Widget Recent Post No.

Κάτι εντελώς περίεργο έγινε στα μελίσσια. Τι έπαθε και κατέληξε έτσι ο γόνος;



Πολλοί λόγοι μπορούν να οδηγήσουν το μελίσσι σε αυτή την εικόνα, με κυριότερο παράγοντα την ψύξη του γόνου. Δηλαδή τη μη ομοιόμορφη θέρμανση του πλαισίου. Επίσης οι μέλισσες όταν εκκολάπτονται χρειάζονται βοήθεια, και αν οι άλλες εργάτριες δεν είναι εκεί για να τις βοηθήσουν και να τις ζεστάνουν ο απεγκλωβισμός είναι σχεδόν αδύνατος. Συνεπώς το πρόβλημα προέρχεται απο έλλειψη πληθυσμού, και πολλοί λόγοι μπορεί να έπαιξαν ρόλο όπως βαρρόα, νοζεμίαση ή απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Όταν η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα, οι μέλισσες μαζεύονται στο κέντρο της κυψέλης και παρατάνε όσο γόνο δεν μπορούν να ζεστάνουν. Επίσης άλλος ένας παράγοντας που μπορεί να συμβάλλει σε αυτή την εικόνα είναι η πείνα, δηλαδή πολύ αδύναμες μέλισσες.
Όπως είχε πεί και ένας μεγάλος μελισσοκόμος, για να είναι σωστό ένα μελίσσι και να θερμαίνει σωστά τον γόνο, πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 πλαίσια παραπάνω πλυθησμό. Δηλαδή αν ένα μελίσσι έχει δύο πλαίσια γόνο, πρέπει να έχει 4 πλυθησμό. Είναι πολύ σημαντικό αυτό να συμβαίνει και στις παραφυάδες που φτιάχνουμε το φθινόπωρο, αλλά και νωρίς την Άνοιξη. Ο πλυθησμός είναι η δύναμη του μελισσιού, και δεν γίνεται τίποτα χωρίς αυτόν.

Τώρα σχετικά με το παρακάτω βίντεο η εικόνα είναι πραγματικά θλιβερή, και αυτά συμβαίνουν όταν εγκαταλείπετε ο γόνος απο τον πλυθησμό, και δεν φτάνει για να θερμανθεί σωστά...




 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!