Widget Recent Post No.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το μικρό σκαθάρι της κυψέλης



Το κράτος μας πραγματοποίησε πριν κάποιο διάστημα σύσκεψή με όλους τους επίσημους φορείς , όπου αποφασίστηκαν τα μέτρα και οι τρόποι με τους οποίους θα εμποδίσουμε την προσέλευση του σκαθαριού στην χώρα μας. Σύμφωνα με την ημερίδα που παρακολούθησα χθές στον Βόλο , η ερευνήτρια Φανή Χατζήνα μας ενημέρωσε για τα παρακάτω.


Θα προσβληθεί εξειδικευμένο προσωπικό και θα εγκατασταθούν ειδικές παγίδες προκειμένου να ελέγχονται τα μέρη που είναι πιθανό να προσέλθει το σκαθάρι. Σημεία που ξεφορτώνονται εμπορεύματα (κοντέινερς)  θα ελέγχονται από έμπειρους ειδικά εκπαιδευμένους ανθρώπους. Επίσης σε αυτά τα μέρη θα τοποθετηθούν παγίδες περιμετρικά , έτσι ώστε όταν έρθει το σκαθάρι να πέσει έγκαιρα στην αντίληψη τους.

Η κ Φανή Χατζήνα τόνισε πως έχουν ήδη ενημερώσει το υπουργείο , να μην εγκριθεί στην χώρα μας απόφαση που θα εξαναγκάζει τους μελισσοκόμους να κάψουν τις κυψέλες τους (σε όσα μελισσοκομία έχουν προσβληθεί από το σκαθάρι). Ας ελπίσουμε πως το κράτος θα λάβει πολύ σοβαρά την συγκεκριμένη πρόταση και δεν θα έχουμε και εμείς τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες με την Ιταλία όπου έχουν καεί μεγάλοι αριθμού κυψελών δίχως κάποιο αποτέλεσμα.

Σύντομα πιστεύω θα λάβω στα χέρια μου το δελτίο τύπου το οποίο θα αναφέρει τα μέτρα που αποφασήστηκαν κατα την διάρκεια της σύσκεψης.

Χάρης Σταμάτης

Διαβάστε επίσης :

Το σκαθάρι των μελισσών : Πως το ξεχωρίζουμε και τι πρέπει να κάνουμε αν το δούμε

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια