Widget Recent Post No.

Κόλπο για μόνωση μικρών μελισσιών. Για να βγάλουν χειμώνα...

 


Σχόλιο Ορεινής Μέλισσας...
Σε μερικές περιοχές γεννιέται η ανάγκη για μια καλή μόνωση. Ωστόσο βάζοντας τόσα υλικά μέσα στη κυψέλη, πέρα απο την οπτική, που δημιουργεί την ψευδαίσθηση κάδου με σκουπίδια, μπορεί επιπλέον να δημιουργηθεί πρόβλημα με υγρασία, και νοζεμίαση...

Γράφει μελισσοκόμος

Μια πατέντα απο το μελισσοκόμο Πάνο και την πολύ έξυπνη πατέντα του. Όπως βλέπουμε έφτιαξε μια κυψέλη "φρούριο" με ένα σφιγμένο μελισσάκι στη μέση. Όπως βλέπουμε είναι 2 πλαίσια περίπου, και στα πλάγια είναι σφραγισμένο με φελιζόλ και πάνινα τσουβάλια, έτσι ώστε να μη κυκλοφορεί αέρας και το μελίσσι να παραμένει ζεστό.
Όσο μικρότερο είναι το μελίσσι, τόσο πιο σφιχτό και ζεστό πρέπει να το κρατήσουμε για να επιβιώσει. Δεν είναι απαραίτητο ένα μελίσσι να έχει 10.000 μελισσες για να επιβιώσει. Αρκεί ο πλυθησμός του να είναι νέος καλοταισμένος, και όλα θα πάνε μια χαρά. Μια σοφή συμβουλή που διαβάσαμε απο επαγγελματία μελισσοκόμο είναι η εξής;

Γράφει επαγγελματίας μελισσοκόμος:
Επειδή τώρα τελευταία γίνεται συζήτηση για την προετοιμασία διαχείμασης των μελισσιών έχω να πω τα ακόλουθα: Όλοι μιλάνε για το πόσο μέλι θέλει το μελίσσι κ.τ.λ. Όμως το θέμα είναι η ποιότητα των μελισσών και μάλιστα πόσος χρόνος απαιτείται για να γίνει αυτό. Ένα μελίσσι με 30.000 γερασμένες μέλισσες δεν ξεχειμωνιάζει. Όμως αν έχει μόνο 2.000 νέες και με σωστό λιπόσωμα μελισσες ξεχειμωνιάζει άνετα.

Συνεπώς και ένα τέτοιο μελισσάκι, όπως της φωτογραφίας παρακάτω, μπορεί να βγάλει χειμώνα αν έχει νέο πλυθησμό και κρατά γόνο, και φυσικά αν βρίσκετε σε κάποια ζεστή Περιοχή. Στη Βόρεια Ελλάδα για παράδειγμα είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να επιβιώσουν μελίσσια με κάτω απο 2-3 πλαίσια πλυθησμό.

Το συγκεκριμένο μελισσάκι πάντως αν το ενισχύσουμε με τροφούλα, του δώσουμε και λίγο γόνο απο κάποιο πιο δυνατό μελίσσι, νομίζω ότι θα τη βγάλει μια χαρά.

Δείτε την πατέντα, όταν το ελληνικό δαιμόνιο έχει κέφια...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια