Widget Recent Post No.

Φοβερή πατέντα: Καταπολέμηση βαρρόα με μυρμηκικό οξύ πανεύκολα! Μας το δείχνει ο Βασιλοτρόφος Στέργιος Στεργάτος...

 


Ένα βιντεάκι θα δούμε σήμερα με καταπολέμηση βαρρόα χρησιμοποιώντας μυρμικικό οξύ! Ο βασιλοτρόφος Στέργιος Στεργάτος μας δείχνει μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο, με μέγιστα αποτελέσματα, με ένα σκεύασμα αρκετά νέο στη καταπολέμηση της βαρρόα.

Εν ολίγης πρίν δούμε το βίντεο...
Παίρνουμε ένα μπουκάλι του 1.5 λίτρου και βάζουμε μέσα 300 γραμμάρια μυρμηκικού οξέος. Συμπληρώνουμε με νερό και γεμίζουμε όλο το μπουκάλι. Στη συνέχεια παίρνουμε 100ml ανα μελίσσι. Σε όλα τα μελίσσια ανεξαρτήτως βάζουμε 100ml μιας και η εξάτμιση είναι η ίδια. Για την προσθήκη του μυρμηκικού θα χρησιμοποιήσουμε μια απλή πατέντα, ένα πιατάκι πλαστικό απο του σούπερ μάρκετ, και στην επιφάνεια θα βάλουμε μια απλή σίτα. Δεν έχει σημασία τι σίτα θα βάλουμε. Αρκεί αυτή η σίτα να επιτρέπει την εξάτμιση, αλλά να μην μπορούν οι μέλισσες να περάσουν μέσα. Ο μελισσοκόμος Δημήτρης στο βίντεο τοποθετεί το πιατάκι κάτω απο κάθε μελίσσι και ρίχνει εκεί την ουσία έτσι ώστε να έχει καλύτερη αποτελεσματικότητα.

Απλό πλαστικό πιατάκι με σίτα στο επάνω μέρος για να μη πατάνε οι μέλισσες μέσα

Αν η θερμοκρασία είναι κάτω απο 30 βαθμούς τότε χρησιμοποιούμε αντί για 300 γραμμάρια 450 για να ισοσταθμίσουμε την εξάτμιση. Όσο περισσότερη ζέστη τόσο γρηγορότερη εξάτμιση. Καλό είναι να μην εφαρμόζουμε τη μέθοδο με υπερβολικές θερμοκρασίες. Ο μελισσοκόμος που τοποθετεί το πιατάκι κάτω απο το μελίσσι, εκεί η θερμοκρασία είναι πιο σταθερή, άρα και πιο σταθερή εξάτμιση.

Η μέθοδος αυτή είναι αρκετά αποτελεσματική και όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο μελισσοκόμος δεν έχει καθόλου απώλειες στα μελίσσια και τις βασίλισσες. Μεγάλη προσοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες, η μέθοδος δε δουλεύει καθόλου, λόγω οτι δεν υπάρχει εξάτμιση. Η μέθοδος είναι ιδανική για Άνοιξη, όταν τα μελίσσια έχουν λίγους γόνους ή το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. Αν τα μελίσσια έχουν γόνους όπως στο παρακάτω βίντεο χρειάζονται 2-3 επαναλήψεις για καλύτερα αποτελέσματα.

Τα υπόλοιπα δείτε τα στο βίντεο...
Ο τρόπος αυτός είναι απο το μελισσοκόμο Δημήτρη Νικολάου

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. καλημερα .στο βιντεο δεν μας λεει την πυκνοτητα του μυρμηκικου.επισης το οξυ ειναι βαρυτερο απο τον αερα, αρα τα πιατακια μηπως πρεπει να ειναι πανω στα πλαισια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!