Widget Recent Post No.

NEA απο τον Έλατο 21 Ιουνίου 2020!!!



Ακόμα καλύτερη μέρα η σημερινή στο βουνό!
Έπεσε η θερμοκρασία λίγο, ανέβηκε η υγρασία, και τα μελισσάκια δούλεψαν καλά!
Το συνολικό της ημέρας είναι +1020 γραμμάρια. Τα μελίσσια δουλεψαν καλά για την εποχή ΣΉΜΕΡΑ.


Ωστόσο αυτή τη στιγμή αρχίζουμε να έχουμε καλά νέα για θυμάρι, βελανιδιά και ηλίανθο στη βόρεια Ελλάδα. Τωρα θεωρείτε η εποχή του μελιού. Όσα μελίσσια ειναι σε καλή μεριά και έχουν μεγάλο στρατό σε μέλισσες, και ειναι περιορισμένος ο γόνος θα πάνε εξαιρετικά! Επίσης όσοι μελισσοκόμοι δουλεύουν διάφραγμα θα ειναι ευνοημένοι όσον αφορά τη παραγωγή μελιού.

Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου είναι στη βελανιδιά. Ακούγεται ότι λόγω βροχών γίνεται χαμός αυτή τη στιγμή. Σε όποιο μελισσοκόμο και αν πιάσω κουβέντα, για τη βελανιδιά γίνετε συζήτηση. Ακόμα και ένας νέος μελισσοκπόμος απο τον Αστακό - εκεί έχει πολύ βελανιδιά, μου είπε ότι τα μελισσάκια πάνε φοβερά. Δυστυχώς μόνο λόγια ακούω, δεν έχω δεδομένα απο καμία ζυγαριά. Ωστόσο ήθελα πολύ να πάω, αλλά δεν έχω ψάξει για μέρος σε αυτή τη νομή, αλλά ούτε και τα προηγούμενα χρόνια.

Το θυμάρι ξεκίνησε με αέρα, αλλα όλοι οι μελισσοκόμοι είναι αισιόδοξοι. Φαίνεται να πηγαίνει υπέροχα.

Ο ηλίανθος πάλι στη βόρεια ελλάδα, ξεκίνησε και φτιάχνει μελίσσια. Με διάφραγμα τα καλά μελίσσια ίσως πάρουν και ένα πάτωμα μέλι!

Τωρα για τον έλατο, ειναι η πρώτη χρονιά που συνεχίζει να δίνει τόσο πολύ, και μετά απο όλα αυτά που πέρασεε....

Αυτά τα λίγα για σήμερα!

Όσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει κηρήθρες με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr




ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ














































































Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Φιλε μου χωρις υπερβολες στα ηλιοσπορα στη βορεια ελλαδα τα δουλευω εδω και 9 χρονια ειναι εξασφαλισμενοι δυο τρυγοι.Περιπου 12-13 πλαισια μελι το μελισσι παιρνουμε παραγωγη δηλαδη 20 κιλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!