Widget Recent Post No.

Οι Έλληνες μελισσοκόμοι που πέτυχαν και έγιναν πλούσιοι από τα μελίσσια τους...

 


​Μια φορά και έναν καιρό ήταν.... ένας παππούς που μιλούσε στις μέλισσες! «Είναι τα παιδιά μου», έλεγε ο γεράκος για τα έντομα και τα εγγονάκια του, τον άκουγαν με προσοχή. Αυτή η φράση έμελλε να είναι καθοριστική για την επιχειρηματική εξέλιξη της οικογένειας Αλεξίου, η οποία γράφει την δική της ιστορία στο μέλι εδώ και 81 χρόνια, εξάγοντας τα βιολογικά προϊόντα της σε Γαλλία, Αυστρία, Αμερική, Κίνα, Γερμανία και Σκανδιναβικές χώρες.

Όλα ξεκίνησαν το 1935 στην Βόρεια Εύβοια! Εκεί, ο παππούς Στάθης έβαλε με το νέκταρ των λουλουδιών, τις κυψέλες και τα μελίσσια του, τα θεμέλια της σημερινής αυτοκρατορίας Αλεξίου. Η πείρα, η γνώση και η μεγάλη αγάπη για την τροφή των θεών - όπως αλλιώς λέγεται το μέλι- μεταλαμπαδεύτηκε στον υιό Γιάννη το 1970, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια έχουν μπει δυναμικά στη διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης ο Πάνος Αλεξίου και τα αδέρφια του, που γέννησαν και την "MELIRA".




«Ο πατέρας μου, μαζί με τον παππού μου ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με τον βασιλικό πολτό στην Ελλάδα. Παρά την κρίση, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την "MELIRA"... Το όνομα της επιχείρησης προήλθε από ένα λογοπαίγνιο ανάμεσα στο "μέλι" και τη "λύρα", από το αρχαίο γνωμικό πως "Το μέλι είναι χρυσός"»,εξηγεί στο star.gr ο Πάνος Αλεξίου, Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης.



Μετά από οκτώ δεκαετίες σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης, αλλά και μεγάλης εξειδίκευσης στις ελληνικές ποικιλίες μελιού και τις υπερτροφές (superfoods), ήρθε η αναγνώριση για την οικογένεια Αλεξίου. Το μέλι τους κατέκτησε το 2016 πέντε χρυσά βραβεία στον διεθνή διαγωνισμό του ΙΤQI (3 χρυσά το μέλι με κανέλα και βασιλικό πολτό και 2 χρυσά το μέλι ερείκης. Τα βραβεία δίνουν αναγνωρισμένοι σεφ από όλο τον κόσμο που έχουν και αστέρια michelin), πολλές πιστοποιήσεις (ISO22OO, FDA, KOSHER), επίσης κέρδισε τον τίτλο του εξαιρετικού προμηθευτή αγροτικών προϊόντων από το περιοδικό Self Service" και πήρε το αργυρό βραβείο στο "Olymp Awards GR", γεγονός που απογείωσε και την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Τα μέλια, οι υπερτροφές, τα παστέλια, και τα καλλυντικά τους μπήκαν σε αμέτρητα καταστήματα και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο (Basegrill, Travolta, Cookovagia), ενώ γνωστοί σεφ δημιουργούν νόστιμα "έργα τέχνης" με τις συνταγές του παππού Στάθη!




«Όταν πρωτοξεκινήσαμε, κάναμε γευστική δοκιμή στο «Basegrill» και συγκεκριμένα στους Σεφ, Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αντίδραση τους. Προέβλεψαν ότι θα έρθει κάποια στιγμή που δεν θα “προλαβαίνουμε να εξάγουμε” και έπεσαν μέσα», λέει στο star.gr ο κύριος Αλεξίου.

Κάθε βαζάκι της "MELIRA" είναι και ένας μικρός θησαυρός, ένα ελιξίριο μακροζωίας με ευεργετικές ιδιότητες και ανεκτίμητα οφέλη στην ενίσχυση του ανθρώπινου οργανισμού...




