Widget Recent Post No.

Τι κρύβεται πίσω από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Καταστρέφουν την Ελλάδα μας...



Για άλλη μια φορά, συμφέροντα κρύβονται πίσω από την Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, και αυτή τη φορά κανείς δεν μπορούσε να τα φανταστεί. Κάηκαν πάνω από 50.000 στρέμματα πυκνού δάσους από πεύκα, των οποίων η αξία ήταν ένας σκέτος θησαυρός, όχι μόνο για τους ντόπιους, τους κτηνοτρόφους κλπ αλλά για τους μελισσοκόμους που πήγαιναν στο δάσος απο δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, για να βγάλουν πευκόμελο. Το δάσος της Βόρειας Εύβοιας είναι το πιο γνωστό μέρος παραγωγής πευκόμελου, όχι μονο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως. Το πευκόμελο και ο εργάτης που παράγει το μελίτωμα δεν συναντάται πουθενά αλλού στο κόσμο εκτός απο την Ελλάδα και κάποιες συγκεκριμένες περιοχές στη Τουρκία.

Συνεπώς καταλαβαίνετε την αξία της Βόρειας Εύβοιας για τους μελισσοκόμους. Απο ειδήσεις που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ώρες, κάνουν λόγω, για 18 ανεμογεννήτριες ύψους 85 μέτρων και διαμέτρου 82 μέτρων. οι οποίες ήταν σχεδιασμένο να τοποθετηθούν στην Βόρεια Εύβοια, όμως λόγω της αυστηρής νομοθεσίας και του Δάσους, απαγορεύτηκε να προχωρήσουν οι εταιρίες κάθε ενέργεια. Δεν είναι καθόλου απίθανο λοιπόν αυτοί να ευθύνονται για την τεράστια καταστροφή και να ήταν ένας καλοσχεδιασμένος εμπρυσμός. Ποιός όμως ασχολείται άραγε για να διαλευκάνει την υπόθεση; Διότι όπως ξέρουμε, όταν τα χρήματα που παίζονται είναι πολλά, δεν αποδίδεται δικαιοσύνη!

Για τους μελισσοκόμους της Βόρειας Εύβοιας και όσους ήταν "νομάδες μελισσοκόμοι" στο μεγάλο νησί η κατάσταση ήταν δραματική, εφόσον οι περισσότεροι από τον φόβο τους φόρτωσαν όλα τα μελίσσια και τα μετέφεραν σε άλλη περιοχή άρων άρων. Μέσα σε λίγες ώρες τα φορτηγά ήταν γεμάτα μελίσσια και έφευγαν το ένα μετά το άλλο. Τέλος ερήμωσε ο τόπος και δεν έμειναν μελίσσια, τόσο που δεν έχουμε εικόνα τι συμβαίνει εκεί πέρα πλέον!

Όλοι μα όλοι θέλουμε να βρούμε ποιός το έκανε αυτό, και να τιμωρηθεί ο ένοχος. Είναι όμως ένας; Κοιτάζουμε τη χώρα μας να καταστρέφεται, και περιμένουμε κάποιον άλλον να δράσει για εμάς, ενώ εμείς καθόμαστε στο καναπέ αραχτοί και βλέπουμε τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την Ελλάδα μας να βιάζεται, να καίγεται, να λεηλατείτε και κανένας να μην τιμωρείτε, αλλά και κανένας να μην κάνει απολύτως τίποτα για να τους σταματήσει. Η περίπτωση της Χαλκιδικής είναι άλλη μια τεράστια οικολογική καταστρογφή που βιώνει η χώρας μας, αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Δεκάδες φωτιές κατα μήκος όλης της Χώρας, αφήνουν χιλιάδες στρέμματα Ελληνικής γής, σε στάχτη. Και αυτό είναι που θέλουν πολύ να βλέπουν μερικοί, αλλά πρέπει να πάρουμε άμεσα μέτρα! Εμείς οι ίδιοι!!! Γιατί όλα μπορούν να αλλάξουν, αρκεί να υπάρχει ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ και ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια