Widget Recent Post No.

Νέα απο Πεύκα, ανθοφορίες και τα μελίσσια 29 Αυγούστου 2020!



Γράφει επαγγελματίας μελισσοκόμος, που πηγαίνει κάθε χρόνο Βόρεια Εύβοια:
Πρόσεξε με. Τα πεύκα φέτος, μιλαω με μελισσοκόμους που έχουν ζυγαριές, έχει σκαμπανευάσματα. Και καλά κάναμε και δε πηγαμε στο πρώτο βάρεμα. Δηλαδή τι γίνετε... Μια μέρα δίνει 500 γραμμάρια, την άλλη 1500. Δηλαδη σε ορισμενα σημεια της Εύβοιας έδωσε μέλι καλό. Στα κεντρικά παραδείγματος χάρην. Στα Βόρεια δεν δίνει τόσο. Ευέλπιστουμε στο δευτερο βάρεμα, δηλαδή μετά τις 10 Σεπτεμβρίου, που είναι πιο σίγουρο , που θα έχουμε και γόνους μέσα, θα έχουμε και κισσό , αρκουδοβάτο, δηλαδή είναι ότι καλύτερο.




 Εγώ τότε θα πάω. Και ψάχνομαι τωρα να βρω στην Εύβοια για ρεικια. Θέλω να τα παω και στα ρεικια. Καμια 50άρια να τα παω στα ρεικια και καμια 50αρια στα πεύκα.. Αυτό ειναι το σκεπτικό μου, και θα γονέψουν κιόλας τα μελισσάκια.



Τωρα σε εμας έχουμε πάρα πολύ αγριοβαμβακιά δίνει εξαιρετικό μέλι στο χωριό που τα έχω (Λάρισα), θα τα ξανατρυγήσω πάλι τωρα. Η αγριοβαμβακιά φέτος με τις βροχές έδωσε έγινε ένα μέτρο, όλες οι καλαμιές μοσχοβολάνε σήμερα λές και είναι χιονισμένες. Ονομάζεται αγριοβαμβακιά η αγριοσουσαμιά. Λέγεται ότι το μέλι της αγριοβαμβακιάς κόβεται με μαχαίρι και πιρούνι. Ειναι παχύρευστο μέλι. Είναι εξαιρετικό μιλάμε για μέλι μια μυρωδιά, και ένα λευκό χρώμα.





Συνοπτικά ότι έμαθα τα τελευταία...
Και χθές που μίλησα, λόγω ότι έχει καύσωνα, κάνει σκαμπανευάσματα. Γενικότερα όταν έχει υγρασία, νοτιάδες και τέτοια, τότε δίνουν μέλια. Βλέπεις τον καιρό τωρα τι γίνετε; Τέλη αυγούστου και μας πάει 41 βαθμούς αύριο και δευτέρα.. Αυτό είναι ότι χειρότερο. Ανάλογα και με το καιρό, γίνονται και τα σκαμπανευάσματα του μελιού..

500 γραμμάρια τη μια μέρα, 1.5 κιλό μετά απο 2 μέρες. Και δε ξέρουμε αν θα σταματήσει ο εργάτης. Εγώ κατα τις 10 Σεπτέμβρη υπολογίζω. Μη το ρισκάρεις τόσο νωρίς εκεί. Εγώ θα σε πάρω τηλέφωνο μόλις μάθω κάτι νεότερο.


Φωτό: Από Ιεραπετρα Κρήτης (πευκόμελο)

Έκανα και θεραπεία βαρρόα στα σταθερά που έχω στο κάμπο...
Έβαλα ξυλάκια με αμιτράζ. Τα παιρνω απο εναν εκει που έχει μελισσοκομικά προιόντα. Είναι αμιτράζη συσκευασμένη, σε ξυλάκια τα 100 βγαίνουν στα 27 ευρώ. Αυτό έκανα. Έκανε δουλειά, βλέπω τα μελισσάκια, απο μια που ητανε δεν έχουν κάτι τωρα. Έβαλα 4 ταινίες σε 10άρι μελίσσι, και 3 σε 8άρι μελισσια. Για 130 μελίσσια μου κόστισε 3 100άρες συσκευασίες γύρω στα 70 ευρώ.

Γράφει άλλος επαγγελματίας μελισσοκόμος απο Τρίπολη...
Σήμερα +100 στη 1η ζυγαριά
και +80 στη δεύτερη ζυγαριά
Δεν ξέρω η Τρίπολη τωρα τι συμβαίνει.
Θα δούμε θα δούμε. Πιστεύω ότι γινει μέχρι τις 5 Σεπτέμβρη. Μετά θα παω να τα φορτώσω δεν υπάρχει άλλη περίπτωση. Θα τα πάω στο Κισσό. Θα τα κατεβάσω Κισσό Ακονιζιά και 5 του Οκτώμβρη θα μπούμε πάλι στο πεύκο. Και τα 6άρια θα τα πάω...
Δεν δουλεύει...
Αμα δούλευε θα το βλέπαμε...

3ος επαγγελματίας μελισσοκόμος στη Φλώρινα... Μετά απο τρύγο στη Βελανιδιά
Κατεβάζω πατώματα σήμερα. Είχα βάλει μερικά για να τα γλύψουν. Τρύγησα Βελανίδι. Αλλά ο δεύτερος τρύγος δεν ήταν τόσο καθαρό βελανίδι, είχε και άνθη μέσα. Στη Φλώρινα έχουμε δάσος με βελανιδιές. Έχουμε και Κάστανο, και Φλαμούρι, και Ακακία.

Η βελανιδιά πήγε καλά.
Θέλει καλό timing
Φέτος έδωσε 15 Ιουλίου
Ενώ Πέριση Αρχές Αυγούστου 2 εβδομάδες μετά
Δεν ξέρω τι γίνετε, αλλά την πετούσαν τότε.
Για πεύκο θέλω να πάω στη Χαλκιδική στο 1ο Πόδι απο ότι έχω ακούσει
Τωρα τα έχω στο Σκλήθρο Φλώρινας. Δουλεύουν κάτι λίγα όπως αγριολούλουδα κλπ

Τωρα απο θεραπεία βαρρόα, έκανα ενστάλλαξη με τακ τικ 3 επαναλήψεις ανα 7 ημέρες. Εγώ έχω τακ τικ, το σκαμπαντόξ δεν το δοκιμασα ακόμη. 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. προσοχη στο μελι της αγριοσουσαμιας, δεν ειναι ασφαλες για ανθρωπινη καταναλωση, περιεχει το επικινδυνο αλκαλοειδες πυρολιζιδινη το οποιο ειναι υπατοτοξικο και μεταλλαξιογονο ακομα και σε αμελητεες ποσοτητες. το ειχε γραψει ο α. θρασυβουλου στην μελισσοκομικη επιθεωρηση και υπαρχουν πολλες σχετικες μελετες στην αγγλικη βιβλιογραφια. αντιθετως ειναι εντελως ακινδυνο για τις μελισσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!