Μέλι φλαμουριάς ή μέλι λεμονιάς; Mέλι καστανιάς ή μέλι γλυκάνισου; Μέλι ρίγανης ή μέλι αρωματικών βοτάνων; Είναι τόσες πολλές οι ποικιλίες μελιού, τόσο όμορφα τα χρώματα και ωραίες οι συσκευασίες που δεν ξέρεις τι να επιλέξεις! Παράλληλα, η εταιρία παράγει και διανέμει εφτά διαφορετικές κεραλοιφές, βασιλικό πολτό, σέρουμ, καλλυντικά, παστέλια και ενεργειακές μπάρες! Όλα τους είναι έτοιμα να καταπλήξουν όσους προκρίνουν το φυσικό, έναντι της βιομηχανικής παραγωγής. Η καλλυντική σειρά τους δε, κάνει θαύματα! Λίγη κρέμα προσώπου με μέλι πορτοκαλιάς, βασιλικό πολτό και πρόπολη, αρκεί για να σε κρατήσει για πάντα νέο!



Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα προϊόντα της "MELIRA" κατέχουν μια θέση στα σπίτια επωνύμων και γαλαζοαίματων!

«Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι φαν των προϊόντων μας. Πρόσφατα μας ζήτησε δείγματα η βασίλισσα του Μπαχρέιν, η οποία έκανε φέτος διακοπές στην Ελλάδα. Αγάπησε τα μέλια μας και τις ενεργειακές μπάρες, με αποτέλεσμα να κάνει μία πολύ αξιόλογη παραγγελία για την ίδια και τους φίλους της», αποκαλύπτει ο κύριος Πάνος Αλεξίου.

Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν εύκολος! Όσο γλυκό και να είναι το προϊόν της επιχείρησης, οι πίκρες του επιχειρείν στην Ελλάδα είναι αναπόφευκτες! Ωστόσο, η αγάπη, το μεράκι, η υπομονή, η επιμονή και η πολλή δουλειά- όπως έχει αποδειχτεί και σε άλλες περιπτώσεις- νικάει τα πάντα! Έτσι έγινε και εδώ! Τα αδέλφια Αλεξίου κατάφεραν όχι μόνο να επιβιώσουν στην Ελλάδα της κρίσης, αλλά και να αποκτήσουν διεθνή αναγνωσιμότητα, και συνάμα να κάνουν περήφανους προγόνους και συντοπίτες! Όλη η Εύβοια έχει να λέει τα καλύτερα για την οικογένεια του μελιού!

«Η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των υλών μας και το ισχυρό δέσιμο της οικογένειας μας, είναι αυτά που μας οδήγησαν σε νέους δρόμους στην ελληνική και διεθνή αγορά στο χώρο των τροφίμων. Εμείς σε αντίθεση με άλλες επιχειρήσεις που φεύγουν στην Βουλγαρία ή την Κύπρο, επιλέγουμε να μείνουμε σε ελληνικό έδαφος και να πραγματοποιούμε όλες τις απαραίτητες εργασίες –από την τυποποίηση έως τη συσκευασία- γιατί θέλουμε να στηρίζουμε τη χώρα μας, απέναντι στις γειτονικές, υπερ- ανταγωνιστικές αγορές», προσθέτει ο κύριος Αλεξίου.



Στόχος τους, όπως τονίζει ο ίδιος, ήταν και είναι να μπορεί ο κάθε καταναλωτής να αγοράζει τα προϊόντα της "MELIRA" στη σωστή αναλογία τιμής-ποιότητας.

Αυτό που ενδιαφέρει την οικογένεια του, συμπληρώνει, είναι να γίνουν τα προϊόντα "MELIRA" συνώνυμα με την ποιότητα και να αντιπροσωπεύσουν την Ελλάδα στα ράφια των καλύτερων καταστημάτων σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Όσοι λοιπόν δεν έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα τα προϊόντα της "MELIRA", αναζητήστε τα και δεν θα χάσετε! Μέχρι και τα μνημόνια θα ξεχάσετε!

Καλή όρεξη!
Της Άννας Σταματιάδου
star.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. μονο οι νησιωτες βγαζουν λεφτα και απο αυτους της ηπειρωτικης χωρας μονο οσοι εχουν ικανο αρχικο κεφαλαιο και μπορουν να τυποποιησουν. ολοι οι αλλοι φτωχοπορευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!