Widget Recent Post No.

Τεράστια η καταστροφή σε μελισσοκόμους αγρότες και κτηνοτρόφους στη Δυτική Ελλάδα: Φούσκωσαν τα ποτάμια, και πλημμύρισαν...



Χθες ενημερώθηκα για την τεράστια καταστροφή που υπέστη η περιοχή μου μετά τις καταρρακτώδη βροχές, που δεν είχαν προηγούμενο. Δόξα το θεό τα δικά μας μελίσσια δεν έπαθαν τίποτα... Οι βροχές φούσκωσαν τα ποτάμια, και δημιούργησαν όγκους νερού που παρέσερναν τα πάντα στο πέρασμα τους. Τεράστιες εκτάσεις πνίγηκαν, μελίσσια παρασύρθηκαν και στάβλοι πλυμμήρησαν. Στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι και γενικότερα στις γύρω αυτές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας οι καταστροφές που έγιναν είναι πολύ μεγάλες! Μάλιστα με φίλο μου κτηνοτρόφο που μίλησα, τα ζώα του παρα λίγο να πνιγούν, και η στάθμη του νερού ανέβηκε επικίνδυνα, και μάλιστα σε μεριά πολύ μακριά απο ποτάμι. Όλοι έζησαν έναν πραγματικό εφιάλτη, και ακόμα δεν είμαστε σίγουροι πόσοι μελισσοκόμοι επλήγησαν.

Δυστυχώς όσοι μελισσοκόμοι βρίσκονται κοντά σε κοίτες ποταμών ή χειμάρων και έχασαν μελίσσια τους είναι αμφίβολο αν θα αποζημειωθούν, λόγω μιας αρρωστημένης νομοθεσίας, ότι όσοι βρίσκονται κοντά σε χειμάρους κλπ, φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη και όχι ο κρατικός μηχανισμός. Δεν θυμάμαι πόση απόσταση ορίζει ο νόμος και αν αληθεύει σίγουρα κάτι τέτοιο... Αλλά είμαι σίγουρος πως κάποιο εμπόδιο θα βρεθεί για να μην αποζημειωθεί ο κοσμάκης! Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν περίμενε να κατεβούν τόσοι τόνοι νερού, τόσο ξαφνικά.

Δείτε το φούσκωμα που έκανε το ποτάμι της ερμίτσας στην Αβόρανη λίγο έξω απο το Αγρίνιο...

ΠΡΙΝ


ΜΕΤΑ





ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια