Συνεχίζοντας την επεξεργασία των νέων κυψελών, ολοκλήρωσα με την βαφή και το πέρασμα δύο στρωμάτων ''MOBILAC'' της ''XΡΩΤΕΧ'' . Το συγκεκριμένο χρώμα το εμπιστεύομαι διότι όταν στεγνώσει γίνετε πολύ σκληρό και δεν χαράζεται εύκολα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το γεγονός ότι εγώ χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο χρώμα δεν αποτελεί θέσφατο και ούτε προτρέπω και κανέναν να ασπαστεί την γνώμη μου.
Κατόπιν έφτιαξα διάφορα χρωματιστά σχέδια για την αποφυγή της παραπλάνησης
και τοποθέτησα μεταλλικά πορτάκια . Συνέχεια είχαν τα ''κλειδιά'' και η τοποθέτησή τους με την βοήθεια ενός ''εργαλείου'' (που δημιούργησα ορμώμενος από κάτι παρόμοιο που χρησιμοποιούσαμε στην τοποθέτηση των κεραμιδιών, όπου εργαζόμουν πιτσιρικάς με έναν θείο και το ονόμαζε ''μορέλο'').
Αποτελείται από ένα κομμάτι μεταλλικής γωνιάς 2Χ2 και μήκος (όσο ακριβώς είναι η κυψέλη μας). Στο κέντρο κολλάμε ένα μεταλλικό κομμάτι 6Χ6. Στη συνέχεια αφού μετρήσουμε ακριβώς από μια παλιά κυψέλη μεταφέρουμε τις διαστάσεις στο νέο μας ''εργαλείο'' και με το τρυπάνι μας ανοίγουμε τρύπες. Το κάτω τρίγωνο είναι το κινητό μέρος του κλειδιού και το πάνω το ''άγκιστρο'' που μπαίνει στο καπάκι και τους ορόφους.
Με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζεται να μετράμε και το σημάδεμα είναι αστραπιαίο με την βοήθεια οποιουδήποτε αιχμηρού αντικειμένου.
Κάτω τρίγωνο
Το εντύπωμα με αρκετά εμφανές
και αφού τοποθετήσουμε πάνω του το ''κλειδί'' απλά βιδώνουμε με βίδες 40Χ25.
Τα αποτελέσματα είναι πολύ γρήγορα και γλυτώνουνε πολύτιμο χρόνο για το μελισσοκομείο μας που μας χρειάζεται ποίο πού αυτή την εποχή.
Τόσο γρήγορα που την επόμενη κιόλας μέρα "φιλοξένησαν" τις νέες μου παραφυάδες με γονιμοποιήμενες βασίλισσες από τον φίλο Ευάγγελο ΣΤΕΦΑΝΗ "ΑΓΡΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑ" και αναμένω να τις δώ να εξελίσσονται.
Πηγή: mesologgibee.blogspot.gr
2 Σχόλια
Με το ξεκίνημα της μελισσοκομικής μου , ερασιτεχνικά, έκανα χρήση οδηγού για την τοποθέτηση των συνδετήρων. Η βιοτεχνία της Θεσσαλονίκης από την οποία αγόρασα τις πρώτες κυψέλες και συνδετήρες μου έδωσε και τον οδηγό. Από όσες επιχειρήσεις και αν αγόρασα κυψέλες και συνδετήρες μέχρι σήμερα, ποτέ κανείς δεν μου έδωσε οδηγό για την τοποθέτηση των συνδετήρων. Φαίνεται ότι δεν είναι μέσα στο μάρκετινγκ των επιχειρήσεων. Με την χρήση του οδηγού γίνεται ανταλλαγή όλου του μελισσοκομικού υλικού διότι λητουργεί με ακρίβεια χιλιοστού. Ευχαριστώ για τις ειδοποιήσεις σας. Δεν ψάχνω τώρα στο facebook για να σας βρω. Εκείνος ο οδηγός τοποθετούσε τους συνδετήρες λίγο πιο αριστερά από το κέντρο. Συνεχίζω μέχρι σήμερα έτσι να τους τοποθετώ, λίγο πιο αριστερά. Δεν θυμάμαι τον λόγο που ο εργοστασιάρχης των κυψελών έκρινε σωστή αυτή την θέση για την τοποθέτηση των συνδετήρων. Νομίζω πως ο λόγος είναι για να εξοικονομείται χώρος στο φορτηγό κατά την τοποθέτηση των κυψελών στις μεταφορές. Είναι μια λεπτομέρεια που δεν την προβλέπουν οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι διότι δεν γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι κατά τις μεταφορές των μελισσιών τους. Τοποθετούν τους συνδετήρες στο κέντρο, αντί λίγο πιο αριστερά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το ξεκίνημα της μελισσοκομικής μου καριέρας..... Λέξεις που είναι σε εισαγωγικά δεν τις παίρνει το σύστημα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!