Widget Recent Post No.

Έφτιαξαν φράχτη προστασίας με μελίσσια και δε φαντάζεστε από τι ζώα κινδύνευαν...

 



Κανένας δεν μπορούσε να τους σώσει από τις επιθέσεις στη φάρμα τους. Πολλές φορές υπήρχαν θύματα όταν έβρισκαν τις σοδειές τους κατεστραμμένες από τα τεράστια χορτοφάγα ζώα. Δοκίμασαν τα πάντα ακόμη και ηλεκτρική περίφραξη με υψηλή τάση. Όμως υπήρξαν πολλά ατυχήματα με ανθρώπους αλλά και με ελέφαντες που πέθαναν από ηλεκτροπληξία. Στην Αφρική αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τις επιθέσεις ζώων και τις καταστροφές καλλιεργειών.

Έτσι η ζωολόγος Lucy King σκέφτηκε κάτι ιδιοφυές! Πρότεινε να φτιάξουν ένα φράχτη στον οποίο θα κρεμάσουν "αφρικάνικα μελίσσια" και όταν ένας ή κάτι προσπαθήσει να καταπατήσει το χώρο, οι μέλισσες να επιτεθούν σε σημείο που να κηρυχτεί "πόλεμος από τη κυψέλη". Ξέρετε οι ελέφαντες φοβούνται θανάσιμα τις μέλισσες, και μόνο να τις ακούσουν το ζουζουνίζουν στα μάτια και τα αυτιά τους τρέχουν να σωθούν. Οι αφρικάνικες μέλισσες είναι οι πιο επιθετικές μέλισσες του πλανήτη και έχουν μάθει σε περίοδο χιλιάδων χρόνων να αντιμετωπίζουν πληθώρα από εχθρούς.

Ο φράχτης με τα μελίσσια λειτουργεί ως εξής. Κάθε κυψέλη είναι δεμένη με ένα σχοινί. Όταν ο ελέφαντας προσπαθήσει να περάσει θα σπρώξει το σχοινί, άρα θα κουνηθεί η κυψέλη. Τότε είναι που η κυψέλη θα μετατραπεί σε ένα βιολογικό όπλο, και θα κάνει τον ελέφαντα να τρέξει μακριά απο τις καλλιέργειες.

Ο φράχτης μελισσιών εκτός απο την προστασία απο τους ελέφαντες προσφέρει και επικονίαση στα καλαμπόκια και τις καλλιέργειες. Πράγμα που θα αυξήσει και τη παραγωγή των ντόπιων παραγωγων. Το πρόγραμμα αυτό είναι ήδη υπο εφαρμογή όμως δεν υπάρχουν κονδύλια και έχει γίνει σε λίγες φάρμες ακόμα. Δείτε τις φωτογραφίες...







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια