Widget Recent Post No.

Ταΐσματα και μελισσοτροφές! Τρομερές αποκαλύψεις για το πως επιδρούν στα μελίσσια...

 Μια νέα έρευνα έρχεται στη δημοσιότητα απο την Ορεινή Μέλισσα, σχετικά με τις συνέπειες της συνεχούς τροφοδότησης - ταίσματος των μελισσιών και την έλλειψη μελιού. Τελικά πόσο μπορεί να μειωθεί ο πληθυσμός του μελισσιού, αν υπάρχει παντελής έλλειψη μελιού; Πόσο μπορεί να επηρεαστεί η διάρκεια ζωής μιας μέλισσας απο την τροφή που τρώει; Πόσο ζεί μια μέλισσα, αν φάει μέλι, σιρόπι ζάχαρης, η βανίλλια αντίστοιχα; Πόσο κακό κάνει στις μέλισσες το ιμβερτοποιημένο με οξέα σιρόπι; Σήμερα θα απαντήσουμε ερωτήματα, που σίγουρα θα σας ανατρέψουν αρκετά δεδομένα έως σήμερα!


Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική εργασία βρήκαμε, για τη τροφοδοσία στα μελίσσια και την επιρροή στη ζωή της μέλισσας. Την είδαμε μέσω της APIMONDIA της διεθνούς ομοσπονδίας μελισσοκόμων, η οποία προωθεί τέτοιες έρευνες. Θα σας πω συνοπτικά τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής, για να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι το Μέλι, η τροφή του μελισσιού.

Σε πειράματα που έκαναν σε εργαστήριο, ταίσαν μέλισσες με...
1. μέλι,
2. σιρόπι ζάχαρης,
3. βανίλια,
4. ιμβερτοποιημένο σιρόπι με οξέα,
5. ιμβερτοποιημένο σιρόπι με ένζυμα.

Τα αποτελέσματα για την διάρκεια ζωής των μελισσών έδειξαν:
1. 27 μέρες έζησαν όσες μέλισσες ταίστηκαν με μέλι
2. 22 μέρες έζησαν όσες μέλισσες ταίστηκαν με σιρόπι
3. 20 μέρες με σιρόπι και ζαχαροζύμαρο
4. 12 μέρες με σιρόπι ιμβερτοποιημένο με οξέα
5. 24 μέρες με σιρόπι ιμβερτοποιημένο με ένζυμαΣυμπεράσματα έρευνας:
Οι μέλισσες που ταίστηκαν με σιρόπι που περιείχε οξέα, παρουσίασαν τεράστια θνησιμότητα, και πέθαναν σε πολύ μικρό διάστημα. Στην Ελλάδα πολλές μελισσοτροφές παράγονται με τέτοιο τρόπο, όπως για παράδειγμα βανίλια με προσθήκη λεμονιού, η κάποιου άλλου ξινού πρόσθετου.
Οι μέλισσες που ταίστηκαν ΜΟΝΟ με μέλι παρουσίασαν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής!

Εδώ δείτε αναλυτικά την έρευνα... έτσι ώστε να διαπιστώσετε πόσο σημαντική είναι η διατροφή της μέλισσας για να έχουμε υγιή και δυνατά μελίσσια. Να τονίσω, ότι η συγκεκριμένη έρευνα έγινε σε δεδομένα εργαστηρίου, δηλαδή οι μέλισσες ταΐστηκαν μέσα στο εργαστήριο, και ότι στα μελίσσια οι συνέπειες είναι πολύ μεγαλύτερες! Πχ σκεφτείτε να πολλαπλασιάσετε x4 τις απώλειες σε ημέρες, μιας και οι μέλισσες το χειμώνα στην Ελλάδα, ζούν 3 και 4 μήνες και όχι 27 ημέρες που κατάφεραν να ζήσουν στο εργαστήριο.Δείτε τι γράφει πάνω σε αυτό το Θέμα, η πολύ έμπειρη και πλέον διακεκριμένη ερευνήτρια Δρ. Σοφία Γούναρη... 
Μήπως οι τροφές αυτές που παράγονται αποκλειστικά μέσω της κατεργασίας της ζάχαρης είναι πολύ φτωχές για τις μέλισσές μας. Μήπως τις μετατρέπουν σε νωθρές, ζώα υπό πάχυνση, άρα και ευαίσθητες σε πολλά παθογόνα, όπως βακτήρια και ιούς. Μήπως οι τροφές αυτές αποθηκεύονται και στην πορεία μεταφέρονται στο συλλεγόμενο μέλι, υποβαθμίζοντάς το και προκαλώντας ρίγη χαράς στον ΕΦΕΤ, που μπορεί επιτέλους να δείξει «έργο». Μήπως ο τρόπος παραγωγής της «βανίλιας» παράγει ουσίες μέσα στην τροφή που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες είναι τοξικές ή έστω προκαλούν δυσεντερία στις μέλισσες. Η φοβερή άνθιση της αγοράς των μελισσοτροφών έχει ιστορία μόλις 15 χρόνων. Δεν υπήρχε μελισσοκομία πριν;
Η δρ. Σοφία Γούναρη είναι Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών ΕΘΙΑΓΕ

Γράφει επαγγελματίας μελισσοκόμος πάνω στο θέμα...
Οι νέοι μελισσοκόμοι θα πρέπει να προσέχουν τον τρόπο και τις ποσότητες που ταΐζουν τα μελίσσια τους. Το συνεχόμενο τάισμα με ζάχαρη ή ζαχαροζυμαρο χωρίς να διακόπτουμε για μεγάλα διαστήματα - να "πικρίσουν" τα μελισσια που λένε οι παλιοί μελισσοκόμοι - έχει αντίθετα αποτελέσματα, δημιουργούμε σμηνοι με μαλθακό πληθυσμό και εργάτριες με μικρο χρόνο ζωής!

Πολλοί έμπειροι μελισσοκόμοι μάλιστα λένε πως μια μέλισσα ταϊσμένη με μέλι, πετάει για να συλλέξει 4 φορές την απόσταση που πετάει μια ταϊσμένη με ζυμάρια εμπορίου. Αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι μια μέλισσα καλοταισμένη, έχει περισσότερο λιπόσωμα επάνω της, άρα αντέχει μεγαλύτερα ταξιδια, ζεί περισσότερο, άρα είναι και πιο παραγωγική.

Το συμπέρασμα της σημερινής μας ανάρτησης, δεν είναι να σας πείσουμε να μην ταίζετε τροφές. Θα ήταν αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο στη πράξη. Η συμβουλή μας είναι να δίνετε στα μελίσσια τροφές με μέτρο, και να μην κάνετε υπερβολές. Να αφήνετε πάντα μέλια στις κυψέλες, και θα δείτε ότι στο τέλος η χρονιά θα σας ανταμείψει...

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια
 1. ΧΑΙΡΕΤΕ
  Είμαι ένα άτομο με αυτοπεποίθηση με 100% εμπιστοσύνη και αξιοπιστία οικονομικών εμπειρογνωμόνων που μπορούν να σας χορηγήσουν δάνειο που κυμαίνεται από 2.000€ έως 800.000€ με επιτόκιο 3% ετησίως σε όποιον μπορεί να αποπληρώσει και με όρους που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Εδώ είναι οι τομείς στους οποίους μπορώ να σας βοηθήσω:

  * Χρηματοοικονομική
  * Δάνειο ακινήτων
  * Επενδυτικό Δάνειο
  * Δάνειο αυτοκινήτου
  * Προσωπικό δάνειο
  * Οποιοδήποτε αίτημα δανείου

  Είστε εγγεγραμμένοι, απαγορεύονται οι τραπεζικές συναλλαγές και δεν έχετε την εύνοια των τραπεζών ή καλύτερα έχετε ένα έργο και χρειάζεστε χρηματοδότηση, έναν κακό πιστωτικό φάκελο ή χρειάζεστε χρήματα για να πληρώσετε λογαριασμούς, κεφάλαια για να επενδύσετε σε επιχειρήσεις. Αν λοιπόν χρειάζεστε δάνειο χρημάτων, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να μάθετε περισσότερα για τις πολύ ευνοϊκές συνθήκες μου.
  Ευχαριστώ

  Email: thristinatsonkova@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
  γεια σε όλους
  Ευχαριστώ πολύ τον Θεό που έχω αυτή τη σπουδαία γυναίκα στο δρόμο μου,το όνομά μου είναι ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
  Είμαι Έλληνας Αγρότης και αντιμετώπισα πολλά οικονομικά προβλήματα αλλά χάρη στον ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ κατάφερα να συνέλθω από τις οικονομικές μου δυσκολίες.Για όλες τις οικονομικές σας ανάγκες επικοινωνήστε με το ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ και θα βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας. Απλώς με βοήθησε με ένα μικρό ποσό των 50.000 € Χάρη σε αυτή την υπέροχη γυναίκα, μπόρεσα να βελτιώσω το βιοτικό μου επίπεδο και να ανταπεξέλθω στα χρέη μου.
  Email: kikivas86@gmail.com
  Σημείωση
  Εάν δεν χρειάζεστε πίστωση, ενημερώστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!