ο έλεγχός της τις πρώτες ημέρες. Το καλοκαίρι ο ρυθμός αυτός είναι 15-20ml την ημέρα ενώ το φθινόπωρο 6-10ml. Χαμηλότερη εξάτμιση των 6ml μπορεί να μην έχει θετικά αποτελέσματα, ενώ μεγαλύτερη εξάτμιση θα πρέπει να περιοριστεί με την ρύθμιση της θρυαλλίδας. Η καταπολέμηση της βαρρόα θα πρέπει να γίνει το φθινόπωρο που υπάρχει ήδη σημαντική προσβολή και οι θερμοκρασίες δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές. Εάν έχετε μεγάλο ποσοστό προσβολής και περιμένετε μέχρι την άνοιξη τα μελίσσια θα ξεχειμωνιάσουν με ταλαιπωρημένες μέλισσες και πιθανόν θα έχετε μεγαλύτερες απώλειες. Επιπλέον σε προκαταρκτικές δοκιμές που έχουν γίνει στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας με τη χρήση του φορμικού οξέως δεν φαίνεται να έχει σημαντικά αποτελέσματα στον περιορισμό της βαρρόα εντός του γόνου, πράγμα που εφόσον ισχύει, θα σας υποχρεώσει σε μεγάλης διάρκειας επεμβάσεις την άνοιξη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια