Widget Recent Post No.

Ανεμώνη - Μελισσοκομικά φυτά!



Η ανεμώνη πρόκειται για ένα μελισσοκομικό φυτό το οποίο δίνει κυρίως γύρη στις μέλισσες και ανθίζει το χειμώνα μέχρι τις αρχές της Άνοιξης. Η γύρη που δίνει έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα , με απόχρωση , όπως ακριβώς και οι στήμονες της εικόνας παραπάνω. Ένα βαθύ λαμπερό μπλέ - μοβ χρώμα κατακλύζει τα καλαθάκια των μελισσών μας καθώς συλλέγουν από αυτά το λουλούδια.

Η ανεμώνη πέρα από το μελισσοκομικό της ενδιαφέρον κρύβει και ένα παλιό μύθο. Κάποτε γεννήθηκε ένας πολύ όμορφος άνδρας , γιός της Σμύρνας και του Κινύρα. Η ομορφιά αυτού του Άνδρα , του Άδωνη μάγεψε την Θεά Αφροδίτη η οποία δεν δίστασε να τον κρύψει παραδίδοντας τον στην Θεά του Κάτω Κόσμου , την Περσεφόνη.  Καθώς πέρασαν όμως τα χρόνια , η Αφροδίτη αποφάσισε να ζητήσει πίσω τον Άδωνη , και η Περσεφόνη αρνήθηκε να τον δώσει μιας και τυφλώθηκε και αυτή από την ομορφιά του.

Η Αφροδίτη ζήτησε την βοήθεια του Δία , ο οποίος όντας πολύ δίκαιος μοίρασε τον χρόνο του Άδωνη , σε 6 μήνες για την Αφροδίτη και 6 μήνες για την Περσεφόνη.

Η μαγεία όμως που προκάλεσε αυτός ο Άνδρας στην Αφροδίτη, οδήγησε στον φθόνο τον άντρα της ο οποίος έβαλε ένα κάπρο να δολοφονήσει τον Άδωνη. Ο κάπρος τραυμάτισε θανάσιμα τον Άδωνη. Μόλις το έμαθε η Αφροδίτη δάκρυα έσταξαν από τα μάτια της. Οι σταγόνες που ακούμπησαν το έδαφος έγιναν πανέμορφες φανταχτερές ανεμώνες!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια