Widget Recent Post No.

Έρχεται και άλλη πτώση της θερμοκρασίας: Πότε θα ζεστάνει ο καιρός και πότε θα γονέψουν τα μελίσσια μας;


Όπως έχουμε ενημερωθεί απο μελισσοκόμους της Νότιας και Κεντρικής Ελλάδας τα μελίσσια ήδη άρχισαν να ρίχνουν γόνους, με δυναμικό ξεκίνημα! Ωστόσο στη Βόρεια Ελλάδα τα μελίσσια ακόμη δεν άρχισαν να γονεύουν, όμως οι μέλισσες ήδη αδειάζουν τις κηρήθρες και προετοιμάζουν τον χώρο για να γεννηθεί ο πρώτος γόνος.
Ο καιρός όπως μας λένε οι μετεορολόγοι θα έχει άλλη μια πτώση μέσα στην εβδομάδα και θα διαρκέσει έως το Σάββατο. Ενώ μετά το πέρας της εβδομάδας, απο αρχές Φεβρουαρίου το κρύο θα σπάσει, και αναμένουμε τις πολυπόθητες αλκυνίδες ημέρες. Τότε είναι που οι μελισσοκόμοι θα δούν τα μελίσσια τους να πετάνε μέσα στη τρελή χαρά, και να ανοίγουν χώρο για αύξηση της γέννας. Προσέξτε όλοι οι μελισσοκόμοι, να εκμεταλλευτείτε αυτή την όαση μέσα στον Φεβρουάριο για να ταίσετε τα μελίσσια, να φτιάξετε μόνωση σε όσα μελίσσια δεν έχουν, και προς θεού, μην δώσετε σε κανένα μελίσσι άδειες κηρήθρες, η άδειο πάτωμα, αυτοί οι χειρισμοί είναι όταν αρχήσει να αναπτύσσετε καλά το μελίσσι. Διαβάστε τι γράφει ο Σάκης Αρναότογλου για τον καιρό...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΤΟΓΛΟΥ
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ..
Φίλες/φίλοι καλημέρα! Επειδή συνεχίζω να λαμβάνω κάποια μηνύματα πανικού σχετικά με την πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα επαλάβω αυτό που σας έστειλα και το περασμένο Σάββατο!
Βρε παιδια πιστεύετε πως θα σας αφηνα ανενημέρωτους έστω και ένα 24ωρο εάν υπήρχε περίπτωση να έρθει κάποιο κύμα ψύχους η κάτι καιρικά αξιόλογο και να μην το μάθετε πρώτοι από εδώ αν αυτό ήταν να έρθει πραγματικά? Φυσιολογικό κρύο θα είναι της εποχής λίγο ποιο τσουχτερό στα ανατολικά και βορεια ενώ συνεχίζει και σήμερα να φαίνεται πως ο Φλεβάρης θα ξεκινήσει ήπιος και βλέπουμε...  ;)
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου


Διαβάστε και την άποψη του μετεορολόγου Γιάννη Καλλιάνου, για έλευση ρωσικού χιονιά...

ΡΩΣΙΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΣΕΙ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Τα νεότερα μετεωρολογικά στοιχεία επιμένουν για πιθανή έλευση πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την προσεχή Πέμπτη, πρώτα από την βόρεια Ελλάδα και από το βράδυ της ίδιας ημέρας μέχρι και το Σάββατο τουλάχιστον και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Οι νεφώσεις που θα περνούν πάνω από την Ελλάδα θα είναι εμπλουτισμένες με μεγάλα ποσά υγρασίας, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι προγνωστικές μεταβλητές θα είναι ευνοϊκές ώστε να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα.

ΣΤΟΥΣ -15 ΒΑΘΜΟΥΣ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ
Αυτή την ώρα δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για τις περιοχές των χιονοπτώσεων αλλά και την έκταση αυτών. Σίγα σίγα το κουβάρι θα ξετυλίγεται και επομένως τις επόμενες ώρες με τα πιο φρέσκα στοιχεία θα αρχίσω να σας μιλάω και τα τμήματα της χώρας που θα "χτυπήσει" ο συγκεκριμένος χιονιάς, που αν διατηρηθούν αυτά, ενδεχομένως να σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των -15 βαθμών κελσίου από τη Παρασκευή και έπειτα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και -8 με -10 στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ορεινά αντίστοιχα.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΧΙΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προφανώς και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις την Παρασκευή στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ακόμα και στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα, προφανώς και αρχικά θα επηρεαστεί η Μακεδονία και εν συνεχεία η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά, η Πελοπόννησος, μέχρι και αργότερα τα νησιά του Αιγαίου σε χαμηλά υψόμετρα. Όμως για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο, θα μπορώ να σας πω από τις επόμενες ώρες ώστε να έχω στη διάθεση μου και τα επόμενα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΟΥΣ
Πάντως φαίνεται να πλησιάζει τη χώρα μας κάτι το αξιόλογο από πλευράς χιονοπτώσεων και κάτι το ισχυρό από πλευράς κρύου. Η διάρκεια των φαινομένων, αν δηλαδή θα πάρει παράταση η όλη κατάσταση ή όχι, θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει σιγά σιγά να προετοιμάζεται ο κρατικός μηχανισμός για να μη γίνουν τα λάθη της προηγούμενης φοράς, να πάρουν τα μέτρα τους οι αγρότες ώστε να προστατεύσουν τις καλλιέργειες τους, οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι να ξέρουν ότι θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους, η πολιτεία να μεριμνήσει για τους άστεγους και τα αδέσποτα ζώα (όσο είναι δυνατόν αυτό) και όλοι όσοι ενημερώνουν δημόσια τον κόσμο μέσω της πρόγνωσης του καιρού, να λένε ή να γράφουν αυτό που βλέπουν ...και όχι να μιλάνε για τοπικές νιφάδες στα ορεινά ενώ την ίδια ώρα να χιονίζει έως τις βάρκες. Εκτός και κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν αξιόλογη πρόγνωση ...όσο και αν προσπαθούν ή θέλουν. Αυτοί λοιπόν οφείλουν να απέχουν ειδικά σε τέτοιες διαταραχές καιρού διότι απλά δεν προσφέρουν κάτι, αντιθέτως μπερδεύουν μερίδα των πολιτών μας.

ΤΟ ΨΥΧΟΣ "ΚΛΕΙΔΩΣΕ", ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Η παραπάνω γενική (μέχρι ώρας) πρόγνωση θα γίνει προφανώς πιο συγκεκριμένη σε ενημερώσεις που θα ακουλουθήσουν. Απλά χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη και υπομονή γιατί ο καιρός είναι χαοτικό (επαναλαμβάνω) φαινόμενο και επομένως ενδέχεται να υπάρξουν μικρές η μεγάλες αλλαγές. Νομίζω όμως ότι το ψύχος έχει "κλειδώσει", οπότε πάμε για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

 1. Ο χειμώνας φέτος θυμίζει εκείνους τους παλιακούς που έκανε και έριχνε αρκετό χιόνι με μπόλικο κρύο.
  Ξεσυνηθίσαμε γιατί είχε καιρό να κάνει φυσιολογικό χειμώνα και μας κακοφαίνεται.
  Δεν πήγαν και καλά τα μελίσσια πέρσι αφού ο Έλατος δεν έδωσε τίποτα.
  Ας ελπίσουμε φέτος τα πράγματα να πάνε καλύτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ δυσκολα φέτος! Ούτε γόνοι, ούτε γυρη, ούτε τίποτα. .. Μόνο κρύο και τα μελισσια κατεστραμενα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!