Widget Recent Post No.

6ο Φεστιβάλ Μελιού - Τα ποιο ενδιαφέροντα! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



Έκλεισε χτες την αυλαία του το 6ο Φεστιβάλ  Μελιού που διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, στο ΣΕΦ του Νέου Φαλήρου.  Σαν συμμετέχοντες και «αυτόπτες μάρτυρες» αυτής της διοργάνωσης, θεωρούμε χρέος μας, προς όσους από εσάς τους αναγνώστες μας δεν καταφέρατε να την επισκεφθείτε, να σας μεταφέρουμε τα σημαντικότερα σημεία της.

Ξεκινώντας από την οργάνωση, νομίζουμε πως έγινε με τρόπο υποδειγματικό, παρά τα όποια μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν, όπως είναι φυσικό άλλωστε και όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Αν και λόγω κρίσης και φτωχής φετινής σοδιάς, οι εκθέτες ήταν λιγότεροι από τις προηγούμενες χρονιές, η συμμετοχή του κοινού ήταν τεράστια και έχουμε την εντύπωση ότι υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. 

Αυτό, το δίχως άλλο, φανερώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των καταναλωτών για το μέλι και τα άλλα προϊόντα της μέλισσας, κάτι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ όψη, όλοι όσοι εμπλεκόμαστε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο μελισσοκομικό «κύκλωμα».
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να εκφράσουμε τις ποιο θερμές μας ευχαριστίες στην διοργανώτρια εταιρεία και να την συγχαρούμε για την προσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου όλα να γίνουν με υποδειγματικό τρόπο.














Νομίζουμε ακόμα πως πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των ομιλιών, στο οποίο η συμμετοχή των νέων κυρίως μελισσοκόμων υπήρξε εντυπωσιακή. 
Οι ομιλητές ανέπτυξαν πολλά και ποικίλα θέματα και ενημέρωσαν τους ακροατές για τρέχοντα θέματα, για τα προβλήματα, μα και για τις προοπτικές της ελληνικής μελισσοκομίας.
Τέλος, θεωρούμε χρέος μας να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες αναγνώστες του blog Ορεινή Μέλισσα, που ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή μας, μας επισκέφθηκαν στο  περίπτερο μας για να δουν από κοντά την Ενεργειακή Βιοκλιματιζόμενη Κυψέλη και να συζητήσουν μαζί μας διάφορα θέματα μελισσοκομικού ενδιαφέροντος.

Τα σχόλια τους ήταν ενθουσιώδη και συγκινητικά, τόσο για το blog μας γενικά, αλλά και όσο για τα άρθρα μας ειδικότερα. Εμείς, από την πλευρά μας, θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως θα συνεχίσουμε να τους ενημερώνουμε και να τους πληροφορούμε καθημερινά με τον ίδιο υπεύθυνο, σοβαρό και αντικειμενικό τρόπο, για θέματα που έχουν σχέση με τον κλάδο μας.

Επιμέλεια: Μανόλης Δερματης, ερευνητής μελισσοκόμος, συγγραφέας του βιβλίου "Η Ιστορία Μιας Βασίλισσας"

Ορεινή Μέλισσα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια